Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Futurebeat ChatGPT po polsku - jak działa słynny „bot do pisania wypracowań”?

03.02.2023 13:12
1
zanonimizowany1359977
9
Senator

Jak to będzie działać tak, napisz, skompiluj i umieść mi na warezie remake gry Moonstone I to coś zrobi to, wówczas uznam, że ludzkość osiągnęła kolejny wielki skok w przód.
Póki co to, taka bardziej zaawansowana Wikipedia, czyli lepsza wyszukiwarka danych.

03.02.2023 13:36
2
4
odpowiedz
onek
40
Pretorianin

Taki internetowy Jezus , wszystko zrobi za ciebie

03.02.2023 13:44
papież Flo IV
😜
3
2
odpowiedz
papież Flo IV
95
Prymas Polski

„Zinterpretuj podany utwór. Postaw tezę interpretacyjną i ją uzasadnij. Twoja praca powinna liczyć co najmniej 250 wyrazów”
Discord, tak bardzo przydatny,
Z niego często korzystamy.
Ale gdy karta Nvidia jest słaba,
To właśnie wtedy Discord nas trwoga.
Bo choć jest on bardzo fajny,
To może spowalniać nasz sprzęt.
Kiedy karta Nvidia jest słaba,
To właśnie wtedy Discord nas trwoga.
Lecz nie martwcie się, jest rozwiązanie,
By Discord nie spowalniał wam karty.
Wystarczy tylko zrobić kilka zmian,
By cieszyć się nim bez żadnej tarty.

post wyedytowany przez papież Flo IV 2023-02-03 13:44:52
03.02.2023 14:01
echo seven
4
odpowiedz
1 odpowiedź
echo seven
24
Legionista
Image

Wydaje mi się, że w artykule jest błąd:

"ChatGPT stale się rozwija – każde polecenie wpisywane przez użytkowników może poprawić jego pracę, przez co z czasem będzie tylko lepiej."

Według samego czatu:
"- Hi Bob, do you learn from user input?"

"- No, I am an AI language model developed by OpenAI and do not have the ability to learn from user input. I have been trained on a diverse range of texts and have been fine-tuned to generate text based on the patterns I have seen in the training data."

Skąd informacja, że czat rozwija się na podstawie danych od użytkowników?

03.02.2023 15:48
Eklerek
4.1
1
Eklerek
9
Legionista

GRYOnline.plRedakcja

Image

Racja, nie uczy się, bazuje tylko na tym zbiorze danych do 2021 roku. Zasugerowałem się odpowiedzią samego bota, jednak dokumentacja mówi co innego. Poprawiłem tekst, dzięki!

03.02.2023 15:54
FireJach
😒
5
odpowiedz
1 odpowiedź
FireJach
94
Generał

Podobaja mi sie zmiany - moze wkoncu ten beton odpowiedzialny za systemy edukacji ruszy dupsko i dostosuje sie do wspolczesnego swiata. Raptem zachcialo im sie nauczyc Microsoft Office i dziennikow elektronicznych, potem dzieki pandemii zauwazyli, ze istnieje cos takiego jak komunikatory internetowe (co zdumiewajace przedsiebiorstwa wcale lepsze nie byly).

03.02.2023 20:02
ReveAnge
5.1
ReveAnge
44
Pretorianin

W sumie to po co nam jakiś system edukacji? Przecież cała wiedza świata jest dostępna w internecie a internet każdy nosi w kieszeni. Szkoła jest niepotrzebna skoro większość traktuje ją jako zło konieczne. Niech się każdy uczy na własną rękę, tyle ile potrzebuje. Przecież i tak niebawem zastąpi nas SI.

03.02.2023 23:47
tassak83
6
odpowiedz
tassak83
40
Pretorianin

@
DidymosGames - remake Moonstone''a to byłoby coś..

04.02.2023 13:20
jcdman
7
odpowiedz
2 odpowiedzi
jcdman
71
Centurion
Wideo

Niestety ChatGPT jest mocno lewicowy, no ale to odzwierciedlenie bazy danych, na podstawie której został stworzony. Nie jest więc to chyba prawdziwa SI, która raczej nie powinna mieć poglądów i odmówiłaby lewackich poglądów, ponieważ są logicznie niespójne.
https://youtu.be/DWzprRWPI68

04.02.2023 13:22
7.1
1
zanonimizowany1382656
0
Centurion

pokaż nam na manekinie gdzie cię skrzywidzło mityczne lewactwo

04.02.2023 13:30
7.2
Theddas
181
Mighty Pirate

nic się nie bój, świat nie lubi pustki, zatem pewnie powstanie jakaś prawacka wersja tegoż, na wzór prawackich wersji social mediów

będziesz wtedy mógł nadal zapytać o co chcesz, co najwyżej uchyli się od odpowiedzi zasłaniając klauzulą sumienia

tydzież jakimś bytem przedwiecznym

04.02.2023 23:34
>WaskiPL<
8
odpowiedz
>WaskiPL<
29
Centurion

ChatGPT jest tak stworzony by zawsze udzielić odpowiedzi nawet jeżeli będzie nie prawdziwa. Najlepiej sprawdzi się jako wyszukiwarka (jest jako dodatek na Githubie) i pomoc w programowaniu. Nieraz nie udziela odpowiedzi na konkretne pytania chyba, że odpowiednio je zadasz. Zawsze można mu napisać aby kogoś udawał lub odgrywał jakąś role. Mi pomógł napisać i sprawdzić pare skryptów które dopasowane są na moje potrzeby.

Futurebeat ChatGPT po polsku - jak działa słynny „bot do pisania wypracowań”?