Witam, jaki polecacie intesywny a krótki trening siłowy? Teraz robię na redukcji fbw ale jest tak rozwleczony (poltroej godziny) ze często go odpuszczam. Interesuje mnie coś dającego dobre efekty ale krótkiego. Pewnie będzie morderczy ale mnie to nei przeszkadza. Do dyspozycji mam hantle, ławeczkę i młot z opona.
Mogę cię rozczarować ale powiem prawdę. Idż na siłownię do instruktora a on dobierze do ciebie odpowiedni trening, Ja wiem, że to płatne. Ale uwierz mi, że to jest najlepszy sposób na to.
Nie słuchaj co ci na forum powiedzą bo na jednego to działa a drugiemu może zaszkodzić. Więc radzę ci idź na siłownię do instruktora, zapłać mu parę groszy i miej odpowiednio do ciebie dobrany trening.
Ale co zrobisz to już twoja sprawa...
Miałem zamiar kupić plan treningowy na potrenignu ale akutalnie kasa to ostatnia rzecz jakiej mam w nadmiarze, także musi to poczekać
Z tym sprzętem co masz niestety nie zrobisz prawdziwego, ciężkiego treningu siłowego. Nie masz jak zrobić np. przysiadu i martwego ciągu. Nie ma też alternatywy dla tych ćwiczeń w postaci hantli lub ręcznika (ktoś tu kiedyś wrzucał ćwiczenia z ręcznikiem - serio).
Jeśli jesteś na redukcji to możesz pokombinować z oponą i młotkiem. Jakaś tabata co drugi dzień.
Z treningów siłowych mogę polecić Starting Strength, StrongLifts 5x5, a i w sumie Reverse Pyramid Training pod to podchodzi. W internecie jest sporo informacji na ich temat, poczytaj. Zresztą polecam kupno książki Starting Strength, niezależnie od wybranego treningu. Zawiera sporo informacji nt techniki wykonywania ćwiczeń.
Jeśli jednak nie planujesz kupna obciążenia, to siłę (do pewnego momentu) spokojnie zbudujesz poprzez ćwiczenia z masą ciała. Tutaj też można stosować progres, jednak nie za pomocą coraz większego obciążenia, a zwiększania trudności wykonywanych ćwiczeń.
http://www.startbodyweight.com/ --> bardzo dobry program treningowy, wszystkie informacje na stronie darmowe, a także wsparcie od autora na reddit.
Ćwicz jak chcesz ćwiczenia zawsze przyniosą skutki. Tylko nie zawsze tak szybko.
Zalezy w jakiej formie jestes. Zobacz sobie dwa filmiki i jak zrobisz bez problemu jeden po drugim to calkiem niezle.
Tylko rob to porzadnie a nie jak popapraniec bo jak bedziesz robil aby robic to zadne treningi nic ci nie dadza.
http://goo.gl/EVMcq
http://goo.gl/u9IaO
Mozesz poszperac cos w suggestion po prawej i zobaczysz ktory ci bardziej odpowiada.
xivier->opona i młot juz robie tabate także ale szukam czegoś siłowego do tego bo to raczej areoby są.
Kaiserek0>Dzięki zobacze.
zloteuszy-->Ale to raczej pod areoby podchodzi a oprocz tego trzeba silowo cwiczyc
przysiad
plecy
klata
barki
łapy 3 razy w tygodniu max moc, malo powtorzen, duza micha i sila rosnie i masa
[8]
Przeczytaj dokladnie to co napisalem. Jak nie zrozumiesz to jeszcze raz. Jak za 3cim razem nie skumacz to odpusc sobie - nie mecz sie.
Zenzi - gdybym o nim nie pisal to bys nie wiedzial o jego istnieniu. Nie udawaj, ze cos o nim wiesz
Poza faktem, że każe ludziom ćwiczyć ręcznikami i płacić sobie za to grubą forsę, a wszyscy poważni ludzie od kucia żelaza śmieją się z niego, to faktycznie, nic nie słyszałem :D.
Już poprzednim razem próbowałeś ludziom żenić jego głupoty, zostałeś wyśmiany. Widzę jednak, że jesteś niestrudzony. :D
Nie no co to. Ja sie bardzo przejmuje tym co na golu pisza ludzie, ktorzy nie umia czytac. Stary ... gdyby nie gol to zyc bym nie umial
[12]
Witam, jaki polecacie intesywny a krótki trening siłowy?
>gość wkleja linka do kilku cwiczen areobowych i sugeruje by poszukać w proponowanych czegoś więcej
>zarzuca brak umiejęynosci czytania ze zrozumieniem
no jak to, przecież na filmiku gość chyba sugerował, ze od tych wymachów to sześciopak się robi jak na promocji piwa w Biedronce!...
;)