Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Najlepsze gry 2010 roku wg Gamespot

24.12.2010 21:34
👎
1
zanonimizowany735846
16
Chorąży

Czy oni mają rozum ci redaktorzy? w kategorii "Gry Sportowe" w ścisłym finale znalazł sie taki shit Tiger Woods PGA Tour 11 zamiast wybrać Pro Evolution Soccer 2011, ok może i przegrywa z FIFA11 a w finalistach powinnen być.

24.12.2010 21:41
CHESTER80
2
odpowiedz
CHESTER80
92
Nintendomaniak

Jest Limbo, jest Super Mario Galaxy 2 - jest dobrze. Dobre wyniki, chociaż widać że tam bardziej lubią Xboxa 360. Za dużo tam Red Deada który i tak jest głównym zwycięzcą (na mojej liście wygrywa Mass Effect 2). PS3 miało lepsze gry od przygód Marstona, np. GoW3 albo Heavy Rain. A klocek dostał genialnego ME2. Ale ogólnie lista spoko. Czekam na jakieś kontrowersyjne listy z Black Opsem na czele :) Aha, ME2 to nie jest RPG tylko RPS (Role-Playing Shooter).

24.12.2010 21:43
👎
3
odpowiedz
zanonimizowany714315
111
Legend

Znowu to nudne jak flaki z olejem Red Dead Redemption. Jak oni mogą się tak nad tym spuszczać? Zdecydowanie lepszą grą jest ME2 czy nawet ACB.

CHESTER80 -> Black Ops kontrowersyjne? Chyba dla ciebie. Może numer 1 tego roku to to nie jest ale gra i tak zasługuje na podium bo to najlepsza część COD'a.

24.12.2010 21:57
Radanos
4
odpowiedz
Radanos
116
Szczęść Boże

Hajdzik ---> W Ameryce golf jest bardziej popularny niż nożna. Btw. PeS 2011 przegrywa z FiFą '11? Chyba kpisz... chyba, że mówisz o konsolach ;)

24.12.2010 23:25
5
odpowiedz
warnec
36
Chorąży

Znowu RDR? Ja nie mogę.... Grałem w to coś z 10 godzin, myśląc że w końcu dojrzę te cuda i niesamowitości o których czytałem we wszystkich recenzjach, ale ta gra mnie po prostu *nudzi*. Nudzi wszystko, a w szczególności : fabuła (co z tą rodziną Marstona? Czemu wszystko ma się kręcić wokół nich, a na początku nic o niej zupełnie nie wiemy? Sam Marston też taki sztampowy), jednostajna grafika (wciąż te pustkowia) i sama gra (czemu 2 z 3 misji to wystrzelanie wszystkich celów?).

Generalnie dla mnie to jest GTA4 (które bardzo lubię), ale bez wszystkiego tego, co czyniło tę grę wyjątkową - wyrazistego bohatera, wyrazistych miejsc i żyjącego miasta, fabuły, która sprawia, że chce się dalej grać.

25.12.2010 01:03
😃
6
odpowiedz
zanonimizowany735846
16
Chorąży

Radanos---> Co z tego że jest bardziej popularny, zobacz sobie ile sprzedało się pesa a ile tego golfu tego śmiesznego sportu,

-tak mówię o konsolach...

25.12.2010 10:22
hedasw
7
odpowiedz
hedasw
107
Generał

Przestałem czytać dalej już po drugiej kategorii - Hot Pursuit lepszymi wyścigami od Gran Turismo 5?

25.12.2010 10:34
Pizystrat
8
odpowiedz
Pizystrat
127
VictoriaConcordiaCrescit

Znowu to nudne jak flaki z olejem Red Dead Redemption. Jak oni mogą się tak nad tym spuszczać? Zdecydowanie lepszą grą jest ME2 czy nawet ACB.

A grałeś chociaż? Co do Mass Effect 2 to ok, dla mnie to również genialna gra i jedna z najlepszych, ale ACB? Śmieszny jesteś, a może Maluch Racer?

PC-towcy, jesteście żałośni. Tak wami zazdrość poniewiera że nie ma np. RDR na PC, to choćby nie wiem jak gra była dobra, nie przekonacie się do niej i będziecie zaniżać ocenę. Głupie fanboystwo się szerzy...

Jeszcze warneca rozumiem, bo po prostu grał i mu się nie podoba(co nie znaczy, że wszyscy mają tak samo patrzeć na RDR). Mnie się podoba i uważam że to świetna gra, choć dla mnie też przegrywa z Mass Effect 2, bo ta gra dała mi kopa po prostu, a w RDR, mimo iż się bawię przednio, nie wczuwam się tak bardzo w grę.

25.12.2010 11:16
👍
9
odpowiedz
zanonimizowany63338
78
Pretorianin

Czytam powyzsze komentarze i nie moge sie nadziwic.RDR lub ME2 to sa dwie najlepsze gry 2010!!! NIe ma znacznia gdzie wygrywa kto bo roznica jest nieistotna.Jak mozna skreslac i krytykowac gra,bo nie ukazala sie na PC i nie wielu w nia gralo w Polsce.

Moim subiektywnym zdaniem RDR jest gra genialna i kompletna.Zakochalem sie ME2(skonczylem 3razy) ale to RDR ma w sobie to cos.To historia Johna Marstona "rzucila mnie na kolana"Ta magie gry epickiej.Gry ktora przejdzie do histori.Gry ktora nakreslila nowe standarty.Te niewielkie roznice daje przewage produckcji R* nad Mass Effect 2.

25.12.2010 11:44
10
odpowiedz
zanonimizowany640063
0
Legend

Szczerze? Grałem w RDR, może nie duzo bo 2 czy 3 godzinki ale jednak grałem. I jakiegoś mega wrażenia na mnie ta gra nie zrobiła. Kuzyn która ma xkloicka przeszedł i mówi że gra fajna ale jakiegoś mega entuzjazmu u niego nie widze więc nie rozumiem ciągłego spuszczania się nad RDRem...najlepsza gra na xklocka: RDR, na PS3: RDR, w galaktyce: RDR, najlepsza muzyka: RDR, klimat: RDR, najlepsza scena srania na pustyni i podcierania się kaktusem: RDR, najlepsza gra wogóle a kto tak nie uważa ten pedał i pctowiec: RDR...ludzie, litości...

25.12.2010 12:01
11
odpowiedz
zanonimizowany575374
62
Generał

A czemu zwalać od razu na PCtowców? Poczytajcie co PCtowcy piszą o tej grze :) Oni ją chcą, a nie obrażają.
Obrażają debile, którzy uważają że im się należy. Ja mogę zaraz pokazać wam posty konsolowców którzy jadą po RDR :)

nie wielu w nia gralo w Polsce.
Oj wielu w nią grało :) Nie ważne od platformy, PCtowiec też ma dojścia do konsol :)

A RDR? W oku PCtowca z konsolami (czyli ja)? Gra zacna, strasznie lubię westerny, no i gra mnie nie zawiodła.

Co do samej listy.
Ogólnie to mi się podoba :) Cieszy mnie, że Mario zostało najlepszym platformerem roku :) Miałem też cichą nadzieję, że zostanie grą roku, ale RDR też może być :)

25.12.2010 14:44
Mepha
12
odpowiedz
Mepha
71
Mhroczny Pogromca

Najlepszą grą roku jest?
IMO Oczywiście ME 2 :)

25.12.2010 15:44
Harry M
13
odpowiedz
Harry M
198
Master czaszka

Dobra lista

25.12.2010 17:08
14
odpowiedz
zanonimizowany653201
25
Legend

warnec -> W 100% się z tobą zgadzam.

Pizystrat -> Ja grałem i mnie ta gra nie zachwyciła. Jest tak samo nudna i przehajpowana jak i GTA IV, które było jednak nieco lepsze ale to tylko ze względu na to ,że akcja GTA IV działa się w mieście.

Oni ją chcą, a nie obrażają.

Ja jej nie chce. Wszystkie gry Rockstar'a (oprócz GTA VC) są jak dla mnie średnie. Tylko proszę Cię nie pisz zaraz ,że zazdrość mnie zżera bo w RDR'a nie mogę pograć sobie na pc ;) grałem trochę w to na konsoli i podziękowałem.

Swoją drogą nie mogę zrozumieć tego ,że obecnie jest taka nagonka na COD'a ,a o grach Rockstar'a się nic nie mówi. Nie oszukujmy się w obu zmieniają się tylko bohaterowie, miejsce akcji itp. schemat gry co roku jest ten sam. Tyle ,że mi COD się nie znudził ,a wszelkich sandobx'ów od Rockstar'a mam już serdecznie dość.

25.12.2010 18:33
15
odpowiedz
zanonimizowany575374
62
Generał

Lucas - no nie mówię o wszystkich ;)
Co do gier Rockstar :)
Zgadzam się z Tobą, że Vice City jest bardzo dobry. Moje ulubione GTA, ale RDR też mi bardzo podszedł :)
No i nic o zazdrości nie piszę :) Ja rozumiem to co napisałeś :) Nie ma dla ciebie szału, no to ok, może kiedyś zrobią coś co Ci podejdzie. Mnie po prostu klimat westernu po prostu wciągnął.

Jeśli masz dość sanboxów od R*, to zagraj w starszą grę o tytule Total Overdose :)
Stare, ale dalej daje radochę :)

25.12.2010 19:07
Kreek
16
odpowiedz
Kreek
65
Senator

też się przyłączam do słów kolegów powyżej - RDR jest IMO przehypowane. Gra niezła, ale tylko niezła. Znacznie większe wrażenie zrobił na mnie w tym roku Mass Effect 2 i Heavy Rain.

26.12.2010 13:27
17
odpowiedz
zanonimizowany413539
15
Centurion

Zagłosowałem Na Starcrafta II w ankiecie, a to dlatego że nie było innych możliwości...

Jak dla mnie Top5 tego roku to:
1. Darksiders
2. Just Cause 2
3. Assasin's Creed II
4. GTA IV: EFLC
5. Starcraft II

26.12.2010 13:29
18
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Znacznie większe wrażenie zrobił na mnie w tym roku Mass Effect 2 i Heavy Rain.

Wlasnie, NA TOBIE. Zrozumcie ze takimi top listami sie wszystkim nie dogodzi....

03.01.2011 18:13
😍
19
odpowiedz
zanonimizowany409019
35
Centurion

Najlepsza gra na PC to SC2 ? Litości

03.01.2011 18:24
kong123
20
odpowiedz
kong123
120
Legend

Wszystko pięknie, fajnie - z większością się zgadzam poza tym:

Wyścigi: Need For Speed: Hot Pursuit

Mając do wyboru Blur, F1 2010 i Gran Turismo 5 wybrali największe g$@o

03.01.2011 18:25
👎
21
odpowiedz
zanonimizowany528008
9
Generał

Z niewieloma kategoriami się zgadzam - na pewno nie z wyścigami, rpg (bo Mass Effect 2 to świetna strzelanka, ale nie rpg), strzelanki - Halo Reach? No proszę was... nie dorasta Bad Company 2 do pięt. Najlepsza gra na PS3/x360 powinna być wybrana z exclusivów

gameplay.pl Najlepsze gry 2010 roku wg Gamespot