Otóż chcę zmienić osiedlowego neta (10mb) na coś lepszego, przyczyną jest ostatnimi czasy strasznie niestabilny ping oraz prędkości.
Ciekaw jestem, jakiego dostawce internetu polecacie? Dodam, że nie chce wydawać więcej niż te 70zl ~ miesięcznie na internet. Gdzie mogę sprawdzić czy wybrany operator jest dostępny w moim rejonie?
"Gdzie mogę sprawdzić czy wybrany operator jest dostępny w moim rejonie?"
Na jego stronie internetowej? LOL...
[2] Na np. upc.pl jak i na wielu innych można sprawdzić zaraz na stronie głównej, natomiast przykładowo na stronie netia.pl nigdzie nie mogę znaleźć tej opcji.
Egzek Netia jest dostepna praktycznie wszedzie gdzie ma dostep TPsa, bo w wiekszosci dzierzawi kabel od nich. W nielicznych przypadkach ma wlasne kable.
W UPC jak widze jest teraz promocja na 10 Mb/s powiekszone do 25Mb/s za 66 zlote. Sam mam u nich 25 Mb/s i wszystko dziala bez zarzutu.
[5] No widzisz, jednak potrafisz być pomocny, dzięki. Hopkins z tego co sprawdzałem na stronie UPC jest u mnie niedostępne, trochę szkoda szczególnie że kumpel oddalony o 20 minut drogi pieszo korzysta z UPC.
Egzek u mnie tez nie bylo, a jak zadzwonilem na infolinie to sie dowiedzialem, ze na dniach bedzie i faktyczni zrobili :)
hopkins - zawsze ubolewałem że UPC jest w niewielkiej części GL :( Dobra oferta programowa i FiberPower :P
Ale jest nadzieja! Moj isp wreszcie wprowadził jakieś zmiany i za 5 dych można mieć 30/10 :)
Myślicie że 20mb w neostradzie za 69zł/mc się opłaca? Jak z pingiem, stabilnością... jakieś opinie użytkowników??
A czytając ten temat naszła mnie taka rozkmina - wyobraźcie sobie że ktoś pyta się (załóżmy z kafejki internetowej) że chce sobie założyć pierwszy internet i pyta się o porady, bo nigdy wcześniej nie miał. Tylko pomyślcie sobie jakie to by było przeżycie dla niego
(10) czemu tak sadzisz?
Michał robi video na youtube więc wysyłanie 5minut w 720p to męczarnia z 1mbit uploadu.
@boskijaro
Autor nie zakłada sobie internetu pierwszy raz. To chyba jasne, że odpowiedzi na post udziela się w oparciu o jego treść.
Nie wiem skąd przemyślenia, że odpowiedzi w podobnym wątku, wywołałyby jakieś (w domyśle chyba chodziło Ci o traumatyczne) przeżycia. Były by prawdopodobnie zgoła inne. (Chociaż po niektórych użytkownikach można chyba spodziewać się wszystkiego, skoro większość nie potrafi korzystać z Google)
kmsss --> 5 minut w 720p wysyłam 2h i na tę chwilę marzyłbym o uploadzie 1Mb/s, ale wysył mam tylko 0,25 Mb/s.
Z dwojga złego lepsza Netia czy Neostrada, jak myślicie? W jaki sposób mogę sprawdzić gdzie są centrale TP/Netii?
Najpierw sprawdz sobie pingi u kogos kto ma Neo w okolicy (szczegolnie wieczorami), bo mozesz sie niezle zdziwic... Sa miejsca gdzie dziala ok, ale sa takie, ze ping nie spada ponizej 150. Netia w wiekszosci przypadkow dziala na laczach TP wiec nie ma roznicy. Pomijam maja osobista niechec do Netii za to jak traktuja klientow. Juz pisalem o tym w innym watku, ale chetnie powtorze, bo po prostu jest to firma, ktora jest fajna do momentu podpisania umowy...
@Egzek
Musisz zadzwonić do Netii i zapytać w jakiej technologii będzie świadczony u Ciebie internet (BSA/LLU/CU).
BSA - linia TP
LLU - uwolniona pętla abonencka
CU - sieć Netii
[20] Tak zrobię. Póki co dowiedziałem się tyle że wg. Netii mogę mieć na moją stacjonarkę bez problemu 20Mb, a strona TP wskazuje do 40mb.
[19] Masz? Korzystasz? Ile mb? Grasz online? Jakie pingi? Są awarie, spadki prędkości? Jaki jest poziom obsługi klienta?
@[21]
Może wskazywać do 40, a rzeczywistość będzie całkiem inna, zresztą, u każdego większego dostawcy tak może być. Chociaż szczególnie uważałbym na oferty TP, czy Netii na linii TP przy takich prędkościach, z doświadczenia wiem, że to często były kolosy na glinianych nogach, łącza mocno niestabilne.
Pani Magdalena z Netii poinformowała mnie że usługa będzie świadczona w technologii BSA a maksymalna prędkość to 20mb/s. Czyli wychodzi na to że najbardziej opłaca mi się brać Neostradę?