Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Horror na wieczór z dziewczyną

04.07.2013 20:16
Damian1539
1
Damian1539
87
4 8 15 16 23 42

Horror na wieczór z dziewczyną

Polecicie coś dobrego? Najlepiej z nowszych (2010+). Ostatnio oglądaliśmy the strangers i nam się podobało. Dzisiaj myślę o the cabin in the woods i o jeszcze jakimś.

04.07.2013 20:17
2
odpowiedz
Montera
63
Legend

Nie wiem czego dokładnie wymagasz, ale "Megan is missing" jest dobrym filmem :)

04.07.2013 20:26
3
odpowiedz
zanonimizowany777435
34
Senator

Horrory to z reguły słabe filmy, "dobrych" to ze świecą szukać. Widmo jest znośne, ale pewnie już widziałeś.

04.07.2013 20:35
emil kuroń
4
odpowiedz
emil kuroń
68

Dom w głębi lasu to taki satyryczny horror, aczkolwiek nawet dobry. Nie sugeruj się oceną trolli na filmwebie (zresztą nie pierwszy raz). Film imo 7/10

Poza tym:
Naznaczony (średni, ale można obejrzeć),
Rytuał z Hopkinsem (w miarę),
Paranormal Avticity (aczkolwiek trochę nudnawy),
Grave Encounters

A może Ludzka Stonoga ? :> Po kolacji jak znalazł :D

Bardzo średnie te "horrory" prawdę mówiąc ostatnio.

04.07.2013 20:37
5
odpowiedz
zanonimizowany914366
2
Centurion

Montera- Megan is Missing oglądałem jeszcze w tym tyg..odradzam takie filmy na spotkania z dziewczyną, zwłaszcza nocne..z wiadomych względów :) Od siebie polecę Ci "Amityville" oraz "Inni" z Nicole Kidman. Bardzo fajnie jest w nich budowane napięcie. Nie ma też tanich shocków i straszaków w stylu szybko pojawiających się migawek duchów, zjaw..typowego, taniego BUUU!

04.07.2013 21:03
😁
6
odpowiedz
Montera
63
Legend

I3dfxI -> Racja, nie pomyślałem o tym. W każdym razie film jest dobry. Były dwa momenty, w których podskoczyłem oglądając horror sam o 2 w nocy na słuchawkach :)

04.07.2013 21:04
7
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Chyba pała ci podskoczyła, bo innych "momentów" z tego filmu nie pamiętam.

04.07.2013 21:10
Ezrael
8
odpowiedz
Ezrael
197
Very Impotent Person

Jednym z nielicznych porządnych horrorów jakie oglądałem ostatnio był Descent. Pierwsza połowa jest bardzo dobra, druga już gorsza, ale ogólnie całkiem niezły.

04.07.2013 21:10
emil kuroń
9
odpowiedz
emil kuroń
68

znaczy ogólnie, jeśli Damian szuka horroru, przy którym chce się jakoś specjalnie bać to takiego nie znajdzie (tym bardziej oglądając z dziewczyną), bo takich "dzisiejszych" horrorów nie ma.

ja poleciłem Ci horrory, które są moim zdaniem ciekawe tematycznie i fabularnie. Ale strachu tam (jak i w każdym innym z tych nowszych przynajmniej) jak na lekarstwo.

04.07.2013 21:14
10
odpowiedz
zanonimizowany555134
125
Generał

Nie przypominam sobie dobrych horrorów od 2010 roku. "Nieznajomi" to moim zdaniem średniak, ale jeśli wam się podobało to możecie spróbować też z "Napaścią", podobna tematyka, tylko nieco bardziej brutalnie. Z ciut starszych niż 2010 rok, polecam klimatyczne "Pozwól mi wejść" (szwedzkie) i francuskie "Najście", które będzie lepszym wyborem od "domu w głębi lasu".

04.07.2013 21:20
11
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Ale strachu tam (jak i w każdym innym z tych nowszych przynajmniej) jak na lekarstwo.

Nigga plz, ciekawe jakie to stare horrory są wg ciebie "straszne". Ogólnie nie rozumiem tych kryteriów, co niby jest straszne. Nikt chyba nie oczekuje, że zdrowy psychicznie człowiek starszy niż dajmy na to 15 lat, będzie się bał pójść zrobić siku w nocy, bo wyskoczy na niego Freddy Kruger czy inna postać z FILMU.

Po prostu wyrosłeś gościu z takich rzeczy. Czasy też się zmieniają, sto lat temu ludzie uciekali z kina widząc nagrany pociąg, dzisiaj dzieciaki oglądają Piłę i nie robi to na nich wrażenia, a jakbyś im puścił Egzorcystę to by się chyba śmiechem zabiły.

Ja horrory oglądam dla klimatu, fabuły, a te kiczowate dla zwykłej rozrywki bo to po prostu lubię. A nie dlatego "żeby się bać". To jest dla mnie absurd.

04.07.2013 21:24
12
odpowiedz
Nathandrel
52
MOLON LABE!

A klasykę oglądaliście? Nie wiem, "Noc żywych trupów" etc.?

04.07.2013 21:27
emil kuroń
13
odpowiedz
emil kuroń
68

meelosh - > Właściwe masz rację. Dla mnie osobiście dobry horror musi mieć ciekawą historię, dobry soundtrack. Wtedy uważam, że jest to warte polecenia. Dzisiaj ciężej coś takiego znaleźć. Od Amerykańców w ogóle ciężko o dobry horror.

Dla mnie osobiście najlepszym horrorem jest gra Sillent Hill (1,2). Bo boję się nie tego co widać, a tego czego nie widać... Wiem, że ciężko to zrozumieć, ale to jest mistrzowskie.

Niestety w filmie jest z tym gorzej, bo nie ma takiej zażyłości z bohaterami. Takie moje zdanie. Ale jak mam przynajmniej dobre udźwiękowienie, ciekawą fabułę to taki horror jest dla mnie warty obejrzenia być może drugi raz, bo mi się podoba po prostu.

04.07.2013 21:42
TinyTiger
14
odpowiedz
TinyTiger
48
Senator

Ludzka Stonoga, Naznaczony, Descent.

Forum: Horror na wieczór z dziewczyną