Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Oszukać przeznaczenie 5 - wrażenia

01.09.2011 00:52
Cayack
1
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Uzupełnienie:

spoiler start

Inaczej niż w poprzednich częściach, tym razem sposobem na oszukanie śmierci było zabicie innej osoby. W ten sposób „rachunki” zostawały wyrównane, a zabijający dostawał czas zabijanego. Przynajmniej w teorii
Zakończenie: historia zatoczyła koło. Główny bohater zginął na pokładzie samolotu do Paryża, z którego uciekli bohaterowie z pierwszej części. Z czego dałoby się to przewidzieć jeszcze podczas seansu? Dziwnym trafem bohaterowie ani razu nie wyjęli telefonu komórkowego – widz poznałby, że jest on jakiś podejrzanie duży ;)

spoiler stop

01.09.2011 08:16
2
odpowiedz
keeveek
80
Konsul

Każda ocena dla kolejnych części Oszukać Przeznaczenie wyższa od 1/10 to jakiś żart. Już poprzednia była masakrycznie zła.

01.09.2011 08:34
ROJO.
👎
3
odpowiedz
ROJO.
184
Magia Kontrastu

Kupa straszna, najgorsza część.

01.09.2011 08:40
Mutant z Krainy OZ
4
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
261
Farben

Oglądałem trzy części, na pewno 1 i 2, i jeszcze jakąś w HBO zdaje się, niestety nie pamiętam, która to była, każda kolejna coraz bardziej irytująca, nie jestem fanem coraz dziwniejszych egzekucji, nie jestem targetem takich filmów. Na pewno nie wybrałbym się do kina na którąkolwiek następną część tej serii, czy dajmy na to kolejną piłę.
Być może piątą część obejrzę w tv jak już się zjawi, bo nawet nie chce mi się jej szukać po torrentach.

01.09.2011 09:28
Cayack
5
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Kupa straszna, najgorsza część.

Oj, nie zgodzę się. Czwórka była słabsza. A 5? Tak jak pisałem, znowu to samo, tylko trochę inaczej. Moim zdaniem dwójka była najlepsza, potem jedynka. Pozostałe stoją na podobnym poziomie. Nie każdy jednak musi to lubić. Obejrzeć, odmóżdżyć się, zapomnieć - w tym się sprawdza.

spoiler start

Dodatkowym plusem może być klamra sugerująca, że to była ostatnia część.

spoiler stop

01.09.2011 09:49
6
odpowiedz
el.kocyk
185
Legend

Cayack - nie kumem jednego, nie widzialem piatki, ale jesli piszesz:

spoiler start

Główny bohater zginął na pokładzie samolotu do Paryża, z którego uciekli bohaterowie z pierwszej części. - to mi sie wydaje dziwne, przeciez koles w jedynce zrobil awanture, wszyscy slyszeli co sie dzieje, ze sfiksowal ze samolot sie rozdupczy, wiec koles z piatki powinien tez to slyszec i zrozumiec o co chodzi i z samolotu spieprzac, czy nie?

spoiler stop

01.09.2011 10:00
Cayack
7
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

el.kocyk -->

spoiler start

Koleś zrobił awanturę, ale nie wszyscy słyszeli, zresztą nie każdy się tym przejął. Sam (główny bohater) widział ze swojego siedzenia jak ochrona wynosi bodajże Cartera, który w jedynce się rzucał i wykrzykiwał jakieś groźby. Następnie pasażerka obok Sama spytała stewardessę o co chodziło, a ta na to, że koleś mówił coś o jakiejś wizji, itd. Sam już wiedział co to znaczy, jednak samolot zdążył już wystartować a on nie miał czasu na reakcję.

spoiler stop

01.09.2011 10:02
8
odpowiedz
el.kocyk
185
Legend

Cayack

spoiler start

teraz kumam, dzieki

spoiler stop

filmu nie bede ogladal, ale z tego co piszesz koniec wydaje sie byc sensowny

01.09.2011 10:11
eJay
9
odpowiedz
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

Przeczytałem komentarz Cayacka z [1] i już wiem, że tego nie tknę. Straszna komedia się zapowiada.

01.09.2011 10:27
Cayack
10
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Straszna komedia się zapowiada.
Ale generalnie ta seria ma to do siebie. Sceny śmierci są tak przegięte i przerysowane, że przynajmniej u mnie nie wywołują przerażenia, a jedynie uśmiech.

Chcesz się bardziej uśmiać? Najlepsza komedią jest to, że

spoiler start

płonący samolot spada wprost na pomieszczenie, w którym przebywa ostatni z ocalałych bohaterów :P Sama jego śmierć w tym momencie jest wytłumaczona, no ale sposób przebił już wszystko.

spoiler stop

01.09.2011 10:34
kapciu
11
odpowiedz
kapciu
195
kapciem

No ale zaraz kolego - dałeś temu filmowi 6/10. to jest dopiero komedia.

ale tak to jest z gustami. jedni lubią ser a drudzy jak im nogi śmierdzą.

01.09.2011 10:39
Cayack
12
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Dałem 6 bo miałem do niego odpowiednie podejście. Można być świadomym bzdur i przegięć, a przy tym się całkiem dobrze bawić. Nie potrafisz tak?

01.09.2011 11:54
Matekso
13
odpowiedz
Matekso
96
Generał

Ja po seansie i w trakcie miałem wizję, a bardziej przeczucie jak zakończy się film, i byłem z siebie zadowolony, bo faktycznie szło wyczuć jak skończy się ta część, katastrofą i że ktoś znany z poprzednich części się pojawi, poza oczywiście czarnoskórym grabarzem, który ni jak nie pasował mi od początku, i wiadomo że coś się święci,on był tym pkt zapalnym. 4 Była fajna, więc oczko w górę, 3-jka nie bardzo( najsłabsza) po udanym sequelu 2-jki ciężarówka na autostradzie, a 1-nka to świeżynka była i czekało się na 2-czkę, z nadzieją na coś bardziej odjechanego i spełniło się oczekiwanie.ROJO nieprawda nie najgorsza, właśnie wypas jest, brak tu tych naciąganych komicznie egzekucji z listy, nie chodzi mi o 3d czy inne bajery, ale o sam sposób prowadzenia filmu i wydarzeń było całkiem to wywarzone.

01.09.2011 12:41
14
odpowiedz
zanonimizowany750202
0
Pretorianin

oglądałem chyba 2 części chyba 1 i 4 i
mozna sobie zepsuć psychikę

a juz jadąc autem mozna mieć zrypana psychikę przez ten film

oglądną bym sobie 3 i 5 ale jak mam mieć schizy to sry

a o aucie z naprzeciwka z rurami na dachu nie mówiąc i co czołówka i rury przebiły wszystko.....

a tir z drzewem na autostradzie..... nie wymaże teraz...

horror z jakimś rzeźnikiem i masakrą przy tym to bajeczka dla dzieci...

01.09.2011 14:06
15
odpowiedz
keeveek
80
Konsul

Matesko, to imponujące, zważywszy na to, że każda część oszukać przeznaczenie ma taką samą fabułę.

01.09.2011 20:08
Matekso
16
odpowiedz
Matekso
96
Generał

Fabuła jest ta sama, nie przecze ani nie twierdzę! może inny lepszy, czasem scenariusz jest.

gameplay.pl Oszukać przeznaczenie 5 - wrażenia