Witam,
chciałbym kupić sobie nowy telefon, ale nie wiem jaki model wybrać.
Cechy najważniejsze to:
- ekran dotykowy (nie mniej niż 4'')
- aparat minimum 5 Mpix
- W miarę dobre wykonanie. Telefon będę miał przez ok 3-4 lata
Aktualnie nie znam się na możliwościach nowych modeli. Nie wiem na co teraz zwraca się uwagę kupując telefon. Swój aktualny telefon mam już niecałe 4 lata. Jeżeli chodzi o takie funkcje jak Wi-fi itp. to pominąłem je ponieważ uważam, że to już standard.
Jeżeli chodzi o środki które mam na ten cel. To jest to ok 500 zł.
Czekam na wasze propozycje.
Pozdrawiam!
Sony Xperia M.
A co sądzicie o Nokia Lumia 630? Na allegro można dostać za ok 500 zł
Lumia 630? Ze swojej strony mogę polecić Windows Phone. Świetny system, stabilny, szybki i wygodny. Powinienes być zadowolony.
Poprzeglądałem troszkę internety. Wybrałem kilka modeli.
1. Sony Xperia M czarny
2. Nokia Lumia 630 (najbardziej mi się podoba i ma dość duży ekran)
3. Nokia XL
4. APPLE iPhone 3GS ( już dość stary, bardzo tani. Można go dostać na allegro za niecałe 400 zł. podobno są to nowe telefony... )
Czekam na komentarze odnośnie mojej listy.
Sony Xperia M vs. Nokia Lumia 630 weź pod uwagę. Resztę zostaw.
Potrzebny ci dual SIM? iPhone'a 3GS odpuść, bo jest już po prostu za stary. Nie te bebechy.
Najlepszym wyborem bedzie Lg l70, ekran 4,5cala, aparat 8mpix, 1gb ramu. Cena 560 zl w mediamarkt.
L70 to rzeczywiście niezły pomysł, telefon nie ma zbyt wielu bajerów ale za to sporą pamięć, dobry aparat i rozsądną cenę.
Lumia 630 ten bym Ci polecił
Telefon będę brał we wrześniu.
Aktualnie:
Nokia Lumia 630 kosztuje ok 550 zł - wygląda bardzo dobrze i ponadto ma b. dobre parametry jak za tą cenę. Przynajmniej tak mi się wydaje. Troszkę martwi mnie ten Win. ale cieszy mnie pakiet office który podobno jest już zainstalowany w każdym takim telefonie.
LG L70 kosztuje aktualnie ok 500 zł - wygląda także bardzo dobrze, ale martwi mnie jakoś użytych materiałów i żywotność tego telefonu. Jakoś nie mam zaufania do tej marki. Choć mogę się mylić.
PS. W specyfikacji jest napisane, że ma on wbudowany aparat 5 Mpix, a nie jak ktoś napisał 8 Mpix.
SONY XPERIA M kosztuje tkaże ok 500zł, ale moim zdaniem na tle tej konkurencji wypada dość słabo, nawet wizualnie.
To już nie wolałbyś Samsunga Galaxy S3 Mini, zamiast tej Lumii?
Miałem w ręku kilka Nowszych samsungów jakąś S'kę i Trend czy tam Trend plus. Moim zdaniem są one dość kiepsko wykonane. Trzymając Trend plus w reku miałem wrażenie jak by był wykonany z najtańszych tworzyw i jak by miał się zaraz rozpaść bo wszytko tam trzeszczało.
Nom, niektóre niestety takie są od Samsunga. S3 Mini jest całkiem inny i dodatkowo ma AMOLEDa. Miałem go i byłem z niego zadowolony. Sprawował się wyśmienicie, szczególnie wyświetlacz był bardzo ładny. I nic nie trzeszczało!
BTW. Tą Lumie 630 widziałem i fajny jest. Nic nie trzeszczy w nim itd. ekranik również prezentuje wysoki poziom. Ogółem jak za taką cenę i z takim dużym wyświetlaczem - chyba nie znajdziesz lepszego. A pamiętaj jedno, iż telefony z WinPhone chodzą o wiele wiele płynniej niż Androidowe, także żadnych z mułek czy coś w tym stylu nie znajdziesz w Lumiach. ;) Chodzą jak woda.
Jedyne co mnie martwi to to że to jest taki bardziej otwarty system i może się chyba szybko zawirusować jak komputer.
Eee, co? Mówisz o Windows Phone (żadnych wirusów, sklep kontrolowany i pilnowany bardzo dobrze przez Microsoft) czy o androidzie (wirusy, pełno dziwnych chińskich aplikacji, których nikt praktycznie nie sprawdza)?
A skądże, tak jak kolega wyżej ci napisał.
Wystarczy jak poczytasz opinie o Lumiach. Ludzie sobie chwalą i sam muszę przyznać, że są naprawdę świetne. Niezawodne telefony i wysoko jakościowo są wykonane.
OKOK. Będzie Lumia. Już więcej nie rozkminiam