Mam na nim MW3 i Team Fortress 2. Jest tam też sporo osiągnięć i itemków do TF2.
Mój nick to "Wojte2K". Ile moge za nie żądać ?
Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich czytających wątek.
30zl?
Ale przecież samo MW3 jest droższe. Na allegro jest po 60zł a na steamie po 59 Euro.
30zł może i jest warte, ALE nikt konta nie kupi :D
7-> Jak już zaplaci to pamietaj ze mozesz odzyskac konto. Wystarczy zglosic się do supportu.
Oke, mam już kupca. Sprzedaje za 35. Dziękuje za pomoc!
I teraz przychodzi taki eg4o czy jak się nazywam ten gościu co kablował na ludzi sprzedających konta na steamie i możesz pożegnać się z "Wojte2k"
Zgłosiłem zamiar sprzedaży twojego konta na steam do supportu, dodając link do tego tematu.
[8]
Wykrakałeś
Dziękuje wrednym panom.
Nie sprzedawaj, bo jak kupujący się zorientuje, że to nie z jego winy możesz mieć problemy z policją!
@ Dessloch
ostatnio bylem na policji jako swiadek oszustwa na allegro na kwote... 4 zl (z przesylka). Przy oszustwach finansowych nie jest tak, jak przy kradziezach, ze przestepstwo "zaczyna" sie od kwoty bodajze 250zl.
Nie wiem jaka kare otrzymal ten oszusta z allegro, ale jak widac policja sciga i tkich a raczej nikt nie chce sobie brudzic w papierach.
tylko, ze to nie jest oszustwo finansowe, a sprzedaz czegos wirtualnego.
osoba kupujaca powinna wiedziec, ze nie mozna handlowac kontami steam, to samo osoba sprzedajaca.
jeden warty drugiego... glupota niestety nie jest karalna
Jest to oszustwo bo sprzedawane jest cos co nie powinno byc sprzedawane. No chyba, ze sprzedajacy uwzgledni w opisie aukcji, ze konto moze byc zablokowane (co szczerze mowiac watpie by czymkolwiek skutkowalo) kupujacy ma pelne prawo zwrocic wtedy "towar" jako wadliwy a jak sprzedajacy nie odda pieniedzy to juz mamy oszustwo finansowe.
Tutaj masz link do wartości konta
http://steamdb.info/calculator/
podajesz swoją nazwę i wybierasz europa t1, oczywiście to jest cena gier na chwilę obecną ze steam, uwzględniając promocje czasowe na chwilę obecną, jednak za 3/4 wartości konta spokojnie można grę sprzedać. MW3 jeśli status VAC jest w dobry stanie oraz jeśli oddasz jednocześnie maila to możesz życzyć sobie praktycznie pełną wartość MW3 (te gry mają rzadko promocje więc kupienie jej czy z kontem czy nie to min. 80 PLN warta jest sama gra)
Poza tym zawsze możesz dowolnie zmieniać nazwę konta użytkownika więc tak samo to się przekłada na opisy w grach w MP.
Pozdrawiam
[18] Strona jest g*wno warta.
Majkel Dżordan=> z jakiego powodu jest gówno warta? Ma za zadanie zbierać cenę gier znajdujących się na koncie i to robi.
Pokażesz gdzie się reklamuje 'wartość pieniężna gier jaką wyłożył właściciela konta. Wymagamy dostępu do konta bankowego, PayPala i znajomych', co?
Aaaa w sumie wyszedłem na debila, bo wpierw opisałem link zamiast przeczytać całego posta :D
Mam nauczkę.
Tutaj masz link do wartości konta
http://steamdb.info/calculator/
Działa to to komuś? U mnie cały czas errory wywala.
[22] -> Musisz wkleić link do konta. U mnie ruszyło.
Na gry wydałem może 300-400 zł przez prawie trzy lata, licznik z [18] pokazuje 1100 euro. A jeszcze mam ponad setkę gier jako nieaktywowane cd-keye i 30 giftów. Ale tak to jest jak podlicza gry z bundli po normalnej cenie.
To jak liczenie ceny auta z wliczoną benzyną jaką spaliło..
[18]
oj chlopcze chlopcze, takie strony sa nic nie warte, to samo co to:
http://maldy.net/
wg. ktorej moje konto warte jest jakies 40 tysiecy dolarow.
Nie ma i nigdy nie będzie automatycznej możliwości obliczenia wartości konta.
Konto jest warte tyle ile ktoś może za nie dać.
Można obliczyć wartość sugerowaną wszystkich gier i jest masa stron która to robi.
Bardzo ogólną zasadą jest ścinanie z takiej ceny 65-75% wartości jednak nadal jest to bardzo niedokładne bo nie ma sposobu żeby a) odniosło się to do tego ile dał właściciel (i nie ma to znaczenia swoją drogą) b) obliczyć aktualną (najtańszą) cenę tych gier.
Co z kontem na którym jest 20 gier za które ktoś 120zł w dniu premiery, na przestrzeni 4 lat? Najstarsze mogły być za już w -90%, razem z dlc, inne nadal są w okolci ceny premierowej i nie był w dużym promocjach. Tutaj średnio można by zastosować takie ucięcie.
A co z grami indie które kosztują dużo premierowo i w sklepie pakiet 20 gier jest po 240 euro ale właściciel kupił je wszystkie w bundlach i wydał w sumie 4 euro i 20centów? W jaki sposób to wszystko sprawdzić?
Jedynym aktualnym punktem odniesienia jest to ile ktoś może dać czyli popularność gry-gier i ceny podobnych ofert (serwisy aukcyjne)
Tal_Rascha=> to samo co wyżej... ta kwota to nie wartośc Twojego konta. To zsumowana wartość bazowa wszystkich pozycji.
Tyle.
Naprawdę uważacie je za jakieś strony które obliczają wartośc??
Jj - o tym wlasnie mowie; napisalem, ze te strony sa nic nie warte i co najwyzej mozna sie dzieki nim troche posmiac, czy to ze strony do bliczania wartosci konta steam czy podana przeze mnie do konta WoW.
Kupiłem GTA Complete Pack za 30zł dawno temu, teraz patrze, że GTA I i GTA II osobno chodza po 50$
--->Jj - oczywiście że nie da się tego obliczyć dokładnie, ale ten kalkulator pokazuje przede wszystkim ile trzeba by było wydać na gry na dzień dzisiejszy w sklepie steam, więc sens ma to tylko taki. Jeśli ktoś chciałby sobie zrobić identyczne konto i to dzisiaj za pomocą sklepu steam - to ma odpowiedz.
Promocje też są uwzględniane więc, kalkulator działa na zasadzie tego co jest na chwilę obecną. Wartość konta to rzecz umowna, zresztą jak każdego towaru.
--->Tal_Rascha - jak wyżej
Pozdrawiam
Jeśli ktoś chciałby sobie zrobić identyczne konto i to dzisiaj za pomocą sklepu steam - to ma odpowiedz.
Nie do końca. Choćby- konkurencja. Na Amazonie można kupić coś za 10$ gdy na Steamie kosztuje 30 euro. To i to ten sam produkt.