Dzisiaj byłem na spcerku i blisko drogi zauwazyłem sterte smieci a w nich jakies stare prywatne zdiecia(jedno zabrałem jak chcecie to pokaze),pocztówki, ubrania jakies projekty, zabawki nawiasem mowiac prawie kazda rzecz była niemiecka i w dodatku stara , mysle ze z lat 70 i 80-tych to takie daty pisane były na odwrocie zdjec. Poszperałem w nich i wyrałem sobie te oto rzeczy: zab jakegos zwierzaka, dwie niemieckie gazety bravo z wrzesnia 1971 i jakies futra. Jak mysli cie ile to moze by warte ? Ja mysle ze grasze ale warto spytac.
Dał bym fotki ale pisze "Blad - prosze przeladowac strone lub zgłosic problem na mail [email protected]"
Daj na imgur.com i zapodaj link tutaj.
wszystko razem
ząb
data wydania - nie wyrazie ale jest:)
Gościu grzebiący w śmieciach i wyciągający niemieckie bravo. Nic mnie już chyba nie zdziwi. Mogę umrzeć.
[9] i [10] a wy byscie nie grzbali jakbyscie zobaczyli takie rzeczy ?? Nie zaciekawiły by was prywatne zdiecia ?
[13] No chyba ja jego za wywalanie smieci gdzie popadnie..
[12] Nie.
Prywatne czyli prywatne. Ogółem mówiąc, właściciel tych śmieci mógłby Cię nawet pozwać :P
Masz prawdziwy skarb. Za takie bravo niemcy z byłego NRD dają krocie a te futerka to już w ogóle rarytas. Co zrobisz z takim majątkiem?
Często penetrujesz śmieci? Jakies hobby czy jaki uj...
[12] Nie.
Jakie projekty? Z tego co wymieniłeś jedynie te projekty moga mieć wg mnie jakąkolwiek wartośc. A te skóry to z czego? Z szczura?
Własnie nie wiem z czego te skóry ? Te projekty to wydawały mi sie jakby na jakis dom czy co, no nie wiem..:/
Nie grzebe w smieciach na codzien, tylko te mnie jakos tak zaciekawiły i poszperałem, zreszta tam nikogo nie było.
Nie grzebe w smieciach na codzien, tylko te mnie jakos tak zaciekawiły i poszperałem, zreszta tam nikogo nie było.
Jak archeolog grzebie w śmieciach to nazywa się naukowcem. A jak Stary Penetrator sobie spenetruje to już...
mirek-->Bo archeolog grzebie w "śmieciach" po to by np poznać historię autobusów w starożytnym egipcie, a stary penetrator penetruje by zarobić parę zyla :P
[22]
<-
Śmieć to śmieć, gdybyś to znalazł 30 lat temu to byś zarobił, teraz jesteś jak kloszard.
[22] Mylisz sie. Ja nie spenetrowałem tych smieci dla pieniedzy a tylko z ciekawosci by zobaczyc co tam jest, a ze spytałem ile to warte to tak z czystej ciekawosci. Nie robcie z człowieka od razu jakiego smieciarza bo nim nie jestem !!
[25] Śmieci leżą przy każdej drodze, każdy z forumowiczów mógłby się takim znaleziskiem "pochwalić". Wyobrażam sobie ciebie na wysypisku śmieci, tam jest tyle fantów, że by ci brakło miejsca na karcie w aparacie.
A tak się spytam z ciekawości.
Ile może kosztować zdjęcie hitlera z prywatnej kolekcji oryginalnie zrobione w 1930/1944 roku?
Albo zdjęcia z czasu wojny, rodziny niemieckiej etc
Reality-Ch@ja warte będą te zdjęcia,bo jak powiesz jakiemuś muzeum że masz takie zdjęcia,to ci od razu wezmą jako że to jest "eksponat historyczny" albo ci je kupią za 6x mniejszą cenę niż są warte
Wyobrażam sobie ciebie na wysypisku śmieci, tam jest tyle fantów, że by ci brakło miejsca na karcie w aparacie.
O kurwa, skóra z chomika pod kominek jak znalazł! Dam 10 złotych!
PS: Serio za te skórki bym mógł dać 10 złotych jak się ładnie prezentują ; )
Skrzynkę wódki i dwie oranżady.
[25] Czyli grzebiesz w śmieciach z ciekawości? Damn, mirek miał jednak trochę racji z tym porównaniem do archeologów.
Dobra załóżmym ze idziecie sobie droga, patrzycie w bok a tu sterta smieci typu kogos zdiecia, gazety, ksiazki, pudełka wypchane zabawkami, jakies qrwa skory no mowac skrotem masa ciekawych rzeczy i to zagranicznych. Co robicie ?
Zatrzymujecie sie i szukacie jakis fajnych rzeczy czy przechodzicie obok tego obojetnie ?
spoiler start
Pozniej akurat przejezdzałem obok tego miejsca skuterem i widziałem tam ludzi ktorzy tez czegos szukali.
spoiler stop
PS: Przed chwila kolega napisał mi esa ze znalazł tam jakas afrykanska monete.
Kiedyś na spacerze z psem w polach spotkałem się ze skórą, pies zaczął targać, okazało się, że ktoś dzika oskórował, wypatroszył i flaki przykrył futrem. Ledwo psa z tej brei wyciągnąłem. Także już nigdy się do skóry nie zbliżę, tym bardziej kiedy leży przy drodze razem z innymi śmieciami.
W moim mieście ludzie wyrzucają śmieci gdzie popadnie, gdyby tak się każdą stertą zainteresować to bym musiał całe dnie spędzać na wykopaliskach.
[35] przechodzę wkurwio** że ktoś wywala śmieci gdzie popadnie:-]
Pozniej akurat przejezdzałem obok tego miejsca skuterem i widziałem tam ludzi ktorzy tez czegos szukali.
kurcze to gdzie Ty mieszkasz? jakieś niemieckie śmieci i od razu zlot śmieciarzy:P
daje 1000 zł za wszystko!!!!!!!!!!!!! koniec nikt mnie nie przebije ! już do Ciebie jade, nie odbieraj telefonów nie otwieraj nikomu drzwi te skarby są moje!
kurcze to gdzie Ty mieszkasz?
I tu musze sie pochwalic bo mieszkam w nadzwyczaj czystej okolicy, po drogach nie walaja sie smieci, ludzie jakos o to wszystko dbaja a tu taki incydent ehh..
nie chodzi mi o to że brudno, chodzi mi o to że ktoś wywalił śmieci a ludzie od razu się na nie rzucają, może dlatego że u was tak czysto to ludzie mają niedosyt:)
jedz do niemiec czy odwiedz skandywanie i poodwiedzaj szroty tam będziesz miał raj:)
No a teraz to mam goscia w jednej rece, znalazłem go na Faceboku, debil zostawił w tych smieciach swoje stare zeszyty szkolne.
To ten: http://www.facebook.com/walter.pottschacher
Jestem jak Horatio 'H' Caine :D
Jestem jak Horatio 'H' Caine :D -> chyba raczej Krzystof "Detektyw" Rutkowski.
;)
ło kurwa, możesz go teraz szantażować i niezłą kasę wyciągnąć. Kurde przekonałeś mnie, zaraz idę do pobliskiego śmietnika szukać starych zeszytów szkolnych.
Ale się śmiejecie z niego. Od niedawna mówią o freeganach, musicie przywyknąć do ich stylu życia.
Ten ząb wygląda na rodzinną pamiątkę. Widocznie pan Walter Pöttschacher chciał pozbyc sie swoich rzeczy z lat młodości i przez przypadek wyrzucił największą rodzinną pamiątkę w postaci tego zęba którego historia wygląda być moza tak jak ta historia zegarka z Pulp fiction.
http://www.youtube.com/watch?v=vaVVvPr0I9Q
Teraz ty musisz sie zaopiekować zębem.
A to szwab jeden, nie mógł sobie tych śmieci u siebie wyrzucić?
Wyciągnij od niego szybko kilka eurasiów strasząc go, że zgłosisz sprawę o zaśmiecanie terenów lęgowych bardzo rzadkiego komara, występującego tylko w tym szczególnym miejscu. Zarobisz w ten sposób więcej, niż gdybyś chciał to sprzedać.
Nie cieszyłbym się, przecież Niemcy przyjeżdżają do Polski wyrzucać śmieci!
no a co z moją ofertą? sprzedajesz?
Już dawno się tak nie uśmiałem czytając jakiś wątek na GOL-u.
ten Walter z fejsa widać ze ma żone rodowitą niemke ;)
a tak z ciekawosci, to jak znasz niemiecki to poczytalbym bravo, czy tamtejsze nastolatki maja tez takie zryte problemy jak Polki ^^
>.I tu musze sie pochwalic bo mieszkam w nadzwyczaj czystej okolicy, po drogach nie walaja sie smieci, ludzie jakos o to wszystko dbaja a tu taki incydent ehh,<
Dziwne nie jest . jak ma niby być brudno jak na widok śmieci pół wsi sie zlatuje?