Witam. Otóż mam problem z kartą przechwytującą. Włożyłem ją w gniazdo PCI. Jednak komputer wykrył ją, instalował samodzielnie, lecz wystąpił błąd podczas instalacji (dymek w prawym dolnym rogu) i tyle. Nie mogę zainstalować nawet z płyty VIA VT6421. Po podłączeniu kamerki i tak nic. Co mogę zrobić?
XP, SP2
Napisz od poczatku dokladnie co chcesz zrobic i jak, podajac konkretne modele tego co tam wpinasz do plyty glownej, oraz samej plyty glownej. IEEE1394 to tylko kod standaru Firewire, a VIA VT6421 to kontroler RAID (zapewne wbudowany), nie ma wiele wspolnego z zewnetrznymi kartami na PCI.
PC0006A VT6306(3+1) Firewire 1394 PCI Card - to jest napisane na opakowaniu. Jak już pisałem wpiąłem ją, lecz system nie zainstalował jej poprawnie. Płyta to: M4A78-VM
up
zrobiłem update biosa i nic to nie dało. może coś trzeba w biosie zmienić, włączyć IEEE, ale nie ma żadnej takiej opcji w biosie
Znalazłem w necie, że w biosie można to ustawić w zakładce biosu integrated peripherals, Ja jednak w biosie (zaaktualizowanym do najlepszej wersji) mam tylko zakładki Advanced, Boot, Power i coś tam jeszcze. Więc gdzie jest ta zakładka?
W BIOSie możesz to ustawić jeżeli stanowi element płyty głównej, w Twoim przypadku musisz zainstalować w systemie driver do chipa VT6306. Najprawdopodobniej najpierw driver a w drugiej kolejności zainstalować samą kartę.
wie ktoś może, gdzie ten driver vt6303 mogę pobrać? bo nigdzie nie mogę znaleźć
Przepinstalowałem system. Teraz po podłączeniu karty firewire komputer nawet sam nie zainstalował jej, nawet jej nie widzi.
pomoże ktoś?
nie chciałbym spamować. lecz...
Musisz zainstalować sterowniki!!!! Jak ich nie masz, to musisz je znaleźć przez google i zainstalować!
Urządzenia bez sterowników nie będą działać!
vt6303 nie mogę nigdzie znaleźć w googlach, a sterowniki mam do karty dołączone były, jednak nie mogę ich zainstalować, bo wyskakuje taki komunikat:
legrooch więc?
Ja ci powiedziałem co jest grane. Chcesz mieć sprawny komputer, to zacznij używać google i szukać.
A screen komiczny. Ciekawe, co instalujesz.