Ten smartfon ma więcej RAM-u niż niejeden laptop, nowy rekord pobity
Ciekawe po co.
Zresztą mój pierwszy smartfon miał 512 MB ramu i wszystkie aplikacje śmigały jak szalone.
Mój pierwszy komputer miał 48 kB ramu i wszystkie aplikacje śmigały jak szalone.
Fajnie by było jakby ze wzrostem parametrów dawali bardziej pojemne baterie. Jak na taki telefon bateria 5000 mAh to słabo. Od dekad ciągle dają taką samą pojemność. Jakiś czas temu przeglądałem oferty telefonów to bez względu na parametry zazwyczaj dają baterię o pojemności od około 3900 mAh do 5200 mAh. W żadnym telefonie nie widziałem żeby była większa niż 5200 mAh.
No to mało widziałeś, np. Samsung z serii M54, M31 mają baterie 6000mAh, F14 też ma 6000mAh. Idziemy dalej, DOOGEE S88 Plus ma baterię 10000mAh. Mało? To Oukitel WP19 ma 21000mAh... także zanim coś napiszesz to zrób reasearch.
BajoJajo
W sumie po części masz rację 24GB ram jest do niczego niepotrzebne
Jednak już jest emulator switch który wymaga w zalecanych 12GB RAM
Super dzięki temu będe szybciej dzwonić
Możesz się śmiać ale o 90% twój tel będzie bardziej responsywny, a to podstawa użytkowania
Mój pierwszy komputer miał 64kb RAM, teraz mam 32GB w PC, ale to się tutaj przydaje w telefonie nie wiem po co aż tyle.
Nie dziekuje wole moj Iphone!
24 GB RAM i 1 TB pamięci w telefonie, to chyba tylko po to, żeby móc pochwalić się specyfikacją, bo nie wyobrażam sobie, jak to można wykorzystać. Ja mam Legiona z 16 GB RAM i 1 TB pamięci i pierwszą myślą po kupnie było dołożenie drugiego SSD 1 TB, czego do dzisiaj nie zrobiłem i raczej nie zrobię, bo nie widzę potrzeby, a to jest LAPTOP gamingowy, a nie telefon.
I tak IPhone z 8gb ram będzie dzialal płynniej lub tak samo. Do tego plastikowa obudowa i inne detale wychodzące z czasem. A cena pew nie ta sama.