interesuje mnie takie autko
http://otomoto.pl/honda-civic-honda-civic-6-1-4-90-km-b-g-C25151634.html
co o tym myslicie? ile da radę się utargować itp.
wiadomo, ale to jest zadbane. przejechane troche ma, opłaty w porządku, gaz jest. za jaka cene można by się utargować?
Za tą Hondę nie dałbym ani złamanego grosza. Wstyd się taką wioską poruszać. Musiałbym ją doprowadzić do normalnego wyglądu, co byłoby bardzo kosztowne. Wygląd też świadczy o sposobie jazdy. Jeśli ktoś potrafił zburaczyć wygląd auta, to sam zapewne jest burakiem, który wciskał gaz do dechy i szpanował rozsypującym się, buczącym wrakiem.
Zwróć uwagę na tylne nadkola, bo z nimi jest problem. Po wydechu można stwierdzić, że pewnie młody osobnik tym jeździ, więc silnik też warto sprawdzić. Wydaje mi się, że tył coś wysoko stoi. Sprawdź spasowanie elementów, bo na tych zdjęciach nie wiele widzę.
Trzeba na żywo zobaczyć auto i ocenić stan. Jeśli jest w dobrym stanie to myślę, że warta tej ceny.
Jednak najlepiej zrobisz jak zapytasz na forum Civic. http://www.civicklub.pl/forum/forum.php
raziel88ck --> Tak z ciekawości co zauważyłeś? Ja tylko wydech i chyba światła widzę.
jeśli bym nie wiedział, to bym się nie udzielał. Kolega z pracy jakiś czas temu sprzedał Hondę Civic V za 3,500zł. Gnijące nadkole, ogólne problemy miał, ciągle coś się psuło. Ciulowy egzemplarz, bo mam jeszcze innego znajomego i nie zamieniłby Civica V za nic w świecie. ;)
Nie jest zaznaczona opcja bezwypadkowy więc zapytaj się sprzedającego co z nią się działo.
ile da rade spuścić z ceny
ile da radę się utargować itp
To raczej pytanie do sprzedającego :)
Ehh chciałem kiedyś mieć Civiczke.......... ale bez takiego wieś tjuningu.Szukaj innej ....... i bez gazu........tylko *&^)^% jeździ na gazie.
p.s nigdy chyba nie zrozumiem celu zakładania takiego poje....go wydechu(końcówki) .
Bezwypadkowa. A jedzie mi tu czołg? Dlaczego prawe tylne drzwi nie są idealnie spasowane z resztą nadwozia? Co do tyłu, to wygląda to tak jakby ktoś rozciągnął sprężyny, aby tyłkiem asfaltu nie dotykać.
Sizalus - Taa, bo sprzedający ci prawdę powie...
Sprawdzałeś ją jakoś dokładniej? Bo jeżeli tak od rzucenia okiem możesz stwierdzić, że nie była bita to niezły z ciebie fachura.
Naklejka na przedniej szybie, reflektory, tylne światła, boczne kierunkowskazy oraz okropny wydech. Na dodatek iście pasujący do tego auta hak i typowo burackie połączenie wieś tuningu z instalacją gazową. Podtlenek LPG i każda laska spod remizy jest twoja! Nie wspominając o nienaturalnie wysokim zawieszeniu tylnej części pojazdu.
Ten pojazd nie budzi mego zaufania.
raziel88ck
Jeżeli Twoim zdaniem ta Honda ma w sobie coś z wiejskiego tuningu to proponuje stulić mordę w kubeł. Pochwal się swoim samochodem, chętnie ocenimy.
Lateralus
Jeździłeś kiedyś Hondą? Musisz sprawdzić przede wszystkim jak to autko jeździ, czy nie puszcza bączków na ulubionych obrotach etc. Z tego co się orientuję, to silniki 1.4 nie są jakoś specjalnie awaryjne. Na aukcjach gówno widać, sam kiedyś szukałem samochodu i kilka razy straciłem tylko wachę. Popytaj na forum Civica, może ktoś już oglądał i wyrazi opinie.
Bad Olo - Ma i to widać, chyba że ktoś tutaj ma problemy ze wzrokiem. Co do fotek, proszę bardzo - https://www.gry-online.pl/forum/jakie-auto-na-poczatek-autokrata-ma-odpowiedz/zab6683a
57 i 58 post. Zero buractwa, bo tego osobiście nie toleruję.
Naklejki na przedniej szybie bym nie nazwał wsią. To samo tyczy się świateł, chyba, że typ założył by pseudo lexusy, ale nie, te są jak najbardziej ok. W ogóle nie mam pojęcia co Ty masz do instalacji gazowej? Nie stać Cię na założenie instalacji czy chcesz być fajny i jeździć na najtańszej 95? Co do LPG w Hondach to różnie bywa, także musiałby się autor koniecznie przejechać na jazdę testową.
Widzę, że ten Opel to czysta seria, więc nie ma co komentować. Albo Ci taka styka, albo nie masz pomysłów i hajsu na delikatne upiększenie.
Jeżdżę tylko na 98. Po prostu bawi mnie jak ktoś wkłada instalację gazową, a udaje, że ma sportówkę. Spójrz na ogromny, buczący wydech w tej Hondzie. Przyciemniane amatorsko lampy też nie wyglądają fajnie. Dobrze chociaż, że spoilera nie ma. Tak, czy inaczej ten Civic byłby u mnie z miejsca skreślony.
Domyślny wygląd jest o wiele atrakcyjniejszy, a ten tuning tylko niepotrzebnie postarza auto - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/96-98_Honda_Civic_sedan.jpg
Edit. Po prostu cenię sobie domyślny wygląd. Grunt, że ma mocny silnik, dobre wyposażenie oraz przede wszystkim świetny stan techniczny.
Kwesta gustu raziel. Osobiście do takiego sedana nie wstawiłbym a'la Mugena, bardziej pasuję mi do jakiegoś HB ;>
raziel88ck --> a po co konkretnie jeździsz takim autem na 98? To bardzo ciekawe czym się kierujesz na stacji, oczywiście oprócz tego, że tylko sam sobie szkodzisz, tankując takie paliwo do tego auta, ale z tego pewnie sobie zdajesz sprawę?
Ostatnio trochę kasy poszło na pozbycie się rdzy z karoserii, bo jak powszechnie wiadomo, starsze Ople mają słabe blachy. I tak długo wytrzymały.
jasonxxx - Bo jest żwawszy i mniej spala mi benzyny.
jasonxxx - Bo jest żwawszy i mniej spala mi benzyny
Chyba żartujesz. Za dużo się reklam naoglądałeś.
"Bo jest żwawszy i mniej spala mi benzyny."
To zjawisko ma fachowa nazwe autosugestia.
Nie. Sprawdzałem osobiście. Na 95 trzeba bardziej wdepnąć. No chyba, że to wina chrzczenia paliwa w naszym wspaniałym kraju... Widocznie bardziej chrzczą 95tkę, bo ma większy zbyt.
Jako aktualny fan i posiadacz Civica V gen. pozwolę sobię na wypowiedź. Panu razielowi radzę odrazu na początku podziękować, bo skoro dla niego przyciemnione lampy i przelotowy tłumik końcowy to wieś tuning to raczej niewiele jeszcze widział. Co do samego Civica, przedewszystkim musisz zwrócić uwagę na tylne nadkola, zdjąć gumy zabezpieczające ranty i tam zajrzeć. Nie znam civica, który by nie gnił w tym miejscu, lub już nie był robiony (a jak wiadomo reperaturki na całe wieki nie wystarczą). Kolejna sprawa jeśli chodzi o Civica to olej, a raczej jego spalanie. Przypałuj go na rozgrzanym silniku do ok. 6-7tyś. obrotów i zobacz czy nie puszcza niebieskiej chmurki. Pozatym oględziny tak jak każdego samochodu. Warto sprawdzić zawieszenie bo wielowahacz w Civicach jest dosyć kosztowny w wymianie. Mnie sedan nie przekonuje, i na zdjęciach sprawia wrażenie jakiegoś takiego rozklekotanego;) Chodzi mi o karoserię. Ale ogólnie bardzo dobre samochody, dobrze traktowane służą dłuuugie tyś. km bezawaryjnie. POLECAM!
[28] To nie chrzczenie paliwa w naszym kraju, to zjawisko opisane w poście [27].
Było wiele już testów przeprowadzonych 95 vs 98, w różnych samochodach - V-power vs standard ON, itp.
To co piszesz, jest śmiechu warte.
[22] Mówisz, że ma mocny silnik? Ciekaw jest co drzemie pod maską w tej Vectrze? Tylko nie mów, że 1.6 lub 1.8...
Panu razielowi radzę odrazu na początku podziękować, bo skoro dla niego przyciemnione lampy i przelotowy tłumik końcowy to wieś tuning to raczej niewiele jeszcze widział.
Może to nie do końca wieś tuning, a raczej WSKAZÓWKA, że coś było tam grzebane ;) Resztę gadżetów można było zdjąć przed przygotowaniem fotek. Ta WSKAZÓWKA sugeruje by się po prostu uważniej przyjrzeć autu na miejscu.
[28] To nie chrzczenie paliwa w naszym kraju, to zjawisko opisane w poście [27].
Ja z kolei słyszałem (nie pamiętam czy od jakiegoś znajomego, czy to gdzieś czytałem), że w naszym kraju paliwo Pb98 to tak naprawdę Pb95, a Pb95 to jakiś "szrot" a nie benzyna - jak chce się naprawdę wlać 98 to albo trzeba lać wynalazki pokroju V-Power Racing, albo... przejechać się na CPN w choćby Niemczech ;)
98 raczej rzadko jest zalecana przez producentów do większości samochodów. Dotyczy to głównie aut sportowych z wyżyłowanymi silnikami i niektórych jednostek z turbiną np. TFSI z koncernu Volkswagena.
byłem obczaić tą honde. i generalnie stan techniczny jest bardzo dobry jedynie będzie trzeba za niedługo wymienić olej, zawieszenie jest sprawne, blacharka jest dobra, tylko z tyłu na nad kołach jest lekka korozja, ale jest to zrobione. + że w gazie, będzie oszczędniej + to też opłaty są zrobione na dłuższy czas i nie będzie trzeba się już wykosztowywać.
[32] No i prosta sprawa. Sam mam taki tłumik, który w połączeniu z kolektorem wydechowym 4-2-1, brakiem katalizatora i pełnym przelotem na 2,25" oraz dolotem typu CAI na hamowni robi +20KM. No ale dla raziela to dalej wieśtuning bo on ceni sobie seryjne kołpaki.
Jeżdżę Hondą Civic z 1998 roku i potwierdzam, że strasznie lecą rdzą tylne nadkola. Poza tym, przynajmniej u mnie, żadnych większych napraw. Mam ją 6 lat więc generalnie mogę polecić.
No to urywaj stówki na wymianę olejów/filtrów i na pomalowanie dwóch elementów ;> Powiedz mi, jak sprawdziłeś zawieszenie, że jest sprawne? Byłeś na stacji diagnostycznej?
[28] Czy prawdą jest, że zielone/butelkowe samochody szybciej jeżdżą? Znajomy - znajomego mi tak mówił, ale nie wiem czy w to wierzyć. Pytam u źródła, bo skoro Twoja Vectra lata lepiej na 98, to i pewnie szybciej jeździ z tym kolorem!