Która karta będzie lepsza do poniżej podanych podzespołów:
Zestaw nr.1: I5-2400 + R9 270x Vapor-x
CZY:
Zestaw nr.2: I3-4330 + Gtx 760 2 Gb
Opłaca się zainwestować w lepszy proc. czy Kartę?
w kartę
w tych czasach to ona decyduje o mocy komputera
Ja bym brał zestaw nr 2, gtx jest troszkę szybszy, no i i3 jest na nowszym sockecie niż ta i5.
Nie będzie problemu do wymiany procesora w przyszłości z serii Haswell czy haswell refresh.
Ta i5 mimo większej ilości rdzeni jest wydajnościowo niemal identyczna do tej i3, ze względu na przestarzałą architekturę, no i pobiera ponad 40% więcej energii.
A tak w ogóle to:
Zestaw nr.1 olx.pl/oferta/mega-stacjonarka-1tb-2gb-graf-4gb-ram-i3-4330-gwarancja-CID99-IDdDOsn.html#ece8461023
Zestaw nr.2: olx.pl/oferta/komputer-i5-2400-r9-2gb-ssd-250gb-8gb-ram-CID99-IDe1XPb.html#2c7801286d
Który lepszy?(TEMAT JeSZcZe nie zamkniety)
Przecież to zdjęcia zestawów z pierwszego posta.
Pytasz o obudowę? Ekspozycję? Saturację zdjęcia? Ogólne wrażenie artystyczne?
Bo nie rozumiem.
Bez zmian, brałbym z GTX 760 na pokładzie.
Dysk 1 TB HDD kontra SSD 240 GB. Niby na korzyść SSD ale jako sąsiaduje z Radeonem to decyzja bez zmian. Na SSDka, nawet 120 GB, możesz sobie uzbierać i kupić za kilka miesięcy (wsadzisz system i 2-3 duże gry Ci się zmieszczą i w razie czego będziesz mieć 1 TB pod ręką).
To jak nr.1 czy nr 2 bo nie wiem.Niby ten gtx 760 jest mocniejszy ale w nr.2 jest lepsza: Obudowa,Zasilacz 450 VS od Corsaira ,i 2x4GB ramu kontra 4GB ...
Czy ta wydajność będzie o wielka?Jak przenieść SYSTEM Operacyjny z Dysku tego nr.1 z HDD na SSD 120GB?Jak to przenieśc?
Temat do zamknięcia.Dostałem tyle odpowiedzi na temat ile potrzebowałem.Dziękuje Wszystkim za POmoc XD...