hmmm Czyli będę mógł zapisywać status gry na pendrivie?(nie wiem jak to się pisze :P) No super :)
dokładnie,nie będą już potrzebne żadne drogie oryginalne karty pamięci:-)
16GB??? I co tam wrzuce pare demek? Dokupowac drogiego pendrive żeby tylko zrobic sobie miejsce na dysku konsoli na zainstalowanie dwoch gier? Albo ciagle przekladac moj przenosny dysk od kompa do lapka, z lapka do dvd, z dvd do xboxa? smieszne. Jeszcze samemu konfigurowac system plikow... kolejny raz M$ udaje ze robi wspaniały gest dla graczy. Sprytna zagrywka pijarowcow. Piekny przykład na to że istnieje wiele sposobów wykorzystania xboxa, pięknie sie to będzie prezentować na pudełku. Brawo M$, brawo
pio19923 widzisz, po raz kolejny coś dostajemy za free a Ty, jak typowy Polak, potrafisz narzekać.
Może niech najpierw potwierdzą polski Live?
Ta cala "konfiguracja" pewnie bedzie sie sprowadzala do wejscia do menu pamieci masowych i sformatowania pendriva, ot cala filozofia.
@pio19923 [ Level: 23 - Centurion ]: nikt ci nie kaze z tego korzystac. nie podoba sie? to wypierpapier i skoncz narzekac na cos, z czego nie bedziesz korzystal, proste.
Wprowadzają nowy ficzer bo ich datel pozwal za wyłączenie ich zabawek :D
W sumie fajna sprawa, zawsze profil i ew. zakupione arkady mogę trzymać na penie i błyskawicznie przenieść na drugą konsolę.
pio19923 - nierozumiem sensu twojego postu. Rozwiazanie idealne dla posiadaczy Core (sa tacy?:P) oraz Arcade - wystarczy im 1 Pendrive by cieszyci sie cicha praca konsoli bez jargotu napedu. Dodatkowo umozliwi ci to latwy sposob na backup save'ow np. z ME2 bo Xboxa sprzedajesz czy dysk ci pada powoli. Dodatkowo korzystajac z USB bedzie mozna eksperymentowac z save'ami tzn zapis, sciezka A, jednak zly to byl wybor, wiec load, sciezka B - lepiej bo majac sam dysk nie dalo sie cofnac do poprzedniego miejsca bo save sie nadpisal juz.
Mi sie podoba rozwiazanie. Oby nastepny X nie posiadal memorek ktore sa tak naprawde pamieca USB lecz normalne pendrive'y jak wlasny dysk jak w PS3
dopiero ale ten xbox zacofany ale wina firmy na ps3 juz dawno mozna wszystko z pendrive ogladac a na xbox dopiero wchodzi hehe
co tu dużo mówić DO aktualizacji softu X-kloca, SONY pod tym względem wygrywa (przestańcie pieprzyć że wasze x-kloce są zajebiste i się SONY chowa jak większość funkcji jakie PS3 ma wy dostajecie ładne parę lat po fakcie)
kesiek na xboxie też można wszystko z pendrive oglądać ale tu chodzi oto żeby zamiast z dysku twardego korzystać z pamięci flash.
kesiek..
Xbox pendrivy i multimedia z nich już czyta od dawna, tylko teraz można wykorzystać pamięci na USB jako kartę pamięci.. i zapisywać swoje stany gry itp.
Więc jak jest jakiś kolejny jebany Fanboy PS czy PC niech sie dowie o czym pisze bo wychodzicie na kretynów..
spoiler start
Więc kto tu jest zacofany.. czy aby na pewno xbox ?
spoiler stop
Kurwa czytać nie potrafią a się mądrują :|
@zenonmaster [ Level: 5 - Legionista ] & kesiek [ Level: 3 - Legionista ]: powiedzcie mi, od kiedy na PS3 da sie zapisywac stan gry na pendrivach? No, slucham.
Tak myslalem.
YeaH!Teraz kupuje dwa pendrive po 16 GB i mam nareszcie wystarczająco dużo miejsca na HDD(20 GB to wielkie oszustwo-tylko 12 GB wolnego, bo reszta to system ;/)
tylko po co masz wydawać 200zł na dwa pendrivey, skoro 150zł kosztuje nówka dysk 250gb/.
Jakie 200 zł? pendrive'y są tanie teraz....
gówniany, wolny noname chińczyk kupisz może i za 50zł, sandisk czy kingston, patriot to min setka.
No okeeej....Tylko zarzuć link do strony z tym 250GB za 2 stówki .
To nie dla mnie, bo hackować by bylo trzeba.Kupie 16GB i z głowy :D
Pendrive będzie służył jako pamięć zapasowa moich save'ów. Lepiej mogliby wprowadzić XBL w Polsce niż takie coś
Hmm, a czy nie jest właśnie tak że to PS3 sporo odstaje od Xbox'a w ilości funkcji posiadanych przez konsolę? A te same funkcję są wprowadzane do PS3 po kilku ładnych latach? Tylko pytam :)
Reweelacyjna wiadomość.
@dabkenss [ Level: 4 - Legionista ]: nie, po prostu wiedzialem, ze nie odpowiedza, bo PS3 takiej funkcji nie posiada.
Witam.Wie ktos moze kiedy bedzie ta aktualizacja??;p
mógłby mi ktoś wypisać plusy z Live w Polsce? Bo plus w postaci 100% legalnego grania on-line mnie nie przekonuje, skoro i tak profile na GB nie są banowane
Czy to działa tak, ze wejdę na Polskiego Live i wokół będą sami polacy? Czy logując się do live nawet polskiego i tak wpadam do wora z całym światem ?
domik-> pisze jak BYK!!! 6 kwietnia
6 kwietnia
poltergeist max --> Dokladnie tak wlasnie jest. Xbox 360 jako pierwszy mial m.in. XBLA, video marketplace, serwisy spolecznosciowe itp.
Fajnie pięknie, ale na razie mało danych co i jak. Czy np. na Pendrive, bede mogl trzymac DLC i GRY (w to drugie wątpie raczej....) czy Tylko Save'y i Dema lub Gierki ARcade.
Moze to nawet fajne, ale jak dla mnie to nie ma jakiegoś wiekszego zastosowania dla wiekszosci graczy. Wolalbym juz dokupic sobie 250gb dysk....
Czytales calosc?
Pamięć zewnętrzna umożliwi przechowywanie dokładnie tych samych danych, zarezerwowanych do tej pory dla twardego dysku. W wersji przenośnej będzie więc teraz można przechowywać swój profil, zapisane stany gier, dema itd.
Nie ma tam slowa TYLKO
Wszystko to wyjdzie w praniu. Zawsze to dodatkowe miejsce. Mnie czasami zastanawia, dlaczego nie wsadzili w te konsole od razu więcej "zaawansowanych" funkcji zmieniając je od razu w multimedialny kombajn. W takliego xboxa wystarczyło by tylko zaimplementować pełnego Media Playera z kodekami aby wszystko co tam jest czytał, tak samo jak i wsparcia zewnętrzków dysków twardych, partycji FAT i NTFS w pełni itd. itp....... Klienci byli by wniebowzięci.
truskolodz-->Bo to by gryzło się z ich komputerami na platformie Windows Media Center, taka opcja byłaby dla M$ strzałem w stopę. Jedyna możliwość jak na razie to podłączenie konsoli do komputera z WMC właśnie i streamingowanie filmów.
no właśnie jak to jest z tymi konsolami?
Czy można odtwarzać muzykę i filmy z tych pen'ów?
Doinstalowywać DLC itp. przez niego?
Co można (będzie) a czego nie, na poszczególnych konsolach?
Po prawdzie, powyższe funkcje, jak dla mnie można o kant pupci rozbić.
Nie podnieca mnie noszenie swojego profilu, sav'ów...itp.
Może konkretniejsze pytanie. Co na chwilę obecną mogę zrobić z penem na X'sie a co na Play'u?
spoiler start
wątpię czy mi ktoś kompetentnie odpowie :P
spoiler stop
1 - filmy i muzyke mozna juz dawno, a muzyke chyba od samego poczatku konsoli
2 - twoj flash zmieni sie w duza memorke, a na memorce tez da sie trzymac gry Arcade czy DLC przeciez
3 - zapewnie gra/dlc,itp bedzie przypisane do konsoli podobnie jak zainstalowana gierka na dysku - wezmiesz dysk do kumpla to gre musisz ponownie zgrac
4 - CZYTAJCIE WSZYSTKO 2X A ZROZUMIECIE
yestri
Teraz podpinając do Xboxa pendrive'a można słuchać muzyki, oglądać zdjęcia i filmy (te niestety tylko w WMV, niby jest jakieś wsparcie Divixów, ale jakoś bardzo dobrze to nie działa;)) i to wsio.
Natomiast na PS3 masz to samo + to, że możesz przenosić pliki z dysku konsoli na dysk komputera i na odwrót(w Xboxie nie można nic kopiować, jedynie odtwarzać). Z save'ami jest różnie - te starsze zazwyczaj da się skopiować bez problemu. Te nowsze już niekoniecznie(z prostej przyczyny - aby ludzie nie oszukiwali z trofeami:P) Poza tym nie ma najmniejszego problemu z tym, żeby na penika zrobić backup całego dysku PS3(o ile mamy tyle miejsca rzecz jasna;) )
No i ostatnia różnica jest taka, że do PS3 podłączysz cokolwiek - pendrive, dysk, jedynym ograniczeniem jest to, że takie urządzenie MUSI być sformatowane w fat32
Zbędna rzecz i tak większość ludzi ma już dyski. Oficjalnie pomoc, ale może chodzi o sprawdzenie Flasha? xD
Rafiraf2 ---> Kolejny Fanboj który ma zaciechę z tego, żę poniża konkurencyjną konsole -_-
Uaktualnienie wychodzi 6-ego kwietnia. Pytanie tylko czy w Polsce też będzie już 6-ego. Ktoś się orjętuje jak to z tymi uaktualnieniami jest? Pozatym nie każdy ma do XBoxa HDD bo albo jest za drogi albo niepewnego pochodzenia. moim zdaniem lepiej by Microsoft zrobil jakby wypuścił obudowy do dysków, i płytkę z oprogramowaniem a pojemność moglibyśmy sobie wybrać sami. Na Live'a bym tak nie liczyl a już na pewno nie w tym roku. Bądźmy realistami. Nie zrobią nam Live'a ot tak. No ale darowanemu koniowi w zęby się nie zaglada. Jako posiadacz wersji Arcade przyjmuję tą wiadomość z radością i czekam az to uaktualnienie wyjdzię. Zastanawiam się czy dane z pendrive'a daloby się przerzucić na kompa, czy to raczej będzie pendrive "For XBox only"?
U-zeQ00>Serio? To dlaczego u mnie na Xboxie 360 działają wszystkie formaty prócz H264 i matroska?
shar_kalii-->A czy kiedyś było tak że update w Polsce się nie pojawił? Nigga Please.
Zrozumcie wreszcie że Live w Polsce to będzie tylko komercha, to co teraz jest niedostępne, jak 1vs100 (nad czym bardzo ubolewam, bo zabawa była przednia) nadal takie pozostanie.
Fajny pomysł, choć wolałbym jakby microsoft obniżył ceny dysków twardych dla xbox-a. ;)
@shar_kalii [ Level: 4 - Junior ]: od 6 kwietnia wzwyz kazda nowa gra bedzie posiadala w sobie update do dasha. dodatkowo mozna go zessac ze strony xbox.com, bodajze z sekcji supportu, i nagrac na plyte badz pendrive i stamtad zrobic update.
Pendrive na 100% bedzie posiadal XFS, wiec Windows nie bedzie go tak po prostu widzial. Ale sa programy typu modio, typu xplorer360, ktore pozwalaja bez bolu zajrzec do tego systemu plikow i odczytac zawartosc HDD, kart pamieci, czy tez zapewne tych pendrivow przerobionych na pamieci masowe dla x360.
Rafiraf2 - tak, sproboj zainstalowac MGS4 na Pendrive'e. Sluchania muzyki z pena w DOWOLNEJ grze chyba na PS3 nie ma, badz to w koncu po paru latach dali gdzie Xbox1 mial to odpoczatku :>
Wie ktoś co z tym?