Influencerzy głównym źródłem wiadomości dla młodzieży; niepokojące wnioski nowego raportu
Tak szczerze co w tym niepokojącego ? Tak samo fake newsy latają w TV na Stronach typu TVP TVN itp.
Nawet na tym najpotężniejszym Portalu o grach nie trzeba się wysilać, żeby znaleźć coś, co nie ma pokrycia z rzeczywistością.
Więc co tak szczujecie na tych influencerów, a sami robicie na temat ich postów na reddit i twitterze artykuły.
A mam nadzieje, że ten komentarz nie zostanie odebrany, jak bym pisał to, mając jakąś foliową czapkę na głowie, chodzi mi o to, że w napływie informacji sami „Dziennikarze" którzy piszą tę wiadomość często łapią się na Fake, ale wiedomo, że tylko jakiś influencer jest zły.
To tak samo jak ogladac wiadomosci w TVP1 czy TVN24, nikt od tego nie robi sie madrzejszy...
A redakcja TVGry to nie influencerzy?
Prawie każdy z nich ma swój kanał na YT czy instagramie i zapodaje nam wiadomości.
Czy nie niepokoi Was to?
To tak samo jak ogladac wiadomosci w TVP1 czy TVN24, nikt od tego nie robi sie madrzejszy...
Nasza cywilizacja widać dąży do pełnej idiokracji, bo przecież młodzież to przyszłość. Czas umierać... ;)
Tak szczerze co w tym niepokojącego ? Tak samo fake newsy latają w TV na Stronach typu TVP TVN itp.
Nawet na tym najpotężniejszym Portalu o grach nie trzeba się wysilać, żeby znaleźć coś, co nie ma pokrycia z rzeczywistością.
Więc co tak szczujecie na tych influencerów, a sami robicie na temat ich postów na reddit i twitterze artykuły.
A mam nadzieje, że ten komentarz nie zostanie odebrany, jak bym pisał to, mając jakąś foliową czapkę na głowie, chodzi mi o to, że w napływie informacji sami „Dziennikarze" którzy piszą tę wiadomość często łapią się na Fake, ale wiedomo, że tylko jakiś influencer jest zły.
Aktualnie influencerzy są takim samym sprawdzonym źródłem informacji jak którykolwiek z głównych programów informacyjnych, TVN, Polsat, TVP.. Zwykły ściek walący propagandą i naginający rzeczywistość pod siebie. O gazetach nie zamierzam pisać, bo to już totalne dno i wodorosty. Strasznie dziwne, że nikt normalny nie zamierza szukać informacji w takich tandetnych programach.
A gdzie ty szukasz rzetelnych info?
Może skorzystam
Nagle się okazuje, że media i infulencerzy to ściek? Wszystko sie robi dla kasy? Przecież to jest oczywiste.
A jaki tam niepokojący, może dzięki temu dziennikarzyny ogarną dupsko i przestaną nas zalewać clickbaitami i stronniczością.
Nie powiem, że influencerzy to najlepsze źródło informacji, ale lepiej słuchać kilku opinii kilku niezwiązanych ze sobą gości, niż czytać/oglądać 1 dziennik z jedną narzuconą narracją dla wszystkiego co tam jest.
A redakcja TVGry to nie influencerzy?
Prawie każdy z nich ma swój kanał na YT czy instagramie i zapodaje nam wiadomości.
Czy nie niepokoi Was to?
"profesjonalni dziennikarze"
Ha ha dobre, jak się nazwę królem, a jestem takim samym szczurem jak inni, to nie ma różnicy...
Tytuł nie ma znaczenia, tylko to co się robi.
Niepokojące jest to, że mamy beznadziejne stronnicze media i kanały informacyjne.
Przez co pojedyncze osoby są wstanie zrobić i dostarczyć lepiej jakości informacje.
Co też nie chroni przez fake-news, a nawet potęguje ich efekt.
I to wszystko w czasach, kiedy jakość i szybkość informacji jest kluczowa.
Wielokrotnie powtarzane kłamstwo staje się prawdą, taki mamy trend nowych czasów do tego jeszcze do chodzi pokolenie smartfonów, oni nie potrafią myśleć samodzielnie bez wpływu mediów społecznościowych.
Spokojnie, główni influencerzy zaraz zostaną przejęci przez media. Nic się nie zmieni
Dziennikarstwo już dawno umarło, i to jest fakt teraz mamy pseudo dziennikarzy, którzy klepią po kilka artykułów dziennie bez jakiejkolwiek weryfikacji źródeł, polecam w szczególności od 22 minuty
https://youtu.be/HTfp2trf2Sw
Czyli po staremu. Roznica taka, ze Influencerzy juniorow pracuja dla YT a Influencerzy seniorow dla KK.