Jak w temacie szukam niedrogiego tabletu. Służyć mi ma przeważnie do gier, bardziej wymagających.
Dlatego zależy mi na wydajności, by się nie zacinal.
Miałem na oku te:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Gamoniu opanuj "Nowi czytelnicy nie mogą publikować aktywnych linków (anty spam)."
Pierwsze i najważniejsze w tabletach - jaki wy6świetlacz 7, 8, 11 cali? Nowy czy używka? Musi być na gwarancji?
Żadnego, to jest w większości zwykły szmelc z dopiskiem ''idealny do sluchania muzyki''. Poczekaj i dołóż trochę pieniędzy, żeby kupić coś lepszego. Aha, właśnie, chcesz tablet z modemem 3g czy samym wi-fi? Bo bebechy w cenniku 500zł (przykladowo) są lepsze bez modemu 3g.
Tablet V17HD 4x1.6 IPS - posiada on 4 rdzeniowy procesor i dosyć ładny ekran. Czy jest to cos warte czy to mp3? :) Słyszałem, że z niższej półki dobre są tablety "Pentagram"
To dołoż sobie jeszcze te 150 z i zakup sobie samsunga galaxy tab 3 tego 7 czy 8". Dobry sprzęt.
Ale tak właściwie- nie powiedziałeś czego oczekujesz od tego tabletu. A pentagramy są szatańskie, babcia się zdenerwuje :-D
Edit:
sorry nie przeczytalem pierwszego postu
Tego v17 się niezbyt opłaca, tablet z 512mb ramu? Minimum to 1 gb.
Edit: a racja, budzet
A jesli nie masz mozliwosci zaoszczedzenia wiekszej gotowki to popatrz sobie jeszcze na tablety kruger&matz. Ponoc dobre
http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/kruger-matz-km0793.bhtml#opis <- moze ten, ma dobre opinie
Przynajmniej tak jest na aukcji :P Zaraz to sprawdzę
Galaxy Tab bez 3G widzialem ze 300 cos.
Ale czy jest on mocniejszy z 2-rdzeniowym procesorem niż te z 4-rema?
Aha, wlasnie, ile ten v17 ma miejsca na dysku? Do gier to minimum 8gb, jak bardziej zaawansowane
Powracając do pytania: czy ten galaxy tab ma większą moc obliczeniową z procesorem 2 rdzeniowym i zdaję mi się, żę ma mniej rdzeni na grafie niz tamte z 4-rdzeniowym.
Wiesz, procesor procesorowi nierowny. Samsungi korzystaja w tabletach ze snapdragonow, a tamten 4-rdzeniowy to mediatek.
I zauważyłem, że nie ma podanej dokładnie specyfikacji.. 512mb raz 1gb ramu :) V17 odpada
Ja swojego samsunga kupilem na wyprzedazy w media expert w kwietniu za 450 zl, ale widze ze dzis ta cena jest normalna, bez przeceny. Najlepiej dolozyc ta stowke. I pamietaj, zeby nie dac sie sprzedawcy naciagnac na ubezpieczenia.
Dobra znalazłem na Allegro Galaxy tab 3. Bez wi fi.
Dual core 2x1.2 1 GB ram
Tablet jest nowy, fabrycznie zapakowany.
Objęty jest pełną gwarancją w serwisie Samsung.
Tak pisze
Eh... myślałem, że zadziała.
Jak ominąć ochrone anty spamową, gdyz jestem tu nowy
h ttp://alle gro.pl/tablet-samsung-galaxy-tab-3-t110-7-0-8gb-dual-core-i4497349888.html
To jest firma i ma dobre oceny wiec kupuj szybko bo ostatnia sztuka. Miłego użytkowania. Cieszę się, ze moglem pomoc
Edit: sorry nie ostatnia ale i tak kupuj :-D
Jeżeli mógłby to być tablet w rozmiarze 7" to sprawdź sobie Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7.0 T110. Po moich nieprzyjemnych przygodach z niskobudżetowymi Shiru Shogun w którym to 2 razy zepsuło mi się wejście doładowania skutecznie się z tego wyleczyłem. Tablet ten mieści się również w założonym przedziale cenowym http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/9108325
Na przyszłość- naucz się wstawiać linki i nie pisz co pięć minut 'up'.
(i dziękuję administracji, że za zapytanie 'o co chodzi z tym wątkiem na forum' dostałem -1)