Witam! Na dzień dzisiejszy posiadam AllPlayera jednak mam z nim mały kłopot. Podczas oglądania filmu przynajmniej raz mi przytnie a ok. co 3 oglądany film całkowicie mi wywala (wyskakuje komunikat że allplayer przestał działać) Jaki optymalny odtwarzacz proponujecie pod win7? Może da się ten błąd naprawić?
Z góry dzięki za pomoc!
Ja używam GOM Playera, nigdy mnie nie zawiódł.
CinemaPlayer
Windows Media Player mi nie pasuje. Jest wiele opcji których nie posiada
Koledzy mam jeszcze jeden problem! Nie potrafię usunąć allplayera. Wyskakuje mi komunikat "wewnętrzny błąd: Cannot find utCompiledCode record for this version of the uninstaller"
Usuwasz ręcznie czy przez panel/cc cleaner ?
BestPlayer - sam zmienia odcinki na kolejne, nawet jezeli sa w kolejnym katalogu, ma sprytny przesuwacz napisow, dziala bez instalacji.
"Otóż obecnie większość z nich ma mniej lub bardziej rozbudowaną funkcjonalność ochrony programów/systemu przed działaniem programów i uruchamia nieznane programy w trybie chronionym lub trybie piaskownicy, w którym zmiany wprowadzone w systemie przez dany program, które zostaną uznane przez antywira za niewłaściwe zostają cofnięte.
Uruchomienie instalatora ALLa w takim trybie chronionym skutkuje tym, że instalacja nie jest przeprowadzana poprawnie bo antywirus przywraca potem stare wersje plików (zazwyczaj przywracają one stare wersje plików deinstalatora) przez co program zachowuje się nieprawidłowo i/lub są problemy z deinstalacją.
Żeby program działał prawidłowo i dawał się prawidłowo odinstalować musi on najpierw zostać prawidłowo zainstalowany.
Przed instalacją należy dodać plik instalatora do wyjątków antywirusa/firewalla/pakietu internet security jeszcze przed jego uruchomieniu, dopiero potem można go zainstalować.
A jak ktoś nie może odinstalować to niech najpierw ponownie zainstaluje go poprawnie według powyższej procedury."
Znalezione na forum poświęconym allplayerowi, ewentualnie usuń folder ręcznie i wyczyść rejestr.
Panel sterowania>Zapora systemu windows>z lewej strony na pasku "Zezwalaj programowi lub funkcji na dostęp przez zaporę systemu windows", tam szukasz.
Wyłącz nortona na tą chwilę.
Wyłączyłem nortona i nic. Zainstalowałem program revo do usuwania i też nie pomógł
Problem zażegnany.
Odinstalowałem revo i zainstalowałem ponownie i udało się (niewiem dlaczego za pierwszym razem nie wyszło może zrobiłem coś źle) . Wszystko usunięte
Wracając do odtwarzacza to zainstalowałem Media Player Classic zobaczymy jak się sprawdzi.
Dzięki za pomoc
Gratulacje. :) (mowie calkiem powaznie, nie ironicznie, ja pewnie bym dluzej sie pomeczyl z takim problemem).
Powiem Ci to co powiedzialem w temacie: https://www.gry-online.pl/forum/jakiego-playera-uzywasz-video/z9b50666
Media Player Classic Home Cinema
http://www.dobreprogramy.pl/Media-Player-Classic-Home-Cinema,Program,Windows,12469.html
dlaczego?
- łatwość dostosowania tego, jak mają być wyświetlane napisy
- wersja 64-bitowa
jedyny mankament to, że przy przewijaniu potrafi gubić ścieżkę dźwiękową z obrazem. Ale wyłączenie i ponowne włączenie filmu rozwiązują sprawę. Czasami zdarza się mu zawieszać w sytuacji: skończyłem oglądać jeden film, włączam drugi metodą przeciągnij i upuść, zawieszka. Ale da się wytrzymać. :) Albo włączam film na komputerze, podłączam kabel HDMI i jest różnica między dźwiękiem a obrazem. I wtedy muszę na nowo włączać program/film.
VLC media player
http://www.dobreprogramy.pl/VLC-media-player,Program,Windows,13060.html
- odtwarza "wszystko"
Plus obydwu odtwarzaczy (na pewno VLC) jest taki, że nie muszę instalować kodeków.