Witam
Jak w temacie mam zamiar kupić kartę gtx1070 w wersji niereferencyjnej i zastanawiam się jaką wybrać moją poprzednia kartą był gtx 970 i chciałbym żeby nowa karta była takiej samej dlugosci.
MSI Gaming X jest mniej więcej długości referenta a w sumie ma prawie najlepsze OC i kulturę pracy
Wersja od Gigabyte jak zwykle najchłodniejsza, dobrym wyborem będą też Strix od Asusa(najwyższe bazowe zegary) i Gaming X od MSI(najcichsza).
Wszystkie są półpasywne, bez obciążenia wentylatory się nie kręcą.
Nie musi być cicha nie przeszkadza mi to A i tak gram na słuchawkach ważne żeby była w miarę tania i na wysokich zegarach
Wszystkie będą w podobnych cenach, jak pobawisz się w podkręcanie, to na Gigabyte powinieneś osiągnąć najlepszy wynik, jak nie chcesz się w to bawić to bierz Strixa od Asusa.
No nie za bardzo bo asus kosztuje o wiele więcej od msi (2249) A asus (2492) A poza tym ten asus wydaje się długi A wyżej napisałem żeby był podobnej długości co msi gtx970
Szczerze polecam wersję od Gigabyte - mam 1070 od nich, Windforce i G1 jak zwykle bez konkurencji. Z tym że uważaj na obudowy, w przypadku Zalmana Z3 musiałem przekładać kable do dysków i 2 porty są już zasłonięte tą kartą na amen. Więc uważaj.
Gigabyte masz za 2200zł
https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-1070-8gb-gddr5-256-bit-hdmi-dvi-d-3x-dp-box-gv-n1070g1-gaming-8gd-774260/
Jest 17mm dłuższa od 970. 1070 od MSI jest 10mm dłuższa od 970.
no i jest problem mierzyłem ile miejsca zostało i okazuje się że 1 cm na styk ostatnia kieszeń na dysk ssd przeszkadza chyba że dało by się ją jakoś zdemontować
gaming x powinno jeszcze wejść ale od gigabyte już będzie ciężko
Jaką masz obudowę?
A Palit GTX 1070 JetStream (285 mm, czyli o 6 więcej od MSI). Jest najcichszy i najchłodniejszy wśród gtx 1070 (100mm śmigła robią swoje), lecz ma nieco niższe zegary i trochę gorzej się kreci (za to jest najtańszy).
serio napisałem przecież że nwm czy mi się msi zmieści a ty mi dajesz jeszcze większą
niestety nwm obudowę dostałem chyba 2 lata temu wywaliłem z niej wszystko i wsadziłem nowe podzespoły jedyne co na niej pisze to digitec.ch i logo digitec na przycisku power szukałem jej w internecie i w tym sklepie ale jej nie znalazłem
A jak bym kupił i by się nie zmieściła to była by możliwość oddania ?
Nie wiem co masz za obudowę, ale może warto pomyśleć o zmianie jej? Nawet dość tani Zalman Z3 umożliwi wsadzenie dłuższej karty graficznej.
Kupując w sklepie internetowym masz 2 tygodnie na oddanie bez podania przyczyny.
a evga ? ta jest krótsza od msi 970 i zegary tylko trochę gorszę od gigabyte 1070
https://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-1070-ftw-gaming-acx-3-0-8gb-gddr5-256-bit-hdmi-dvi-3x-dp-08g-p4-6276-kr-955367/?gclid=CNaBgOPQoM4CFU4z0wodOtUOLA&gclsrc=aw.ds
Może załóż temat, jak nauczysz się korzystać z miary i/lub (przynajmniej) dowiesz się jaką masz obudowę. Może wtedy, na podstawie tych danych, ktoś będzie w stanie ci pomóc... A teraz, tymczasowo, oddaj pieniądze rodzicom, by nie marnować ich na wysyłki itd.
dobrze kolego tylko opisze ci to jeszcze raz bo widzę że czytanie ze zrozumieniem to nie jest twoja mocna strona jak możesz zauważyć wyżej napisałem żeby karta była podobnej szerokości co msi 970 a ty wyleciałeś mi z kartą o prawie 3 cm dłuższą więc może ty naucz się korzystać z miary . Wyżej napisałem że ~1 cm luzu bo jak wiadomo linijka nie jest najdokładniejszym przyrządem miary .... nwm co w tym niezrozumiałego . Mam oddać pieniądze które sam zarobiłem ? Pytałem się czy karta od EVGA będzie ok ma taką samą szerokość co 970 więc po co ci długość obudowy ?
Evga to generalnie wyzsza polka, choc malo popularna w EU. Dobry wybor, a mhz sa ostatnia rzecza na jaka bym zwracal uwage
Jakbyś podał obudowę, to byłoby przynajmniej wiadomo czy da się cokolwiek zrobić.
EVGA jest dobrym producentem, ich karta stanowi pewien kompromis pomiędzy głośnością, temperaturą i wydajnością. Jak tylko ci pasuje to bierz.
Rozumiem cię jak najbardziej jednak nic na to nie poradzę wczoraj siedziałem chyba z 2 godziny na google grafika i w tym sklepie szukając tej obudowy gdyby nie ta pieprzona za przeproszeniem ostatnia półka na dysk ssd to by się zmieściła nawet najdłuższa 1070-tka nwm zobaczę jeszcze taśmą mierniczą zawsze to dokładniej niż linijką ;)