Cześć wszystkim jaki telefon wybrać do 1200 zł nie obchodzi mnie system operacyjny. Smartphone będzie używany do sprawdzenia internetu grania proszę o pomoc dzięki i pozdrawiam.
Zastanawiałem się nad :
HTC one
LG Nexus 5
Nokia lumia 920 albo 925
Jak do tego co napisałeś to bierz nexusa 5. Aktualizacje systemu, mocne bebechy duży ekran do przeglądania internetu.
LG G2
Poczekaj może na Lumię 930, cena szybko powinna spaść, a telefon zapowiada się bardzo dobrze.
Zastanawiałeś się może nad telefonem Acera? Ja mam i sam używam modelu S1, parametry bardzo podobne jak w Note 2 od Samsugna a niższa cena. W KTR dostępny jest za 1099 zł. Ewentualnie trochę droższy model S2 z matrycą FHD i nagrywaniem filmów w 4K.
Pozdrawiam
Kiedy będzie premiera Nokii Lumi 930 a co do co sądzicie o Samsung Galaxy Note 2 opłaca się jeszcze czy juz nie?
Szybki intuicyjny system i bardzo dobry telefon. Czyli BlackBerry Z10. Jak nie wierzysz to zapytaj się prezydenta Obamy. On zawsze używa telefonów BlackBerry.
Z podanych przez ciebie to Nexus 5 albo Lumia 925. Musisz sie zastanowic po prostu ktory system wolisz. Nexus 5 da ci cholernie duzo opcji customizacji i grzebania w bebechach systemu, ale Android to nie jest system dla kazdego.
Ooo, mirencjum z nową ksywką i jego "niezawodne" telefony Blackberry.
LG G2 różni się od Nexusa 5 przede wszystkim większym ekranem, lepszą jego jakością, zdecydowanie lepszą baterią i lepszym aparatem.
Dzięki za pomoc ale tak waszym zdaniem jaki w byście zabrali nie musi być z tych co wymieniłem
[15] Ja bym brał LG G2. A gdybym miał więcej pieniędzy - to LG G3 (premiera w Polsce za 2 tygodnie).
Jeden z trójki htc one, g2, n5.
htc jest najładniejszy, nexus ma fajnie wyglądającego gołego androida (plus błyskawicznie szybko działa, szczególnie z ART) , g2 ma najlepszy aparat, baterie ale brzydka nakładkę systemowa (sense 6.0 dużo ładniejszy nie mówiąc już nic o gołym androidzie w n5.
Podsumowując chyba jednak n5, ewentualnie one, ale wszystkie telefony są udane.
Nexus 5 - zdecydowanie odradzam. Ten telefon jest wyłącznie dla entuzjastów Androida i szybkich aktualizacji systemu. Owszem, wygląda ślicznie i jest bardzo szybki, ale ma słaby aparat i fatalną baterię (w porównaniu do G2).
Nakładka G2 wcale nie wygląda brzydko, choć to zapewne kwestia gustu. Działa natomiast bardzo płynnie (w przeciwieństwie do TouchWiz Samsunga) i oferuje dziesiątki różnych funkcji, które, kupiwszy Nexusa, będziesz zapewne miał ochotę "doinstalować" ze sklepu Google'a.
Czy się opłaca Note 2? To zależy za ile i jakie masz oczekiwania od telefonu. Note 2 to już urządzenie sprzed 2 generacji. HTC One czy G2 to lepszy wybór.
Baterie ma gorsza, ale czy fatalna? Średnio 1d20h i 3h screen on time (rekord 4.5h), z LTE.
Edit, no w porównaniu do touchwiza samsunga to jest piękna, to fakt :D
Z BlackBerry zreyzgnuj, co z tego że bezpieczny skoro natywnych apek mało i trzeba instalowac androidowe, a skoro instalowac androidowe to najlepiej na androidzie.
Bierz Nexus5 lub szukaj LG G2 w tej cenie. Mozesz także kupić Oppo Find 5 na stronie Oppo :)
speedy24 ---> Jakiego programu brak fabrycznie zainstalowanego w nowym BlackBerry? Jest wszystko co trzeba.
Wyniki baterii w teście Phone Arena:
LG G2 - 6h 48 min
HTC One - 5h 45 min
Nexus 5 - 4h 50 min
http://www.phonearena.com/phones/benchmarks
Nexus 5 ma najgorszą baterię z wszystkich flagowych telefonów. Ale niektórym taka bateria wystarczy. Nie mam pojęcia, co jest najważniejsze dla autora tego wątku.
Jako jedyny może uruchomić ART co wydłuża czas działania na baterii oraz przyspiesza działanie.
Kiedy będzie premiera Nokii Lumi 930
Niedługo, koniec czerwca, początek lipca tego roku.
Ostatnio wymieniałem telefon, więc mogę się podzielić do jakich wniosków doszedłem.
1) Pamięć - zarówno Nexus 5 jak i LG G2 w Polsce oficjalnie sprzedawane są w wersji 16 GB (oczywiście bez możliwości rozszerzenia) i jest to stosunkowo mało - można kupić telefony spoza kraju, ale z tego co czytałem polski serwis LG odmówi naprawy takich wersji, a gwarancja serwisu od którego się kupiło jest dla mnie niewiele warta. Za to i M8 i Z1 (teraz pewnie dochodzi też Z2) pozwalają na rozszerzenie, co osobiście uważam za niezwykle istotną cechę.
2) Telefony z Windows Phone są w tej chwili w naprawdę dziwnym stanie - z jednej strony mamy dosyć stare Lumie 920/925 z raczej starym procesorem i słabiutką baterią, z drugiej za to naprawdę ciekawą Lumię 1520, która niestety swoje sensowne bebechy niweluje ogromnym rozmiarem. Brakuje sensownego odpowiednika androidowych flagowców, a nadchodzą Lumia 930 też ma swoje wady (plus startowa cena przeraża). Jako, że mój poprzedni telefon chodził właśnie pod WP najchętniej został bym przy tym systemie, ale niestety - w tej chwili niczego sensownego IMHO nie ma.
3) Rozmiar - mój poprzedni telefon miał ekran 3,7 calowy, który osobiście wydawał mi się sensownie duży, dlatego też miałem obawy przed kupieniem telefonu z 5 calowymi ekranami (lub nawet większymi - LG G2, nie mówiąc już o czekaniu na LG G3). Tutaj nie powinno się kupować w ciemno. Pożyczyłem od znajomego właśnie takiego 5 calowego flagowca i mi osobiście tak duży ekran nie podszedł - niestety ale kompletnie nie widzę obsługi tak dużego urządzenia jedną ręką (chociaż może to kwestia moich trochę mniejszych dłoni), dla mnie wyeliminowało to wszystkie telefony z ekranem >= 5 cali.
4) Wersje mini - niestety tutaj bieda straszna, prawie każda wersja mini jest wykastrowaną wersją starszego brata - mniejsze procesory, kijowe ekrany, słabe baterie... W zasadzie jedyna sensowny smartphone jaki znalazłem z ekranem będących jeszcze w miarę sensownych wymiarach był Xperia Z1 Compact - ten sam procesor co w zwykłej Z1, Nexus 5 czy G2. Do tego slot na kartę MicroSD, sensowna bateria (ten sam rozmiar co w Nexus 5, ale mniejszy ekran i mniejsza rozdzielczość zżerają mniej prądu) i jako dodatkowy bonus, wodoszczelność (co nie wpływało na moją decyzję, ale na pewno nie zaboli).
Pod koniec ostatecznie zdecydowałem się na tą kompaktową Z1kę - jestem raczej zadowolony. Chodzi pięknie, bez przycięć i zwolnień, bateria trzyma mi spokojnie 2 dni (bez bawienia się w włączanie trybu Standby na noc, myślę, że do 3 dni dało by radę) kończąc na stanie około 30%, przy włączonych automatycznych odświeżaniach pogody, RSSach, paru skrzynkach mailowych itp. Ekran i tak wydaje mi się duży, ale przynajmniej jestem w stanie obsłużyć go jedną ręką bez najmniejszych problemów, a tego, że rozdzielczość jest niższa niż w dużych flagowcach osobiście nie widzę.
Gdybym za to miał wybierać z większych telefonów, jedyną sensowną opcją wydaje mi się w tej chwili HTC One M8 - brak slotów na kartę MicroSD w Nexus 5 i G2 jest dla mnie zbyt istotne.
Masz tu link do porównania:
www.mgsm.pl/pl/porownanie/6969/7505/6564/7122/#Zaznaczacz
Ja osobiście poczekałbym na Nokie Lumie 930.
Samsung Galaxy s3 fajny telefon miałem go przez długi czas bardzo dobrze mi służył ale szczerze mówiąc w końcu mi się znudził i stwierdziłem, że warto coś zmienić i kupić innego. Poszukałem trochę w necie i poczytałem jaki tel teraz warto kupić i znalazłem stronę [link] mają tam bardzo fajne telefony i w rozsądnej cenie. Kupiłem Samsung Galaxy Note Edge i jestem jak na razie bardzo zadowolony, działa bez zarzutu.