Na stronie Kaspersky rok ochrony na jeden komputer kosztuje 155 zł a na allegro 20 zł. Ja bym to z chęcią kupił tylko trochę to podejrzane.
http://allegro.pl/kaspersky-internet-security-2011-pl-1pc-1rok-esd-i1601700906.html
Może ktoś tutaj będzie wiedział czy nie ma jakiegoś wała na tym.
Kupione kradziona karta kredytowa, jak 90% kluczy na allegro.
NO więc tak klucze są kradzione, Kradzioną karta kredytową Paypala z tego co wiem.... jutro w rzeczypostolilej będzie kaspersky na pare miesięcy za marne grosze... masz 100% ze legal kup prae kluczy i wyniesie nawet taniej :)
No dobra powiedzmy ze te klucze są kradzione i np. kupię taki klucz to będę miał w przyszłości problemy ? lub licencja znajdzie się na czarnej liście ?
Problemów żadnych nie będziesz miał, najwyżej zablokują klucz to napiszesz do sprzedawcy da ci drugi.
No to po co płacić 20PLN za piracki/kradziony klucz skoro istnieje szansa, że zostanie on zablokowany? To już lepiej użyć jakiegoś cracka czy fiksa za darmo. Na to samo wyjdzie Piracić i jeszcze płacić za to...? Geez, niektórzy nadal myślą, że jak mają klucz (nic nieznaczący zlepek liter i cyfr), to są oryginalni.
Ja już takie kupowałem 2 razy i nic się nie działo. Wszystko było OK. My chyba płacimy więcej za pudełko niż za sam program. No bo na Allegro kosztuje 20zł wersja elektroniczna, a BOX ponad 100zł.
Dość długo kupuję klucze do Nortona i zawsze bez problemu działają. To z Kasperskim będzie tak samo.
ja kupiłem za 17 PLN parę lat temu (2?)
klucz dostałem pocztą elektroniczną a pełną wersję ściągasz z ich strony
klucz odblokowuje program po 30 dniach (trial) i chula przez całą ważności aktywacji :)
działał cały okres bez zarzutów aż się skończył :) :)
gdzies na aukcjach czytałem że to są zwroty zepsutych płyt czy jakoś tak...
ważne że działa :):)
Ja też kupuje różne klucze na allegro. Skąd i za ile sprzedający je ma nie wiem jego sprawa on będzie za to odpowiadał jeśli coś jest nie tak. Ja mam jako kupujący przez sieć ograniczone pole manewru jeśli chodzi o źródło. Kupuj bo się opłaca jak będzie coś nie tak napiszesz do sprzedawcy i da Ci drugi ma taki obowiązek.
sebekg - Policja niedawno informowala, ze bedzie scigac paserow ktorzy kupuja na przyklad tanie Windowsy, albo Officy bo sa one tak na prawde nielegalne. Takze tez mi sie wydawalo, ze masz racje, ale chyba jednak nie masz.
Policja ściga tych co sprzedają a nie użytkowników, użytkownik końcowy dostanie jedynie bloka na klucz ( oczywiście dopiero jak microsoftowi nie spodoba się historia na koncie bizspark i postanowi je dogłębnie zweryfikować.)
Tego się nie zatrzyma, microsoft points, antywirusy, konta premium, klucze do gier ea - to wszystko to fraud a nie żadne programy partnerskie czy zwroty zepsutych płyt.
snopek9 -> i mają rację ale za to co sprzedał odpowiada sprzedający. Policja i owszem odwiedzi kupującego ale tylko po to by pewnie skonfiskować i poinformować go o tym że kupił lipę. Trudno darmo aby kupujący odpowiadał z tego samego tytułu co sprzedający...
No właśnie Sony niech w kulki nie leci tylko już otworzy PSN :/ ile będą tak zwlekać :/
Do dzisiejszego wydania "Rzeczpospolitej" jest dołączany Kaspersky PURE Total Security jeżeli jest ktoś zainteresowany, tak przynajmniej w radiu reklamowali :)