Ładnie wyglądają i mają wielkość konsoli.
NVLINK tylko dla 3090, oj będzie kosztownie.
"Wszystkie trzy karty wykorzystują potężny system chłodzenia, złożony z aż trzech wiatraków"
Dożyliśmy czasów, gdy zamiast wentylatorów do kart montowane będą wiatraki.
Wszystkie trzy karty wykorzystują potężny system chłodzenia, złożony z aż trzech wiatraków.
A czy te wiatraki będą napędzane wynglem?
Zostanę przy kartach itx. Tak jakby mniejsza karta to mniej pcb, mniej elementów czyli mniej rzeczy które mogą ulec uszkodzeniu :P
A tu takie klocki wyglądają mi na ultra delikatne
to co 4080 okolice maja - czerwca ? :D
Pierwsze plotki na pewno. Pokazów czy tym bardziej premiery się nie spodziewaj, a skoro wydają też 3070 Ti, które ma być nowym SUPER to zaczynam myśleć, że Nvidia długo w przyszłym roku będzie siedzieć cicho. Chyba, że zmotywuje je do czegoś AMD. Jeśli cena 3070 z tekstu faktycznie u nas będzie się tak prezentować, to pomyślę czy nie zamienić swojej 2070 Super. Chociaż nie wiem czy jest sens zawracać sobie tym głowę, skoro ta karta wytrzyma jeszcze kilka lat z palcem w nosie, więc jak ktoś ma takie karty to lepiej przeczekać serię 3000, bo nowe konsolę na pewno przyśpieszą rozwój i premierę kolejnej serii.
Czekam co zaprezentuje MSI. Zotac'a już miałem i więcej nie kupię. No chyba, ze ktoś lubi efekty akustyczne, jak piszczenie cewek, które słychać w całym mieszkaniu.
Cena+Wydajność>Wygląd ja tam dalej czekam na oficjalną cenę i wydajność w porównaniu do poprzedniczek
Jestem ciekawy jak będą wyglądać temperatury tych Zotaców. Czy takie zamknięcie całości w plastikowej skorupie nie odbije się negatywnie na wydajności układu chłodzenia?
A ja tylko czekam na nakladke do wodnego chlodzenia od Corsair i cyk, wlaczymy w loopa :-)
RTX 3080 będzie kosztował okoloło 4300 zł, (wydajność zbliżona do RTX 2080Ti )
RTX 3070 ok. 3300
RTX 3060 ok. 2500
3070 z 16 gb vram i mamy już 2080ti który styknie do 4k 60 za pół ceny.
Trzy wiatraki i 30cm to jakas nowosc? Juz dawno wyszedl Asus ROG Strix 1080ti 11GB z trzema wiatrakami i 298mm dlugosci. Swietnie chlodzona i bardzo cicha karta. Mysllem ze 3090 beda jeszcze wieksze.
Wszystkie trzy karty wykorzystują potężny system chłodzenia, złożony z aż trzech wiatraków.
Boże, widzisz i nie grzmisz.
Do kogoś kto się zna:
RTX 3070 poradzi sobie na spokojnie całą przyszłą generację?
Do rozdziałi 1440p.
Cena za Rtx 3060 jest chyba w porządku, pamiętam że za gtx 1060 6gb 4 lata temu dałem między 1300-1400 zł, ale nie ma jeszcze wliczonego vatu więc pewnie z kilka stów do tego dojdzie, nowego kompa w przyszłości już trzeba będzie z serią rtx 3xxx składać, chyba że rtxy 2xxx mocno potanieją to wtedy lepiej się będzie opłacało kupić starszą kartę, np rtx 2070
Biere asusa albo msi, tylko chyba trzeba będzie doliczyć zasilacz jako must have przy tych kartach:)
Ciekawe czy seria RTX40xx będzie już miała wbudowaną agregat chłodniczy.
Czy może AMD wprowadzi jako pierwszy, aby przekroczyć 110stopni?
Bo taki agregat to raptem ~200zł, to przy takich cenach kart, chłodzenie musi być adekwatne.
źródło: wccftech
Ale co się dziwicie jak więcej pamięci większa przepustowość więcej jednostek to wiadomo że będzie szybsza
Więc i lejna generacja znów więcej jednostek i tak dalej
GryOnline co mieliście z matematyki ? Proponuje powtórzyć tabliczkę mnożenia.
Dwie rzeczy sa pewne ceny 2080 i 2080ti poleca strasznie w dół i to że 3090 z samej specyfikacji bedzie szybsza od 2080ti od 40 do 60% a to już coś. Dwie 3090 pięknie mi podniosą wydajność względem dwóch 2080ti.
Jak myślicie, będzię duży przeskok między 2060 a 3060? Mam właśnie dylemat, czy kupić 2060 teraz czy poczekać i wziąć 3060. Obecnie nową 2060 można kupić za ok 1000 zł.