Mam zamiar sobie kupić odtwarzacz z racji na to że stary już ledwo ciągnie.
Chodzi mi o niedrogi jakis. Mógłym kupić sobie Ipoda Toucha(o takim myslałem w swym czasie), ale chce cos do muzyki jedynie.
Cos moze bez wyswietlacza. Dobra bateria i szybkie szukanie/przełączanie piosenek. Pamięć 2 gb przynajmniej.
Co mi polecacie?
Aha. Nie chodzi mi o super jakosc muzyki, bo audiofilem nie jestem. Daleko mi do tego.
Jedyną, sprawdzoną, najlepszą firmą jest Creative. Polecam wszelki sprzęt muzyczny z tej firmy. Natomiast unikaj Pentagramu. Może routery, modemy i inne robią dobrze, ale posiadałem dwie MP3 z tej firmy i wszystkie w krótkim czasie sprzedałem, bo badziew.
Jak bez wyświetlacza to może ipod shuffle? Mały, ładny, jakość dźwięku zadowalająca. Co prawda nie wiem jak z wygodą obsługi, ale podejrzewam, że jest to dobrze rozwiązane.
Montera---> No własnie wiem że Creative. Ale chodzi mi o dokładny, może ktos sprawdził. Dokładnie takie preferencje jak podałem by się przydały.
Wiem że zwykły stone bez wyswietlacza mógłby być, ale trudno go już znaleźć.
zoloman--> on jest dosc drogi jak na swoje preferencje, bo teraz spokojnie mozna z wyswietlaczem i w ogóle kupić 8gb taniej. A w ogóle to nie wiem jak to jest z wgrywaniem muzy, czy mi na będą wywalać z jakims pieprzonym iTunes
magik603 - Osobiście nie lubię odtwarzaczy z wielkimi ekranami, bajerami itd. Wolę tradycyjne MP3 dlatego ostatnio zastanawiałem się nad MuVo T200. Niedrogi i dobrze się prezentuje.
"Jedyną, sprawdzoną, najlepszą firmą jest Creative." To taki żart, prawda? Bo jeśli tak, to naprawdę ci się udał. :)
Vedia a10. Dość tani, pojemny i wytrzymała bateria - 50 godzin.
Jakość dźwięku wg mnie średnia ale zapewne dlatego, że mam źle ustawione eq.
Mysza - Wiesz, jak na razie Creative zdaje egzamin i to w 100%, więc nie mam nic do tej firmy. Od znajomych słyszę to samo.
Jedyną, sprawdzoną, najlepszą firmą jest Creative.
hahaha dobre
Ja też polecam Sansę Clip (jest też wersja +, ma dodanych kilka usprawnień, slot na kart pamięci).
Bez wyświetlacza jest niewygodnie... dokup do tego jakieś słuchawki, bo te w zestawie to gówno.
Jedyną, sprawdzoną, najlepszą firmą jest Creative.
Gówno prawda.
magik, myślałeś nad Sansa Clip ? Albo jej następca, Sansa Fuze (jakieś 70 zł droższa, ale ile ładniejsza :>)
Montera, uważasz Creative za świetny sprzęt, bo po prosu nie miałeś nic lepszego. Zwłaszcza w kwestii jakości dźwięku :>
ed. Swego czasu mówiłem podobnie o Creative Zen. Do czasu aż kupiłem coś innego.
CzykiRapMen - Jeżeli możesz to uargumentuj te swoje "gówno prawda" :> Jak już mówiłem - Creative u mnie zdało egzamin jeżeli chodzi o jakość dźwięku.
Jak nie masz porównania do innych odtwarzaczy to zdało...
unclesam - Jak nie mam? Używałem odtwarzaczy takich firm jak Philips, Pentagram, Omega, Samsung i kilka mniej znanych. Każdy ma swoje zdanie i kropka.
CzykiRapMen - Podaj mi kilka odtwarzaczy, które będą miały lepszą jakość dźwięku niż Creative. Chętnie zainteresuję się takimi sprzętami, bo nie jestem pro i nie miałem wszystkich odtwarzaczy.
wysiak - Hę? Przecież kiedyś MP3 z Samsunga to był hit. SanDisk Sansa również używałem, ale krótko (kumpla) i jakość była rewelacyjna (może lepsza, może taka sama jak Creative).
Creative ostatnio się skur*ił, zwłaszcza pod względem wykonania, coraz więcej urządzeń pzychodzi na gwarancji.
Podaj mi kilka odtwarzaczy, które będą miały lepszą jakość dźwięku niż Creative.
podam ci marki
iRiver, Sony, iPod, Meizu, Vedia, Cowon, SanDisk, iAudio, niektóre Samsungi
i pewnie znalazłoby się jeszcze kilka
Creative ma przereklamowane odtwarzacze, chociaż niektóre słuchawki dają radę
Polecam Ipoda Nano, fajnie gra, jest prosty w obsłudze i dobrze się prezentuje.
racel --> Creative nie produkuje sluchawek, nawet ich najslynniejsze Aurvana Live!
http://us.store.creative.com/Aurvana-Live/M/B000ZJZ7OA.htm
to zwykle rebrandowane Fostexy, do kupienia jako m.in. Denon
http://www.usa.denon.com/ProductDetails/3785.asp
dostepne zreszta tez pod innymi nazwami, chocby:
http://global.rg-music.com/momoi/hmshop/mh256b/
Montera --> Mam kilkuletniego iRivera T10 i w chwili jego zakupu nie istniał produkt Creative'a, który by się do niego chociażby zbliżył zarówno jakością wykonania, jak i odtwarzanego dźwięku. Co jakiś czas, widząc nowe zabawki u znajomych, proszę ich o użyczenie - jak dotychczas żaden Creative nie był w stanie zaoferować mi niczego lepszego, niż mój 5 letni "zabytek".
W kwestii słuchawek jest zresztą tak samo. Stare Kossy Porta Pro mają pasmo przenoszenia niedostępne dla jakiegokolwiek produktu Creative'a. :)
Posłuchaj się każdego( w szczególności Wysiaka:P Jak dotąd słuchawki polecone przez niego mnie nie zawiodły!) oprócz Montery:) Mam Creative, ale większość iRiver'ów zjada go na śniadanie. Sam myślę nad zmianą odtwarzacza w nie długim czasie:)
CzykiRapMen - Podaj mi kilka odtwarzaczy, które będą miały lepszą jakość dźwięku niż Creative.
racel mnie wyręczył w [17]
Podbiję ten temat żeby nie śmiecić. Poszukuję odtwarzacza mp3, który jest nieduży (na pewno nie za gruby, bo jak płaski to pół biedy), wytrzymały, miał dobrą jakoś dźwięku i nie sprawiał problemów przy instalacji/obsłudze, a także slot na karty pamięci i wbudowane już te co najmniej 4 GB. Cena: powiedzmy 250zł, może być mniej, albo więcej tutaj już liczę na wasze sugestie.
Teraz mam właśnie Zena V, ale 2 GB to już dla mnie zdecydowanie za mało pamięci, tak poza tym to w sumie nie miałem na co narzekać (poza połączeniem z komputerem).
Może od razu polecicie jakieś słuchawki, które nie są zbyt wielkie, w miarę poręczne, takie w sam raz do odtwarzacza ?(muszę wspominać o w miarę dobrym brzmieniu?) Najlepiej w granicach 100-150 zł.
[7] <-
Również posiadam "Vedia A10" - ogółem nie narzekam, nawet dodawane w standardzie słuchawki są całkiem niezłej jakości. Sam jednak zmieniłem je na SoundMagic PL10 (które to niestety padły, ale to ze względu na "złe traktowanie" :)).
Ogółem odtwarzacz posiada kilka ciekawych opcji - między innymi jest to Transmitter FM, rozszerzanie wbudowanej pamięci za pomocą kart.
[edit]
Taka ciekawostka - jest to polski produkt :)
Ja polecam z tych tańszych "Made in China" ostatnio dużo kupuje ich elektroniczne produkty i o dziwno jestem bardzo zadowolony ich skutecznością. Moje MP4 kupiłem za 70zł działa wyśmienicie już ponad pół roku (używam bardzo często) i zaoszczędziłem te dodatkowe 80 zł.
Dobre MP3 są od Creativa...
Może jeszcze jakaś opinia? Na razie jestem mocno nastawiony na Sansa Clip, a nie chce mi się długo zastanawiać nad tym zakupem, to nie jest nieruchomość czy auto :>
Sansa Clip+
jak będziesz miał za mało pamięci możesz dołożyć kartę microSD
a słuchawki douszne chcesz ?
Douszne raczej nie, mam wrażenie, że jednak od nich sporo bardziej psuje się słuch, choć nie znam wyników 'naukowych badań' na temat. Właśnie coś w stylu Koss Porta Pro, mają jakąś konkurencję w tej cenie?
"Douszne raczej nie, mam wrażenie, że jednak od nich sporo bardziej psuje się słuch"
Jest to bzdura.
Czemu ma się psuć słuch ? Słuchawki te lepiej izolują od dźwięków otoczenia, przez co nie trzeba tak głośno słuchać muzyki jak na słuchawkach innego typu.
Pewnie za tę cenę nie dostaniesz nic specjalnie lepszego niż KPP.
Polecam Sony z serii NWxxx np. NWZ-B142 2GB. Sam jestem posiadaczem mp3 Sony od ok. 4 lat, brat też sobie Sony kupił po tym jak mu MuVo zaszwankował. Fajny design, wyświetlacze OLED oraz super trwała bateria - starczy śmiało na 50 godz. odsłuchu, ładujesz 3min. i masz naładowaną na ok. 3 godz.
Sorry że nie odpowiadałem, mam nadzieję że jeszcze jesteście.
Miałem tzw. noname przez 5 lat i mi służył dobrze.
Radziliście mi: (2gb)
*Creative MuVo T200 ok. 95zł
*Vendia A10 ok. 150zł
*Sansa Clip/Fuze ok. 135/210zł
*iPod Nano - i tu pytanie która generacja?
*Sony NWZ-B142 ok. 130 zł
Ktoś testował te odtwarzacze? Jak tak to niech powie coś o szukaniu utworów. Czy obsłgują foldery? Czy jest przycisk przełącz folder (jak w kamieniu). Ważna jest szybkość przełączania piosenek (jak np. w nawet pierwszych iPodach) Czy akumulatorek długo działa? Czy trzeba ładować ładowarą czy przez kompa. Nie bądźcie fanboyami tylko obiektywnie piszcie.
Vedia a nie Vendia ;)
Ktoś testował te odtwarzacze? Jak tak to niech powie coś o szukaniu utworów. - Szukanie utworów jest nawet wygodne, są katalogowane ze względu na album, wykonawacę, rok itp
Można też oczywiście wybierać ze wszystkich naraz, lub włączyć taką liste.
Czy obsłgują foldery? - Tak obsługuje foldery.
Czy jest przycisk przełącz folder (jak w kamieniu) - Nie wiem czy jest taki przycisk.
Ważna jest szybkość przełączania piosenek - Wg mnie normalna, ale nie mam za bardzo porównania.
Czy akumulatorek długo działa? - 50 godzin, jednak mi chyba tyle nigdy nie wytrzymał (gdzieś koło 40).
Czy trzeba ładować ładowarą czy przez kompa - Można tak i tak, jednak ja w ładowaniu przez kompa mam trudnosci, gdyż nieraz nie wiem czemu nie chce się ładować.
Tak wiem - Vedia. To z szybkości.
O szybkość przełączania chodzi mi to, że klikam przycisk zmiany piosenki to odrazu gra nowa. Czy po sekundzie lub dwóch?
Z racji że dużo biegam, a zbliza się lato, przydałby mi się lekki i mały odtwarzacz.
Czy ta Vedia jest lekka? Bo Stone jest odczuwalnie lżejszy niż słuchawki :D.
Jak działa czuwanie?
Garret Rendellson--->
czy to się opłaca? http://allegro.pl/item929580291_vedia_a10_czarny_2gb_nowy.html
Dzięki muszę lecieć. Będę później.
ps. ma ktoś zdjęcie jak się prezentuje wyświetlacz?
Byłbym bardzo zobowiązany.
Vedia jest bardzo lekk wg mnie, jak 2 pudełka zapałek.
Przy przełączaniu chyba jednak jest ułamek sekundy czekania. nie ma chyba takiej opcji jak czuwanie.
Tak opłaca się ale już za późno. Ja dałem 200 zł za 4gb w mm, ale potrzebowałem go na 2 dzień i nie miałem czasu kupowac na necie.
Też bym kupił w sklepie jakbym nie kupował w takim miasteczku.
Z racji że za późno weszłem na aukcję to ktoś mi go podkurwił, a nawet nie zdążyłem nawet wpisać ceny. Jestem strasznie wkurwiony, bo nakręciłem się na niego, a była by to niezła oszczędność. Potrzebowałem go szybko, ale trudno. Pozostaje kupić po 150 i życzyć temu co kupił, aby poczta polska przyniosła mu paczkę w kawałkach.
A powiedz mi jeszcze. Czemu są takie podzielone opinie. Jedni mówią że niewygodne sterowanie, jedni że wyświetlacz hujowy.
Co to jest ten transmiter fm na 1,5 m?
Jako, ze moj odtarzacz padl, to poswiecilem sporo czasu na odsluchy itd. itp. i wyszlo mnie, ze najlepsze (jesli komus idzie o muzyke i niewiele wiecej poza tym) jest albo Ipod Classic 80 GB (dla tych, co potrzebuja duuuzo miejsca) albo Sony NWZ-S639 16GB. Oba rewelacyjne odtwarzaja muzyke i sa swietne w obsludze. Niezly jest Creative Zen XFi, choc ten z dotykowym ekranem jest nieco powolny w reakcjach.
A jak juz to ustalilem to moj odtwarzacz ozyl i ma sie swietnie. :)
Ogolnie warte uwagi sa tez Sansa i Cowony, choc nie sa tanie.
Jak mogą mówić, że wyświetlacz hujowy? A co ma być w nim lepszego? 2 kolory i juz.
Trasmiter to coś takiego, że możesz podejść do radia z włąxczonym transmiterem, i na określonej częstotliwości będzie szła muza z mp3.
Co do podzielonych opiii to nie wiem, na internecie recenzje pochlebne.
Mi tylko jakość dźwięku nie pasi, ale jak już mówiłem to jest zapewne dlatego, że mam źle ustawiony eq (wcześniej była lepsza). No i słuchawki za pare zł :/
Jakosc dzwieku to najwazniejsza rzecz w odtwarzaczu, jesli nie spelnia poprawnie swojej podstawowej funkcji - odtwarzania muzyki - to jest do kitu, niezaleznie od pozostalych funkcji.. A zamiast opowiadac banialuki o zle ustawionym equalizerze, ustaw go poprawnie, to to zajmuje kilka sekund. Normalnie zreszta eq powinien byc na zero, inaczej niweluje sie wszystkie starania muzykow, realizatorow dzwieku, itd, po namieszaniu equalizerem nie slychac juz tego, co oni chcieli, by bylo slychac. Jedyny sens uzywania equalizacji to wyrownanie pasma sluchawek czy glosnikow, ale to raczej nie ma o czym wspominac w tej klasie sprzetu, z mp3.
Korzystając z tematu. Jak zrobić żeby słuchawki działały przez długi czas. Bo ja mam takie użytkowanie że mi nieważne czy markowe czy tanie, to długo nie pociągną. Co ukazuje się np. poprzez niedziałającą jedną słuchawkę.
Jakieś rady?
Żeś powiedział. Właśnie mi chodzi o rady jak nie psuć.
Witam
polecam odtwarzacz mpe firmy Vordon
świetny odtwarzacz w super cenie
Polecam!!!!