Nie daje rady na Firefoksie który wolno ładuje strony. Jaką macie przeglądarkę i jakie blockery zainstalowane, aby nie widzieć tych reklam i by szybko się strony ładowały?
Opera jest całkiem spoko, ma wbudowanego Adblocka i VPN.
Tylko i wyłącznie chrome
Ja mam chrome, bo używam go też na kompie i tak mi jest najwygodniej. Bez blockerów
Używanie chrome na PC, i to bez żadnych blokerów to przecież masochizm.
W Firefoksie jak najbardziej można.
Opera.
Stary Firefox czy Preview? Preview jest wyraźnie szybszy, ma już też pełną obsługę addonów. W najbliższych miesiącach powinien zastąpić domyślnego firefoxa, ale można bezproblemowo używać już teraz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mozilla.fenix&hl=en_US
Ja obecnie korzystam z wersji Focus i nie narzekam (jednak nie jestem osobą, która dostaje palpitacji przy dłuższym o milisekundy ładowaniu stron), aczkolwiek Preview dostaje nowe funkcje szybciej.
Tyle, że Focus nie jest pełnoprawną przeglądarką, nie ma nawet tak podstawowych funkcji jak karty czy zakładki, nie obsługuje dodatków, nie ma możliwości zapamiętywania historii czy ciasteczek (nie mówię, że to wada, bo to akurat jest "by design" tyle że z tych względów trudno by było focusa używać jako podstawowej przeglądarki). Jest za to spoko jako druga przeglądarka do otwierania jakichś przypadkowych linków czy krótkich sesji prywatnych.
Edge. Ma wbudowanego adblocka i, jak dla mnie, ma więcej opcji personalizacji niż chociażby taki chrome, którego używałem wcześniej.
Opera z zbudowanym VPN i Adblockiem obecnie jest dla mnie najlepsza.
.
Nie powinno polecać się spyware'u od podejrzanych chińskich firm... Instalowanie jakiejkolwiek aplikacji od Cheetah Mobile to zły pomysł.
Ja używam Firefoxa na smartfonie, ale nie jestem zadowolony. Nie są zapisywane w przeglądarce loginy i hasła, pomimo tego że mam włączoną synchronizację z komputerem.
Z chęcią bym zmienił przeglądarkę na Chrome'a...
Opera.
Opera i opera mini jak musisz oszczędzać transfer