Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

gameplay.pl Krzyk 4, Dom snów, Pozwól mi wejść, Naznaczony maraton filmowy

31.10.2011 10:24
Scott P.
👍
1
Scott P.
137
Generał

Jak pisałem wcześniej te filmy pasowały do tego maratonu horrorów jak pięść do nosa.
Krzyk 4 - rozumiem, że znalazł się w tym zestawieniu, jako rekompensata za przedłużający się remont kina, ale zupełnie do niego nie pasował. Krzyk 4 przypominał bardziej nieudolnie zrealizowany Straszny Film niż pełnokrwisty slasher.
Pozwól mi wejść - to najlepszy film z całego zestawienia, ale to nie znaczy że do niego pasował. Tak to horror pełną gębą, ale jak się człowiek mu bardziej przyjrzy to zauważy, że to jest dramat. I trzeba go oglądać na spokojnie a nie w tłumie osób zachowujących się tak jak autor opisał.
Insidious - http://gameplay.pl/news.asp?ID=60733

31.10.2011 11:37
Cayack
😉
2
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Scott P. --> nie sądzę, by Krzyk 4 miał być rekompensatą za remont kina, bo taki repertuar był w kinach sieci Helios w całej Polsce. Puścili w miarę nowe filmy, dwa z tego roku i dwa z ubiegłego. Kumpel miał pecha, bo 3 widział już wcześniej, a po raz pierwszy oglądał tylko Krzyk :D Ja za to wszystko oglądałem premierowo.

31.10.2011 11:46
3
odpowiedz
zanonimizowany749902
15
Pretorianin

Fajnie by bylo, gdybys poruszyl temat OOBE. Udalo Ci sie do tego dokonac?

31.10.2011 12:18
Cayack
4
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Sassafrass --> Mnie nie, miałem za to znajomego, który (wg jego słów) był tego bliski. Nie mam już z nim kontaktu, więc ciężko stwierdzić czy udało mu się tego dokonać do tego czasu (minęły dwa lata, może trochę więcej). Powiedzmy, że mam na ten temat relatywnie sporą wiedzę w zakresie teoretycznym. Przez chwilę myślałem o takim wpisie (OOBE i np. sen świadomy, LD - lucid dream), ale wątpię, by gameplay.pl był odpowiednim miejscem na tego typu treści. Czytają nas ludzie w różnym wieku, o różnej podatności i psychice. Nie chciałbym mieć tego na głowie, gdyby coś miało pójść nie tak.

31.10.2011 12:43
Barthez x
5
odpowiedz
Barthez x
205
vel barth89

Polecam Let me in :) Byłem w kinie i horror to może taki se, ale w klimacie jest dobry.

31.10.2011 13:14
WrednySierściuch
6
odpowiedz
WrednySierściuch
108
No gods no masters!

[4] Powiadasz? "Jesli w trakcie OOBE opętał cię demon, to wiedz że coś się dzieje" :D

Btw "Let me in"" to są 3 razy gorsze popłuczyny po świetnym oryginalnym "Let the Right One In" //Låt den rätte komma in

31.10.2011 13:39
Cayack
7
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

@up Hehe, może nie tyle demon, ale pewne zagrożenia istnieją.

31.10.2011 13:42
8
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

ale wątpię, by gameplay.pl był odpowiednim miejscem na tego typu treści.

na forum nawet wątek seryjny był.

31.10.2011 13:44
Cayack
😊
9
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Wiesz, forum to forum. Trochę na uboczu, jak ktoś chce znaleźć, to znajdzie. GP jest na wierzchu. Zresztą tym lepiej - skoro jest na forum, to tylko bym się powtarzał ;)

31.10.2011 15:17
Scott P.
👍
10
odpowiedz
Scott P.
137
Generał

Cayack > Może i tak, ale Kielecki Helios nic na nim nie zarobił a do tego obiecano nam (mieszkańcom Kielc), że kino będzie wyremontowane przed premierą Krzyk 4 a jak wyszło to wszyscy wiemy. Dlatego nazwałem Krzyk 4 rekompensatą za remont kina. Jak chcieli pokazać coś z tego roku to mogli się postarać się o Attacka the Block. Może nie jest to horror, ale z tego co przeczytałem film spodobałby się obecnej widowni.

31.10.2011 16:03
Cayack
11
odpowiedz
Cayack
60
Gospodarz Przystani

Scott P. --> wiem jaka była sytuacja z kinoplexem, bo sam bywam właśnie w kieleckim Heliosie ;) Co do Krzyku to najpewniej zadecydowały względy marketingowe. Ostatecznie to sequel w miarę znanej serii, być może niektórych uczestników maratonu przyciągnął najbardziej właśnie ten tytuł.

31.10.2011 16:29
k42a_
12
odpowiedz
k42a_
91
so it goes

Z kolei dzisiaj w Multikinach ostatni już maraton grozy. I tym razem naprawdę polecieli po całości. Co prawda tylko dwa filmy, ale za to jakie! Oryginalna Teksańska masakra i Noc żywych trupów. Strasznie żałuję nie będę mógł się pojawić... Może kiedyś będzie szansa na powtórkę. :)

31.10.2011 16:37
Coy2K
😁
13
odpowiedz
Coy2K
112
Veteran

<<< to na naznaczonym można się wystraszyć ?:)

przecież od momentu jak babka zakłada maskę przeciwgazową zaczyna się komedia.

Krzyk 4 owszem horrorem nie jest, ale dla samych kwestii ghost-face'a film obejrzałem już ze 3 razy :)
z całej sagii zdecydowanie idzie łeb w łeb z częścią pierwszą

Pozostałych dwóch nie widziałem, ale jakbym miał obejrzeć amerykański remake lub pierwowzór to zdecydowanie wybrałbym oryginalną wersję dziewczynki-wampirzycy

31.10.2011 16:56
14
odpowiedz
zanonimizowany807046
4
Generał

Krzyk 4 przypominał bardziej nieudolnie zrealizowany Straszny Film niż pełnokrwisty slasher.

Widziałeś ty kiedykolwiek jakiś wcześniejszy film z tej serii? To nigdy nie był pełnokrwisty slasher, tylko właśnie takie lekkie, nawet ciut komediowe podejście do tematu i za to ta seria ma rzeszę wiernych fanów.
A czwóreczka jest filmem znakomitym i na pewno nie odstaje poziomem od poprzednich części, od trójki jest nawet lepsza. Z tego całego maratonu właśnie tylko ten tytuł jest jak dla mnie interesujący, reszta to jakaś sraka praptaka (od biedy jeszcze Pozwól mi wejść daje radę). :>

31.10.2011 18:14
Bartimaeus
15
odpowiedz
Bartimaeus
119
Czyżyk

Czyli w sumie dobrze, że nie poszedłem na ten maraton choć miałem taki zamiar.

31.10.2011 23:13
👎
16
odpowiedz
zanonimizowany646215
43
Generał

Bylem w kinie na 'Naznaczonym'. Dla mnie straszne dno. Juz nigdy nie wydam pieniedzy na horror, i juz nigdy nie strace na taki chlam czasu.

01.11.2011 01:45
claudespeed18
👍
17
odpowiedz
claudespeed18
213
Wszechwiedzący

jestem po skromnym seansie filmu '1408' z dziewczyną i stwierdzam że film bardzo dobry a spodziewałem się nieco gorszego średniaka, troche straszy do pewnego czasu, potem luzuje ale i tak ogląda się dobrze, jak na duchy itp sprawy to 7/10 :]

02.11.2011 17:40
18
odpowiedz
zanonimizowany801079
25
Chorąży

Na naznaczonym zamiast się bać to się śmiałem... W kinie czasami wybuchałem śmiechem :] Jedynie ostatnie minuty filmu były w stanie mnie wystraszyć :]

gameplay.pl Krzyk 4, Dom snów, Pozwól mi wejść, Naznaczony maraton filmowy