Witam. Moje pytanie tak jak w tytule, jaki smartfon polecilibyście mi w tym przedziale cenowym?
Moje wymagania to aby był nowy i nie tracił łatwo zasięgu, a z czego mi wiadomo to niestety Samsungi w tym aspekcie kuleją. Sam też wiem to z doświadczenia bo aktualnie posiadam jeden z modeli. No ale może od tamtego czasu się w tej firmie polepszyło z tym?
Nie mam jakiś wymagań związanych z podzespołami, po prostu żeby jakoś chodził, ale naturalnie im lepsze tym lepiej dla mnie ;)
Najlepszy byłby dla mnie android ale windows phone też zdołał bym jakoś przełknąć ;)
Szukaj Lumi 520
Za 600 to można trzy Lumie 520 kupić. Bardziej celowałbym w Lumie 630 (lub 625). Na androidowych telefonach się średnio znam więc raczej nic nie polecę.
Ja również polecam Motorolę Moto G, ale wersję 8GB, którą poleca kolega wyżej można spokojnie kupić za 600zł. Trzeba tylko poszukać.
Moto G
Patrzyłem na różne telefony i ciekawsze moim zdaniem oferty to: huawei ascend y530 - przemawia za nim przede wszystkim niska cena
samsung galaxy trend plus - ale jak już mówiłem niestety samsung może ma jakieś problemy z zasięgiem a jest to u mnie w miarę ważny aspekt
htc desire 310
sony xperia m2 - chyba najlepszy ale też najdroższy
Co do Motoroli to jest ona trochę droga jak dla mnie no i chyba nie da się wsadzić tam karty pamięci, a Nokia Lumia 630 jakaś taka strasznie uboga mi się wydaje, już 625 bym kupił prędzej.
Zaczynam się gubić. Szukasz telefonu do 600zł, Moto G za drogie, a wspominasz o Xperii M2 która kosztuje w okolicach 900zł?
Po za tym telefony które wymieniłeś krążą w okolicach 600zł ( po za Samsungiem) (według ceneo) i szczerze mówiąc Moto G bije ja na głowę: praktycznie czysty Android, niezła bateria, aktualizacje. Nie używam telefonu na co dzień, ale kupiłem taki mojej dziewczynie na początku roku za 500zł i mogę spokojnie zaliczyć ten zakup do zdecydowanie jednych z lepszych zakupów (pod względem cena/jakość).
Na temat Nokii Lumii nie wypowiem się, bo nigdy nie używałem, ale również słyszałem o niej wiele dobrego.
Polecam zaintersowac sie stona aliexpress i kupic jakiegos chinczyka...
Może zainteresuje ciebie nokia lumia 625? Telefon bardzo dobry- idealny do internetu. Bateria wytrzymuje ok 3 dni przy normalnym użytkowaniu (rozmowy + internet). Tutaj możesz go kupić na raty: [link]
Wymagania masz bardzo małe, nic o aparacie i gpsie nie wspominałeś, nic o dual sim. Proponowałbym szukać czegoś za 300-450 zł z 1 GB ramu, podobno 512 MB ramu to trochę mało dla niektórych więc lepiej od razu nastawić się na 1 GB. Z polskich chińczyków to masz telefony GoClever, które podobno dobrze chodzą, ale gdy coś się w nich zepsuje to serwis może być na bardzo niskim poziomie, nie miałem tego telefonu nigdy więc nie wiem ile jest prawdy w komentarzach w necie, ale pewnie szukałbym lepszego chińczyka. Ktoś ci doradzić sklep chiński aliexpress, w serwisie wykop.pl/tag/aliexpress/ znajdziesz różne wypowiedzi ludzi o tym sklepie, możesz też ich zapytać o coś, powinni doradzić. Podobno niektóre chińskie smartfony są bardzo dobre mimo niskiej ceny i nie sposób na nie narzekać. Tylko musisz najpierw znaleźć taki konkretny, sprawdzony model z recenzjami w necie. Na youtube niektórzy ludzie recenzują świetnie telefony, ale nie wiem czy chińskie też, możliwe że też, choć niekoniecznie po polsku.
I przy zakupie zawróć uwagę na pojemność baterii. I zastanów się, czy chcesz Aero używać, netu, dualsim może się przyda też tobie.
tu masz kanał z telefonami z aliexpress https://www.youtube.com/channel/UC7GZW-dOIMFKihSp954TMQA
A kopalnią wiedzy jest forum http://telchina.pl/
Ja powiem więcej, już nigdy nie kupie telefonu "markowego" wolę tańsze, lepsze chińskie marki.
Nigdy nie miałem problemu z zasięgiem w Samsungu... No ale z rupiecia za 20€ (nowego!) przerzuciłem się na S5, więc nie wiem jak jest ze średnią półką. :)
[edit] Swoją drogą przy tych wymaganiach to po co Ci smartfon? Może lepiej zdecydować się na coś w stylu http://allegro.pl/nowy-samsung-gt-e1200-black-fv-23-i5246058829.html ? Nówkę za 6 dych kupisz, zasięgu nie traci prawie nigdy a bateria trzyma i ze 3 tygodnie. No chyba, że potrzebujesz czegoś więcej ale w tej sytuacji powinieneś wspomnieć...
A może Goophone I6 Plus? To jest idealna kopia IPhone 6 Plus. Na you tube można zobaczyć filmiki porównujące ten telefon z oryginałem - niczym się nie różnią, mają nawet to same logo. Obczaj go sobie na goophones.pl
Opłaca się kupić smartfona Siswoo c50 Longbow. Mam w kolorze czarnym. Telefon służy mi dodatkowo do sterowania telewizorem, radiem, klimatyzacją i kilkoma innymi urządzeniami. Ma wbudowany standard IR i dedykowane aplikacje. Bateria 3000 mAh, trzyma długo. W cenie 649 złotych masz smartfona w sklepie dmtrade.pl. Dlatego polecam ci sklep, bo od razu masz serwis w Polsce i bez problemu uwzględniają gwarancję.
Kurcze, a ja samsungi bardzo lubię i myślę, że to są jedne z lepszych telefonów. ale skoro ty nie masz z nimi dobrego doświadczenia to faktycznie może coś innego. Dobre telefony, w spoko cenach znajdziesz na digitalmobiles.pl Mnie się tam udało kupić telefon.
Ja bym polecił jednak dołożyć parę złotych i kupić coś co ma tę 1.5 albo 2 gb RAM. Czyli huawei p8 lite, Moto G 2/16 czy jakiegoś Samsunga (np. A5).
Teraz to już raczej w Motorole Moto G3 niech celuje, bo pozostałe to trochę starocie.