Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Zapowiedź Diablo III [PC] - Barbarian

15.01.2010 14:22
gregoryf
1
gregoryf
39
Konsul

barbarian women? bożesz ty mój

15.01.2010 14:42
2
odpowiedz
MaikiPL
82
Konsul

Co? Czerwonej Soni sie nie widzialo? :D

15.01.2010 14:43
3
odpowiedz
zanonimizowany659470
14
Legionista

Grafita już teraz tandetna a to ma wyjśc za 2 tala - żałsne

15.01.2010 14:48
4
odpowiedz
mik999
75
Pretorianin

trex11 - cóż czy wiesz może, że nie tylko grafika się liczy? Spójrz na World of Warcraft - gra ma bodajże 5 lat, grafika w dniu premiery nie zachwycała a gra w nią 11 milionów graczy (czy tam 12, nie pamiętam).

15.01.2010 14:48
5
odpowiedz
MaikiPL
82
Konsul

Diablo 2 też nie miało powalającej grafiki. A z resztą to tylko dzieciakom na tym zależy. Mniej będzie gówniarzy.

15.01.2010 14:57
6
odpowiedz
Klono1
31
Konsul

OMG!? Wersja żeńska barbarzyńcy!?

15.01.2010 15:02
Rock Alone
👍
7
odpowiedz
Rock Alone
63
Konsul

Coś czuje, że to będzie klasa dla mnie :-]
No chyba że szaman :D

15.01.2010 16:31
8
odpowiedz
TobiAlex
203
Legend

MaikiPL jak ktoś mam 12 lat to nawet nie wie co to Czerwona Sonia :D

15.01.2010 16:58
9
odpowiedz
PhoneNumber
125
Pretorianin

Stary dobry Barb :]

15.01.2010 17:05
Xinjin
10
odpowiedz
Xinjin
188
MYTH DEEP SPACE 9

No to już wiem kim będę grał, oczywiście w wersji female :] prawdopodobnie Berserker, choć muszę przyznać, że inne spece tez są niezłe...Fajnie by było jakby Blizzard zróżnicował nieco talenty dla wersji żeńskiej i męskiej.
Przykładowo w przeszłości mówiło się o umożliwieniu Barbarzyńcy wskrzeszania siebie samego po śmierci//i] - to chyba tak no dobrą sprawę by nie przeszło, bardziej pasuje mi to dla jakiegoś szamana, a nie osiłka :)

15.01.2010 17:33
11
odpowiedz
zanonimizowany656413
16
Generał

no wkońcu jakiśch staryh znajomysz...

15.01.2010 18:18
Nolifer
12
odpowiedz
Nolifer
174
The Highest

Bardzo podobne do monka , jednakże barb kolosem się okaże pewnie xD

15.01.2010 18:49
13
odpowiedz
wirklit
23
Chorąży

Grafika wygląda na bardzo malowniczą, czyli inaczej mówiąc - miodzio :D
Chyba w końcu się przemogę i zagram w Diablo, bo po screenach i filmach widać, że to dobra gra. Blizzardowi życzę powodzenia!

15.01.2010 19:16
14
odpowiedz
zanonimizowany492990
27
Pretorianin

MaikiPL wypraszam sobie... Mi np. na grafice rowniez zalezy, wole grac w ladna gre, niz w brzydka. A gowniarzem nie jestem.

16.01.2010 14:54
15
odpowiedz
MaikiPL
82
Konsul

Dzisiejsze społeczeństwo wymaga nie wiadomo czego. I tak zbliżenia będą żadkie. Wyprało wam mózgi czy co? Brak wyobraźni. Kiedyś to w MUDy się grało i człowiek nie narzekał >.<

16.01.2010 17:15
16
odpowiedz
Kazioo
88
Senator

To, że nie jest fotorealistyczna, nie oznacza, że brzydka.

Ciekawa różnorodna kolorystyka, dobre detale - jest świetnie.
Dzieciarnia dojrzeje i to zrozumie.

Brzydka grafika to coś, czego nie można zarzucić żadnej grze Blizzarda. Niektórzy pojęcia mylą.
Od strony estetycznej ich gry zawsze były na najwyższym poziomie.

16.01.2010 19:11
17
odpowiedz
zanonimizowany621389
9
Legionista

WTF? Kto narzeka na grafike? A w ktorej grze HNS jest lepsza?

16.01.2010 20:10
dzid3c
18
odpowiedz
dzid3c
81
Pretorianin

Hmm Blizzard chyba sie troche nie popisal bo tez wszystkie skill'e wzial ze swojego wczesniejszego "maleństwa" World of Warcraft. Z drugiej strony doświadczeni gracze bedą odrazu wiedziec co dany skill oznacza i jakie ma działanie :D Swoja droga nie moge sie doczekac ;) Pozdrawiam czekajacych ;p

16.01.2010 22:01
Szejmi
19
odpowiedz
Szejmi
75
Pretorianin

Ja chce już zobaczyć kobitke xD Ten widok będzie pewnie niezapomniany :) Założę się że 70% ludzi będzie grało barbarzyńcą. Co do grafiki to nawet nikt nie będzie na nią zwracał uwagi jak ciągle będzie sieka. Mi taka grafika odpowiada a i trzeba wziąć pod uwagę to że Blizzard chce trafić do ludzie nie z mocnym sprzętem co jest dobrym rozwiązaniem bo liczy się rozgrywka, siekanie i klimat a grafika to tylko dodatek. O fabule nie wspomniałem bo wiadomo jak to w Diablo było xD

16.01.2010 22:13
😃
20
odpowiedz
Strategos44
58
Chorąży

"Chyba nikt nie chciałby spotkać na swojej drodze dwu i półmetrowego osiłka, mającego ponad 130 kilogramów samych mięśni."

Coś cienki ten Barbarzyńca. Niejaki Wałujew jest znacznie niższy i waży 140 kg. Mam nadzieję że panowie z Blizzarda poczytają o sterydach i podpakują barbariana.

16.01.2010 22:33
21
odpowiedz
zanonimizowany516211
34
Generał

Ja mam nadzieje że Blizuś wyda to szybciej niż w 2011, bo za 2 lata to nie wiem czy taka gra jeszcze mnie będzie interesować. Ogólnie za długo się macają z tak prostą młucką jaką jest Diablo. Do tego czasu konkurencja spokojnie może stworzyć godnych rywali.

16.01.2010 23:34
22
odpowiedz
MaikiPL
82
Konsul

No nie powiedziałbym, że te młucki to takie łatwe do roboty. Tysiące przedmiotów + balans postaci to są te najważniejsze rzeczy w takich grach są najważniejsze. A to troche zajmuję.

16.01.2010 23:37
Barklo
23
odpowiedz
Barklo
125
Generał

grafika na srednim poziomie jak wyjdzie za 2 lata bedzie nedza

17.01.2010 03:47
Szejmi
24
odpowiedz
Szejmi
75
Pretorianin

Maiki dokładnie a poza tym wierni fani Diablo a jest ich raczej dużo na pewno nie odpuszczą gry ze względu na premierę. Raczej wątpię że inni producenci stworzą coś rywalizującego. Jedynie to sam Blizzard może to osiągnąć np StarCraftem2 ale wątpię że ta gra osiągnie planowany sukces.

17.01.2010 13:24
MichałPolak
25
odpowiedz
MichałPolak
105
Generał

Super będzie co robić. Trza tylko czekać dalej.

17.01.2010 14:34
26
odpowiedz
zanonimizowany492990
27
Pretorianin

Kazioo zacznijmy od tego, ze MaikiPL napisal, ze na grafice zalezy tylko dzieciakom. To jest stwierdzenie ogolne, a nie odnoszace sie tylko do gier Blizzarda.

A do obu Kazioo i MaikiPL

Ja tam mam lat 30, a w gry gram od prawie 25. Chcecie mi moze opowiedziec, w co sie gralo wczesniej? A moze jeszcze za malo dojrzalem, zeby cos zrozumiec?

Widac wy nie zrozumieliscie prostego przekazu, ze wole grac w gre ladna niz brzydka... Co odnosilo sie wprost do stwierdzenia, ze tylko dzieciakom na tym zalezy. Otoz nie, zalezy pewnie kazdemu, ktora ma jakies poczucie estetyki. Ze kiedys sie gralo w mudy? I co z tego? To czemu dalej nie gracie? Kiedys sie jezdzilo trabantami...

A jesli mamy sie skupic na Blizzardzie, to Diablo 3 bedzie sie graficznie prezentowac przecietnie w momencie wydania. Czy ich wszystkie produkty sa pieknie dopracowane? Co kto lubi, bo mnie np. grafika WoW odrzuca i bardzo mi sie nie podoba, ze Diablo 3 poszlo w podobnym kierunku (choc na szczescie nieco bardziej stonowanym). Panowie z Blizz powiedzieli, ze tak zrobili, bo w takiej grafice lepiej sie czuja. No coz, nie jest zaleta fakt, ze nie potrafia dostosowac grafiki do tytulu i gatunku, tylko wala na jedno kopyto...

Premiera... Heh, Blizzard w momencie zapowiadania gry przyznal, ze pracuja juz nad nia od kilku lat... to ile wyjdzie lacznie? Zdecydowanie mozna gre wydac szybciej, tyle, ze wzieli sie za 10 rzeczy na raz i tak wychodzi, a w dodatku WoW jest dla nich zdecydowanym priorytetem. Tak pozna premiera nie ma nic wspolnego z tym ile pracy trzeba wlozyc w D3.

17.01.2010 15:40
27
odpowiedz
MaikiPL
82
Konsul

"Ze kiedyś się grało w mudy? I co z tego? To czemu dalej nie gracie? Kiedys sie jezdzilo trabantami..."
Nadal gram -.-'

A co do grafiki produktów Blizza. One są stylistycznie inne. Nie walą na jedno kopyto tylko taka grafa wolniej się starzeje. Żaden ich produkt nie powala grafiką, ale nie za to kochamy ich produkty do cholery. Prawda? Jeśli ktoś tego nielubi to nie gra. I niech sobie znajdzie innego H&S z super realistyczną grafiką gdzie hordy przeciwników zalewają bohatera z szybkością 10FPSów.

17.01.2010 17:16
28
odpowiedz
zanonimizowany492990
27
Pretorianin

Tylko ja nie napisalem, ze Diablo 3 bedzie zla gra, ani tym bardziej ze nie bede w nia gral z powodu grafiki. Napisalem tylko tyle, ze jesli mam wybor, to wolalbym, zeby gra wygladala ladnie, nie brzydko, wiec grafika rowniez ma znaczenie.

Co do grafiki. Sorki, ale jesli Blizzard sam mowi, ze taka grafika dlatego, ze ich graficy czuja sie w niej lepiej, to cos jest nie tak. Po co dorabiac ideologie, ze tego typu grafika wolniej sie starzeje? Niby czemu wolniej? Fotorealizmu w wykonaniu sprite'ow juz dawno w grach nie mamy... A stylistyka jesli od poczatku jest g....na, to i za pare lat wyglada rownie g....niano, fakt. Bo wrzucanie bajkowej stylistyki do gry typu Diablo to pomylka. Nie jest na jedno kopyto? Czemu WoW wyglada podobnie? Czemu nawet Warcraft 3 mial juz podobne kreski?

Wybacz, ale gdyby tak duza i znana firma jak Blizzard powiedziala, ze wybrali taki styl, bo wedlug nich najlepiej pasuje on do klimatu gry, to ok. Moglbym sie z nimi nie zgadzac, trudno, ale szanowalbym ich punkt widzenia.

Natomiast jesli mowia "Wybralismy taki styl, bo nasi graficy nie umieja inaczej" to rece opadaja.

I mimo tego, ze jestem fanem serii, ze zagram w D3, ze gralem w wiekszosc gier Blizzarda, od Lost Vikings i Black Thorne poczynajac, to wyroslem juz z budowania oltarzykow i dziekowania im za laske jakiej dostapilem mogac zagrac w ich gre. To jest produkt za ktory place i stac mnie na to, zeby obiektywnie ocenic jego wady i zalety. To wszystko. I jesli grafika nie zachwyca, co sam potwierdzasz, bo im sie nie chcialo, bo tylko tak umieja, bo zajmowali sie czym innym, bo gra powstawala zbyt dlugo i teraz juz za pozno aby ja dopasowac do nowych mozliwosci, to jest to wyraz olewania klienta, a nie slynnego profesjonalizmu i perfekcjonizmu firmy.

17.01.2010 17:45
29
odpowiedz
MaikiPL
82
Konsul

Z tą grafą stylizowaną to nie ideologia tylko fakty. Nie tylko gry Blizza się opierają na tym.
Ja się tam ciesze. Mniejsze wymagania. Będzie mi przynajmniej śmigać jakaś gra za te pare lat.
Aż nie kupie sobie Maca i będe miał już to wszysto w d*** :D

17.01.2010 18:42
30
odpowiedz
zanonimizowany492990
27
Pretorianin

Czegos nie rozumiem... Jesli ta gra bedzie Ci smigac w momencie zakupu, to tak samo bedzie smigac za pare lat, a nawet lepiej po zmianie sprzetu :)

Sugerujesz, ze robienie kaszaniastej grafiki jest dobre, bo pozwala pograc komus kto ma stary sprzet? No jakos srednio dobry argument chyba... Tym sposobem, to zatrzymalibysmy sie z rozwojem gier juz z dobrych 10-15 lat temu...

Dorabianiem ideologii nazywam to dlatego, ze sam Blizzard powiedzial czemu taka grafika, wiec po co wymyslac alternatywne powody na ich obrone? Twierdzisz, ze wiekszosc gier jest stylizowana na bajkowa grafike i to w celu "spowolnienia starzenia sie grafiki"? Jakies przyklady na poparcie tej tezy?

Jesli grafika jest na wysokim poziomie, to oczywiscie, za pare lat bedzie wygladac gorzej niz nowe tytuly, to nieuniknione, ale nadal bedzie wygladac lepiej, niz grafika skaszaniona juz przy wydaniu gry...

A walenie bajkowej kreski do gry, ktora z zalozenia powinna byc mroczna, jakos srednio mnie cieszy i nie sadze, zeby wytlumaczenie "wolniej sie starzeje" cos tu zmienilo. Jesli grafika oslabia klimat, to nie jest to dobre. Gdyby zrobili normalna, to moze za pare lat jakis potworek nie wygladalby tak pieknie jak w innej grze, ale wciaz bardziej klimatycznie, niz potworek w kreskowce dla dzieci... Twoje wytlumaczenie sugeruje natomiast, ze brak klimatu od poczatku sprawi, ze klimat ten nie bedzie robil mniejszego wrazenia z czasem...

I akurat moim zdaniem, to ta grafika ma wlasnie sluzyc sciagnieciu dzieciarni do gry, a nie wprowadzeniu mrocznego klimatu i etykietki 18+.

17.01.2010 19:14
31
odpowiedz
MaikiPL
82
Konsul

No właśnie już nie mam zamiaru robić upgrade sprzętu. Kupuje Maca pod zadania multimedialne i bezpieczeństwo bo Win zaczyna mi działać na nerwy. Już i tak mam nerwice xD Ale jeśli by zrobili D3 i reszte swoich gier na Maca to badzo się ciesze. Wiem, że wow ma swoją wersje nie wiem jak z resztą.

Nie powiedziałem, że większość jest gier które mają stylizowaną grafike. I nie powiedziałem, że stylizowana grafika = brzydka grafika. Błagam!

Gry ze stylizowaną grafą na którą nie da się narzekać bo poprostu nie mieści się w kanonach fotorealistycznej grafiki. Czyli ani nie porażają ani nie kują w oczy
Warhammer Online (taki wow z ostrzejszymi teksturami, ale liczba poligonów taka sama chyba)
Lary 7
Toonstruck
Settlersy
Fallouty
A Vampyre Story
i inne karykaturalne gry

17.01.2010 19:32
32
odpowiedz
zanonimizowany492990
27
Pretorianin

No ok, tylko czy fakt, ze chcesz zrezygnowac z PC ma swiadczyc na korzysc tworzenia malo wymagajacej grafiki?

Ok, napisales, ze nie tylko gry Blizza sie na stylizacji opieraja. No moze nie tylko, ale i tak jest to maly odsetek.

Uscislajac, chodzilo mi o przyklady gier, gdzie zrezygnowano z dobrej i klimatycznej grafiki na rzecz stylizacji... Glownie stylizacji bajkowej, jak u Blizza...

Warhammer Online, nie oceniam bo nie mialem stycznosci. Choc sadzac po screenach, to faktycznie grafika nie jest bajkowa jak w WoW, choc i nie piekna, ale to raczej dosc typowe dla MMO.

Larry 7... Grafika w tej serii jest konsekwentna od samego poczatku, wiec i 7 sie w ta konwencje wpisuje... To od zawsze byla przygodowka o smiesznym nieudaczniku, miala byc zabawna, przez co klimat kreskowki duzo bardziej tam pasuje, niz do walki z hordami potworow...

Toonstruck nie gralem, nie wypowiadam sie.

Settlers no coz klimat serii, dosc specyficzny. Przy czym grafika bardzo ladna.

Fallouty ?? No blagam Cie... Jak dla mnie to jest przyklad grafiki swietnie dopasowanej do klimatu gry i swiata. Gdzie tam jest jakas kreskowkowosc psujaca klimat postnuklernego swiata?

Vampyre Story tez nie gralem, ale wiele przygodowek trzyma podobny klimat, to dosc specyficzny gatunek co by nie mowic.

Pokaz mi jednak ktora z tych gier ma szate graficzna niedopasowana do gatunku/konwencji gry?? Bo w przypadku Diablo, ktore powstalo jako gra bardzo mroczna i z ciezkim klimatem, walenie kreskowkowej grafiki to zbrodnia jak dla mnie. Wymienione przez Ciebie gry czegos takiego nie zrobily. Podkreslaly klimat, a nie go rozpraszaly. Podales mi przyklady stylizacji podkreslajacej klimat, jako argument za taka, ktora go niszczy?

17.01.2010 19:38
33
odpowiedz
zanonimizowany459699
40
Konsul

Strategos44 nie czytasz ze zrozumieniem ? 130 KG SAMYCH MIĘŚNI czyli waży więcej xD

17.01.2010 20:07
34
odpowiedz
zanonimizowany492990
27
Pretorianin

Jeszcze jedno dopisze. Sam na poczatku bronilem grafiki D3, bo nie jest az tak tragiczna w sensie klimatu. A wlasciwie nie byla w momencie zaprezentowania gry... Biorac jednak pod uwage, ze wciaz ogladamy nowe produkcje, a D3 wyjdzie jeszcze za jakis rok albo dwa, gdy krolowac bedzie DX11, a samo D3 obsluguje chyba wersje 9 na ta chwile, to zaczyna odstawac coraz bardziej.

Co do wczesniej wymienionych gier, zauwaz, ze prawie wszystkie z tych tytulow byly grami singleplayer, czyli w skrocie "przejsc i na polke", w przeciwienstwie do Diablo, ktorego sednem jest rozgrywka online i bedzie ona trwala kilka lat... Jesli grafika bedzie odstawala na minus w momencie wydania, to co bedzie 5 lat pozniej?

17.01.2010 20:44
35
odpowiedz
MaikiPL
82
Konsul

No chyba niepotrzebnie wsadziłem tu fallouta. Ja odpieram go jako groteske na maxa pewnie dlatego.

Ale popatrz. To że gra nie będzie korzystać z najnowszej technologii za jakiś czas nie wyklucza jej. A czy klimat straci czy nie. Się zobaczy. D2 na pustyni też takie mroczne nie było. A wszyscy piszą jaka to straszna gierka. Zobaczymy co wyjdzie jak efekt każdy zobaczy u siebie na ekranie.

Kurcze czas spać. Człowiek zmęczony. Jutro poodpowiadam jeśli będzie jeszcze temat na głównej :D

17.01.2010 20:48
😃
36
odpowiedz
zanonimizowany598140
5
Legionista

Dobrze się zapowiada :P
Nie mogę się doczekać premiery ale jeszze rok czekania :/

17.01.2010 21:48
37
odpowiedz
zanonimizowany492990
27
Pretorianin

To ze gra nie bedzie korzystac z nowych technologii oznacza tyle, ze nie bedzie pewnie wygladac tak ladnie moglaby. Wykluczyc jej to nie wykluczy, bo wiele osob (w tym i ja) zagra w nia jak by nie wygladala... Fakt pozostaje jednak faktem.

D2 jak dla mnie to w ogole nie bylo mroczne i po premierze wiekszosc osob bluzgala na kolorowa grafike, niewielu juz to pewnie dzis pamieta, bo i coraz mniej pewnie osob, ktore pamietaja jeszcze jedynke i nadal graja w gry. Wolalbym osobiscie, zeby 3 byla bardziej podobna do 1, jesli chodzi o kreske, na pewno nie fotorealistyczna, ale jednak bardziej "naturalna". Zeby byc uczciwym, to napisze, ze 3 mimo wszystko wyglada wedlug mnie lepiej niz 2, pomijajac roznice czasu i technologii.
A pustynia w D2 przyprawiala wielu o mdlosci ;) Do dzis szczerze nienawidze tego aktu ;) Jesli mialbym porownac pustynie z 2 i 3, to w 3 i tak jest o niebo bardziej klimatyczna.

Mimo wszystko uwazam, ze bardziej naturalna kreska (bo o fotorealizm to w takiej grze ciezko) i wykorzystanie najnowszych efektow z pewnoscia by grze nie zaszkodzily. Jak dla mnie szkoda tez, ze z tego co widac, nie pokusili sie o wieksza swobode w operowaniu kamera... Standard ustalonego rzutu izometrycznego, z ewentualnym zblizeniem moglby juz odejsc w niepamiec, zblizenia i obrot o 360 jak dla mnie bylby mile widziany. Ale to znow wiazaloby sie z potrzeba wiekszej szczegolowosci grafiki i efektow...

22.01.2010 01:49
38
odpowiedz
zanonimizowany652707
26
Generał

ja zaczne napewno od Barbarzyńcy

Zapowiedź Diablo III [PC] - Barbarian