ATI Radeon 9700/9500 w pełni wspiera DirectX 9.0, Matrox Parhelia 512 w pełni wspiera DirectX 9.0, a GeForce FX.... no nie całkiem...
No moe roxśmieszaj mnie Parhelia 512 wspiera w pełni DX 9.0 Buaahaha LOL, człowieku nie wiem kto Cię zatrudnił do pisania newsów. Co do GeForce'a FX , nie jest to informacja na 100% sorawdzona, to raz, dwa, nv30 wybiega daleko do przodu poza specyfikację DX 9.0
Szanowny Rekrucie - czy nie mogłeś dać tytułu "ATI, GF, Matrox a DX 9.0 ? Rozpirzyło mi Twój napis na cztery linijki forum ;-(
Szanowny Przemodarze - nie wiem czy zauwżyłeś, ale post Szanownego Rekruta to komentarz do wiadomości o takim właśnie tytule...
Poprzednicy -> Owszem, poniewczasie. Alem mię złość ino zaślepiła, gdym dojrzał coś dużego w równym szeregu ślicznych wątków, do tego z błędzikami. Ale któż nie błądzi? Zwracam honor zatem, jednocześnie robię trzy razy głośne hau, hau pod stołem i obiecuję rozumniejsze zachowanie. Howgh!
nawet jezeli by nie wspierala to nie ma sie czym podniecac. Zanim pojawia sie gry wykorzystujace pelnie nowosci DX9, NV zdarzy wyprodukowac II generacje GF FX. tak to uz jest, ze karty graficzne sa 1 generacje za wersja DX-a
ArturNOW --> A co nie wspiera ?? Pochwal się gdzie takie coś wyczytałeś.
Iceman_87th --> No połowicznie masz rację. Napewno część gier od zaraz zacznie z tego kożystać, tak jak było z pixel i vertex shaderami (patrz Aqanox).
Nie zależy jednak zapominać iż 3D Mark 2003 już czeka i jak tylko pojawi się DX zacznie być głównym obowiązującym benchmarkiem. Programowe mapowanie przemieszczeń może na tyle drastycznie obniżyć finalną notę w tym programie że nie będzie ona konkuręcyjna do ATI Radeona 9700. Nie wiem czy Nvidia do końca przemyślała wyżucenie tej funkcji z obsługi sprzętowej.
FLB - weź sięlepiej nie odzywaj, przeczytaj pierwszą lepszą recenzjię Parhelii, która nie jest wpełni zgodna z DX 9.0 i tak jest. po drugie , naucz sięortografii, to nie takie trudne, po trzecie GF FX jest dużo szybszy od R9700Pro ,więc nie ma się nawet co podniecać, a brak displacement Mappingu nie jest potwierdzony przez nikogo.
ArturNOW ---> Trochę spokoju chłopcze. Proponuję, abyś popracował trochę nad składnią swoich zdań, bo nie są zbyt gramatyczne. Aha, popracuj też nad ortografią ponieważ "sięortografii" pisze się rozdzielnie.
Co do twoich merytorycznych wywodów - jak rozumiem miałeś już w domu GF-FX i potestowałeś sobie, więc możesz powiedzieć z całą pewnością, że jest dużo szybsze od R9700Pro. ROTFL&LOL. Nie ma to jak głęboka i poparta testami wiedza.
EOT
jakbyś był choć trochę rozgarnięty, to wiedziałbyś ,że "sięortografii" wynikło z pośpiech, koleś piszę bzdury więc mu zwracam uwagę, a uspakajać się nie muszę, bo nie zdenerwowałem się ityle. EOT
ArturNow --->
A jednak odpiszę. Brak konsekwencji, ale cóż...
Jakbyś był trochę bardziej rozgarnięty, to byś domyślił się, że ten błąd wyciągnąłem, aby pokazać ci, że nie pozostajesz bez skazy. Swoją drogą skąd masz pewność, że błąd LFB nie wynikał z pośpiechu? Czyżbyś był również wyrocznią :->
po prostu za dużo błędów robi :). Błąd wyciągnąłeś, żeby sięmnie czepić:P Dziwne, że jeszcze do tej pory news nie został poprawiony, w takim razie po co są komentarze?
ArturNOW ---> A jednak myślisz logicznie :-> Dokładnie tak, po to, aby się przyczepić ;-P Jak wytykasz komuś błędy, sam staraj się ich nie popełniać. Przynajmniej w tym poście.
Jakoś tak jest, że jak widzę, że ktoś szafuje werdyktami, nie mając pełnej wiedzy na dany temat, to jakoś tak reaguję. Zatem zanim stwierdzisz, że coś, czego jeszcze nie ma nawet w wersji dla testerów, jest duuużo szybsze (przypuszczam, że na podstawie architektury) od czegoś, co już funkcjonuje, trochę pomyśl.
Peace
Owen, tylko ,że mój post nie dotyczy nV30, mi chodzi o uznanie Parhelii zgodnej z DX 9.0 co jest wierutną bzdurą i domagam się poprawy błędu:D
Ludzie...................
Wszystkie informacje o GF FX to praktycznie nic pewnego. Jaką pewność mamy że te informacje nie są tylko bezwartościową propagandą NVidii ? Chyba nie mamy tej pewności :)
Na razie Radeon 9700 jest najszybszą kartą graficzna i kropka. Poczekajmy, aż pojawią się pierwsze testy.............
Prosze o prowadzenie kulturalnej dyskusji.
ArturNOW --> Najmocniej przepraszam za bledy :-) Nie chcialem cie urazic.
Mozesz mi jednak powiedziec o jakie bzdury Ci chodzi ? cyt."jakbyś był choć trochę rozgarnięty, to wiedziałbyś ,że "sięortografii" wynikło z pośpiech, koleś piszę bzdury więc mu zwracam uwagę, a uspakajać się nie muszę, bo nie zdenerwowałem się ityle. EOT". Hmm no moze ja jakis taki malo rozgarniety jestem i bledy robie ale w pytaniu (PYTANIU !!!) cyt."A co nie wspiera ?? Pochwal się gdzie takie coś wyczytałeś." ja zadnych bzdur nie widze. Tak wiec wez na wstrzymanie i rzeczowo odpisuj na posty :-)
Przemodar ->
ArturNOW to rekrut hehehe. Dobre. To chialbym Cie Przemodar poinformowac ze Artur to liczaca sie osoba jezeli chodzi o szeroko rozumiana informatyke na polskim internecie.