CD-ACTION 02/2010
interesujące...chyba kupie. PS ME dostał 10/10??? ;O
Liczyłem, że CD-A zacznie przygodę z konsolami. :) Mogę wrócić do stałego czytelnictwa, które porzuciłem z chwilą kupna X360tki.
fresherty---> Ja dokładnie to samo zrobiłem i... podobnie jak Ty, ja również wracam do tego czasopisma, związku z tym, że rozszerzyli dział dla konsol.:D
Numer fajny i polecam ;)Zmienili na sie plus miom zdaniem
spoiler start
Niezrozumiałe są dal mnie tylko typy najlepszej gry(Batman)i brak w tej stawce Uncharted2 i Dragon Age ale po za tym numer jak zawsze ok :)
spoiler stop
drasik--> Tak, Mass Effect 2 dostał 10/10 !
Jestem pod wrażeniem zmian. Już traciłem nadzieję, ale może odzyskam teraz wiarę w to pismo. Mimo iż kilka działów które dotknęły zmiany nigdy nawet nie czytam (np. AR) najbardziej mnie cieszy zmiana wyglądu Game Walkera dzięki której można więcej stron przeznaczyć na rzeczy wartościowsze. Ważne, że Newsów jest może nie tyle co na GOLu ale więcej, zapowiedzi ciekawsze no i więcej recenzji konsolowych. Oby to było kontynuowane. Nie mam nic przeciw konsolowym hitom. Najważniejsze, że dali w końcu kalendarz premier, szkoda tylko, że taki ubogi. Mogli by czerpać wzór z ŚGK, tam był ten kalendarz świetny, ale za chwilę Smuggler tu napisze "My jesteśmy CDA, nie ŚGK". No jak bym nie wiedział, ale dobre wzorce warto powielać Bez dwóch zdań, takie coś po prostu by się przydało, nie oszukujmy się. Daty gier na 3 miesiące do przodu i wyróżniający się od innych rubryk kolor kalendarza to podstawa.
SzymEn to tylko ludzie i mają swoje gusta, z którymi ja się np nie zgadzam a Ty możesz.
Rzadko juz kupuje CDA ale tym razem sie skusilem ale tylko ze wzgledu na Ninja Blade, bo dla tekstow juz nie kupuje. Stalem sie juz tym nie dobrym czytelnikiem i bede kupowal CDA, jezeli beda przyzwoite pelniaki, bo nie potrzebuje czytac przestazalych newsow i recenzji, skoro mam tego pelno w internecie i w dodatku za darmo.
CDA zawsze mi imponowało nie grami zamieszczonymi na płycie dvd ,ale recenzjami i zawartoscią pisma które było jest i jestem przekonany ,że nadal bedzie najwyższych lotów.Pozdrawiam
Już kupione to jest już mój 43nr. cd-action i jest jedyny w swoim rodzaju bo jest zupełnie odmieniony i te zmiany mi się cholernie podobają więcej recenzji więcej zapowiedzi więcej gier na konsole wszystkiego jest więcej oby tak dalej
CDA kupuje tylko raz w roku (na ferie) ;d ile ono kosztuje? 2 dyszki?
Ogólnie bardzo lubie ich recenzje oraz styl w jakim prowadzą tą gazetę. Oby zmiany wyszły im tylko na lepsze! ;]
@[8]Chriso25
Problemem jest tylko poziom tekstów które są w różnych mediach. W CD-Action większość recenzji stoi na wysokim poziomie i dobrze się je czyta a jak słucham Lordeaona (nie wiem czy dobrze napisałem) na tvgry.pl to czasami tak gada bez sensu jak ta jego opowieść o wymiocinach.
Oczywiście nic nie zastąpi szybkości internetu ale jednak porządnie redagowanego pismo 99% portali nie przebije. W internecie liczy się szybkość a piśmie jakość a te pojęcia za często nie idą w parze.
właśnie sobie uświadomiłem że merytorycznie recenzje na GOLu osiągnęły dno i przypomniałem po co są takie magazyny jak CD-Action - nic dobrego za darmo nie dostaniemy a za rzetelną recenzję trzeba zapłacić.......
Szczerze powiedziawszy wolę styl Playa, choć czasem mnie zaskakują np. takie coś : "Powrót do Przeszłości" (taki był temat) zacytuję "Obym nie musiał grać po raz kolejny w Dooma" OK. No dobra temat z cyklu Retro: "93 to dobry rocznik, bo wówczas pojawił się Doom- matka wszystkich strzelanek (...)"... yyy to wreszcie Doom to dobra czy zła gra (tam w "Retro" było jeszcze kilka przychylnych rzeczy napisanych o Doomie). Możliwe, że to CDA kupię.
Chriso25
To właśnie przewaga papieru, że nie muszę mieć do jego czytania komputera. Poza tym czytanie na kompie nie jest zbyt wygodne, a jakość tekstów na stronkach, jak zauważyli poprzednicy często nie jest najwyższych lotów.
Internet jest dobry do newsów i trailerów i dla mnie jest uzupełnieniem recenzji i publicystyki z czasopism.