Czy do tej kwoty znajdzie się coś w miarę konkretnego?
Słyszałem o xiaomi, ale nie wiem - myślicie, że byłby to dobry wybór?
Nie mam specjalnych wymagań, właściwie zależy mi na tym, żeby miał te 5" lub więcej i żeby nie była to lumia :)
Ja już piszę to któryś raz z rzędu, ale w tej grupie lepiej po prostu zacisnąć zęby i dopłacić ~70zł do Redmi Note 3 Pro, z jednego istotnego powodu:
Cała konkurencje w tym segmencie ma powsadzane gówniane procesory ze średnio-niskiej półki (Snapdragony 410/615) a te Xiaomi ma 650'tkę która jest obecnie w top10 najlepszych procków na telefony, różnica wydajności jest absolutnie kolosalna. 650 to w zasadzie drugi w kwestii wydajności procesor Qualcomma, rzęchy a'la 615 w moim Honor 5X nie mają nawet startu.
Do tego 4000mAh bateria + fingerprint scanner.
Ew. można kupić jakąś Moto G czy Huaweia ale absolutnie nie mają one startu do tego Xiaomi.
On chciał do 700, nie za ponad 900 złotych.
Zdecydowanie jestem w stanie dopłacić, jeśli warto, z tym nie ma problemu :)
To mówisz Redmi Note 3 Pro? Tylko nie mam pojęcia gdzie te xiaomi się zamawia, bo oficjalnie oni chyba tego w PL nie sprzedają?
Jeśli wolisz unikać allegro albo ściągania z Chin na własną rękę (co jest zrozumiałe) relatywnie bezpiecznie możesz kupić tutaj: http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-redmi-note-3-pro-216gb-lte/
Sam musisz zdecydować czy warto dopłacać ale mówiąc że różnica wydajności jest kolosalna nie ma w tym żadnej przesady - poprzeglądaj benchmarki.
Pomijając procek, myślę że warto dla samej baterii - mój Honor 5X ma obecnie 46% naładowania przy 2h59m Screen-on-time, 22h od ostatniego ładowania - a takie Xiaomi ma 1000mAh więcej.
No to jak jesteś w stanie dopłacić to bierz Xiaomi.
Poczytałem trochę, posprawdzałem i w sumie już jestem zdecydowany na tego Note 3 Pro :)
Zastanawiam się tylko nad tym 16GB pamięci. Z tego co widzę to jest slot na kartę sd, czyli nie powinno być problemu, ale czy nie zamulają one w jakiś sposób telefonu?
Nie mam pojęcia, bo do tej pory jakoś miałem telefony bez wejścia na karty sd. Bo widzę, że jest jeszcze droższa wersja z 3GB ramu i 2x większą pojemnością, ale to już byłoby za daleko od "trochę dopłacić".
tl;dr
Aplikacje/gry na karcie mogą mieć trochę dłuższe loadingi, ale szybkość działania telefonu nie ulegnie zmianie. Przy zdjęciach/video itd nie odczujesz różnicy, bo cache i tak tworzony jest w pamięci telefonu.
Mowa oczywiście o normalnych kartach, a nie chińskiej 32GB za 9zł :)
Moto G3.
Jak jesteś w stanie dołożyc to o dziwo lg G Flex 2 nowe na allegro chodzi spokojnie do 1000 zł.
Cześć
Do 700 PLN polecam coś starszego na przykład Sony Z1. Pracuje na wysokościach już kilka lat i ostro go katuje w pracy już kilka lat i nic się z nim nie dzieje.
Nie opłaca się kupować tych starych. Już lepszy byłby np. M5. Naprawdę fajny fonik.
Zamówiłem tego Redmi Note 3 Pro, ale jednak prosto z chin, bo wiele negatywnych opini o xiaomi.com.pl przeczytałem.
I chyba na tym sklepie też się przejadę - czekam już tydzień na samo nadanie paczki, paranoja jakaś.
W każdym razie poczytałem jeszcze trochę o tych telefonach i zastanawiam się czy mi4c nie byłby może lepszym wyborem? Podobnie cenowo wyjdzie, jedyne co to jednak wolałbym te 5,5" a mi4c ma 5".
Mi4C ma gorszy procesor, gorsze GPU, nie ma czytnika linii i jest z plastiku.
Jeśli komuś nie przeszkadza spory rozmiar telefonu to ciężko mi wymyślić jeden powód dla którego 4'ka byłaby lepszym wyborem, szczególnie gdy kosztują prawie tyle samo.
Jedyna rzeczy której się dokopałem to aparat. Podobno ten w mi4c jest o niebo lepszy, a raczej ten z RN3 jest tragiczny :P
Tylko czy warto tracić wydajność, wielkość ekranu, czytnik linii papilarnych, wejście na kartę SD dla lepszego aparatu?
Ja w sumie od święta robię zdjęcie smartfonem, czasem, żeby coś na szybko wysłać komuś na FB i tyle.
Niektóre chińczyki są naprawdę dobre. Ten, co zamówiłeś widziałem i może być. Jest spoko. Jednak wolę jakieś smartfony ze znanych firm takich jak Samsung, Apple czy Sony.
Jak chcesz najlepszy pod względem bebechów i wydajności telefon do 700zł to zdecydowanym liderem jest LeEco 2 , niewiele gorzej wypada XRN3 Pro
Zobacz jak piękne wygląda te leEco, tu jest porównanie poprzednika, do Redmi Note 3 https://www.youtube.com/watch?v=i0QN4OWq0EE&index=17&list=PLNZ4O4pNfiy3l1udvsl0uwP8UeGrzVtwm
Redmi Note 3 Pro już jest w moich rękach od piątku :)
Powiem tyle - za tą cenę nie spodziewałem się tak dobrego sprzętu. System chodzi bardzo płynnie, nie miałem żadnych ścinek.
Samo MIUI też przyjemne, powiedziałbym takie połączenie iPhone'a i samsunga :P
Parę gierek, które do tej pory sprawdzałem też śmigały bez problemu.
Zadowolony też jestem z czytnika linii papilarnych - strasznie szybko odblokowuje telefon i rzadko się myli.
Jedyny mankament to właśnie ten aparat - jest najwyżej średni, chociaż w dobrym świetle sprawuje się lepiej.
Dzięki @Amadeusz za rady!