W końcu kupuje smartfon. Nie wiem, jaki jest najlepszy, więc proszę Was o radę. Ceny: zależy mi do 1000 zł, maksymalnie (ale to tylko wtedy, gdy smartfon w pełni zasługuje na taką cenę) mogę przeznaczyć 1500 zł.
Nie będę się rozpisywał, co ma posiadać, gdyż już napisałem, że chciałbym, aby był najlepszy. Czyli, wytrzymała bateria, 3G, GPS, dobry procesor itp.
Dziękuje za każdą odpowiedź.
Sony Xperia Z2. Bez dwóch zdań.
BlackBerry Z 10
A no. Pomyliło mi się z innym modelem. :D Hm, co powiesz może o Xperii M2? Dużo pieniędzy zaoszczędzisz i w dodatku będziesz miał wygląd jak w Z2. Kto się nie zna na tym, to by uwierzyli, że masz Xperię Z2. Wiem, bo miałem ten telefon i nie miałem z nim żadnych problemów i każdy myślał, że mam Z2. :D Genialny jest.
spoiler start
[4] BlackBerry fan 4ever?
spoiler stop
Nie zmieniaj telefonu. Smartfony to padaka.
Nexus 5 / HTC One M7 / LG G2 / OnePlus One
Ewentualnie poczekać na Nexus X
Nexus 4
spoiler start
jordan +7 do rankingu. Jeśli wybiera się sprzęt po wyglądzie to gg.
spoiler stop
edit: Zauważyłem że możesz max 1500 zł. Starczy więc na Nexusa 5 ;)
[11] Nie chodzi tu o wygląd, ale mieć wygląd jak w Z2, kto by nie chciał, nie? :P Telefon jest bardzo dobry. Ma duży wyświetlacz i dodatkowo ładny. Ma też aktualizacje do Android'a 4.4 KitKat oraz ma super design, który mi się spodobał strasznie. M2 brałbym bez wahania.
[13] :)
BTW. Jasne, że dobry. Wystarczy spojrzeć jego specyfikacje. Ma bardzo ładny wyświetlacz, dzięki AMOLEDowi. To mi brakuje w Xperiach. :( I też fajną nakładkę ma Samsung.
I też fajną nakładkę ma Samsung.
No. Dzieki niej topowe Samsung i chodzą jak budzetówki i psują opinie anddoidowi na rynku.
Nexus 4. Za 1000 Kupisz nówke, brak śmieciowych nakładek, płynny, wydajny. Jedyny problem to aparat który jest naprawdę do dupy w N4.
Raczej bez sensu kupować nowego Nexusa 4, skoro za stosunkowo niewiele większą kwotę można nabyć piątkę.
Sizalus dobrze mowi a jeszcze lepiej g2 w granicach 1100 moze dorwiesz, ale mam g3 teraz i polecam g3 cena i tak jest atrakcyjna w porownaniu do reszty top a w dodatku szybko spada
Jaki telefon byś z androidem nie kupił i tak z czasem zacznie zamulać. Bierz coś na Windowsie, np lumie 925.
Do takich decyzji jednak trzeba dorosnąc a forumkowiczą na forum tego brakuje ;-)
Nokia faktycznie może być dobrym wyborem. Idź do sklepu się pobaw i zobacz co Ci odpowiada.
Za 1000zł to ważne, żeby miał jak najlepszy aparat, żeby był ładny, dobrze zbudowany i długo trzymał na baterii.
Reszta to cyferki, które niewiele znaczą.
Ja nie wiem gdzie wy te Samsungi kupujecie jak wam tak zle chodza. Mam s3. s4 i mialem nexusa i nie widze miedzy nimi zadnej roznicy jesli chodzi o funkcjonowanie.
Albo dajecie sie robic komus w bambuko i sprzedaje wam juz telefony z pozmienianymi bebechami albo nie umiecie korzystac z telefonu do czego trzeba niestety dorosnac. A tu to kiepsko z tym.
W życiu nie wezme noki choć nie wiem jakby mi ten android się ścinał...
g3 ma 1 z najlepszych aparatów, sam wybieralem miedzy samsung a hrc i sony i wzialem lg i jestem mega zadowolony
Tak jak poprzednicy - G2 / G3
Mam G2 i jest genialny, chociaż korci trochę żeby dopłacić i wymienić na G3 :D
W życiu nie wezme noki choć nie wiem jakby mi ten android się ścinał...
To jedno z bardziej idiotycznych zdań jakie tu przeczytałem. Nokia skrzywdziła Ci rodzinę i to taka vendetta?
Nie ma nic bardziej irytującego niż tnący telefon, a w nowych Nokiach jest to prawie niespotykane.
A nowych Androidach także.
mam nexusa 5 i nic sie nie ścina, ale nexus 5 ma jedną poważną wadę niestety:
bardzo słabo działa w nim nawigacja, włączam gpsa to milion minut trzeba czekać aż znajdzie mnie w mieście
dodatkowo w ogóle nie działa kompass, pokazuje że jestem obrócony w bok, jak idę do przodu etc.
oprócz tego mankamentu polecam
Lumia 920/1020/1520 albo poczekaj na 830, ma niby kosztować 330 euro zobaczymy jak w polsce.
Również polecam Lumie, system mi się podoba bardziej od Androida, chodzi bardzo płynnie. Minus, że nie masz tylu aplikacji jak w andku, najlepiej "pobaw" się obydwoma systemami i wybierz ten, który ci bardziej pasuje .
To może LG G3, na alle to już po 1200-1300 zł, jeśli chodzi o baterię to tu ciekawe zestawienie http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2014/06/lg-g3-zadziwia-czasem-dzialania-na-baterii
nie polecam Xperii
Proponuję Lg G2:
http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/8134030
Bardzo dobry telefon w dobrej cenie , nowy kupić już za 1200 zł.
No można wprawdzie poszukać Lg g3 za ok 1500 zł ale będzie to już raczej sprzęt używany na aukcjach.
Warto jest jeszcze zastanowić się nad tym:
http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/5894975
ale Lg g2 będzie lepsze.
Ja kupiłem xperie z i jestem bardzo zadowolony. Dużo lepsza od m2. Miażdży przede wszystkim rozdzielczość.
Zetka jak najbardziej, nie muli :D