Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: GRA ROKU 2012 - kategoria Wydarzenie roku!

05.02.2013 11:35
U.V. Impaler
😊
1
U.V. Impaler
225
Hurt me plenty

GRA ROKU 2012 - kategoria Wydarzenie roku!

Zapraszamy do głosowania!

http://graroku2012.gry-online.pl/?kategoria=wydarzenie-roku

05.02.2013 12:52
2
odpowiedz
WlodarW
86
Generał

@Up - po co ten link w tym poście?

05.02.2013 12:53
3
odpowiedz
zanonimizowany821010
9
Centurion

@up: Po to, żeby z poziomu forum przejść bezpośrednio do głosowania w tej kategorii?

05.02.2013 13:11
4
odpowiedz
zanonimizowany221412
45
Chorąży

"Powrót serii Diablo" powinno być w kategorii "Rozczarowanie roku 2012"

05.02.2013 13:23
raziel88ck
5
odpowiedz
raziel88ck
208
Reaver is the Key!

Zagłosowałem na wsparcie dla gier na Kickstarterze. Powodem takiego stanu rzeczy jest nowa odsłona Carmageddon, która dzięki temu systemowi może się pojawić na naszym rynku. Na drugiej pozycji dałbym szokującą wieść o upadku THQ.

Premiera Vity w naszych rejonach nie wzbudza we mnie żadnych emocji, tak samo jak premiera słabej konsoli od Nintendo, czyli WiiU, czy powrót Diablo, które delikatnie mówiąc nie dorównało swoim poprzednikom.

Elektroniczną dystrybucję uważam za zło, a zakończenie "trylogii" Sheparda uznaję za zniewagę. Zombie to oklepany temat i dla mnie całkowicie pozbawiony sensu, tak jak większa liczba gier f2p, która opiera się na zasadzie p2w.

Nic dziwnego, że zagłosowałem na Duże wsparcie dla gier na Kickstarterze, bo z całej listy wydaje mi się najbardziej rozsądne.

05.02.2013 14:07
xKoweKx [stalker.pl]
6
odpowiedz
xKoweKx [stalker.pl]
148
Stalker

Wydarzenie roku - Zakończenie trylogii Sheparda. To jest jakiś żart prawda?

05.02.2013 14:30
victripius
7
odpowiedz
victripius
93
Joker

Dla mnie wydarzenie roku to na pewno upadek THQ, zwłaszcza, że jeszcze nie wszystkie gry znalazły swoich nabywców i na razie nie wiadomo czy w ogóle powstaną. THQ przyciągnęło mnie ze względu na takie gry jak Saints Row, UFC, Darkiders lub Metro.

05.02.2013 14:45
8
odpowiedz
zanonimizowany652522
77
Pretorianin

@KoweK Chyba tutaj twórcy listy mieli na myśli kontrowersje związane z samy zakończeniem ostatniej części trylogii - wielki flame, teoria indoktrynacji itd.

05.02.2013 19:29
JaspeR90k
9
odpowiedz
JaspeR90k
58
ONE MAN ARMY

Zakończenie trylogii Sheparda to dla mnie zdecydowanie najważniejsze wydążenie ubiegłego roku, ale nie ze względu na kontrowersje jaki powstały wokół samego zakończenie Mass Effect 3, lecz ze względu no to jak dużo pięknych, prawdziwych oraz niezapomnianych chwil i emocji dostarczyła mi całą trylogia z którą tak się zżyłem przez te sześć lat jak z żadną inną grą. Wielkie wyrazy szacunku i uznania dla BioWare.

06.02.2013 14:15
Fett
10
odpowiedz
Fett
245

Właśnie się waham pomiędzy zakończeniem trylogii Sheparda a premierą Diablo.
Z jednej strony zakończenie świetnej trylogii, która dala mi sporo frajdy, zakończenie które mi się podobało i późniejszy flejm. Patch z nowym zakończeniem, dyskusje, flejm, kontrowersje, flejm.
Z drugiej strony premiera gry, na którą wszyscy czekali, jedna z najważniejszych marek na rynku gier. Nocne akcje przed empikami, brak dostępności gry w sklepach (to chyba bezprecedensowe wydarzenie :D) , akcje z serwerami i w końcu... zawód :D

Upadek THQ. W sumie co jakiś czas coś upada, powstaje coś nowego. Szkoda THQ ale nie mogę powiedzieć, żeby to było wydarzeie roku.

Wsparcie gier na Kickstarterze i rozwój Free-to-play. To nie jest jednorazowe wydarzenie a proces, który będzie się rozwijał na naszych oczach. Na pewno w przyszłości będzie się o tym mówić na lekcjach historii elektronicznej rozrywki ( ;) ), ale jak pisałem wcześniej...

Premiera Wii-U przeszła bez echa. Przynajmniej w Polsce

Premiera Vity jest o tyle ciekawa, że chociaż (w Polsce) konsolka nie osiągnęła spektakularnego sukcesu (jak chociażby Kindle) to w doskonały sposób przedstawia na jak wysokim poziomie stoi dzisiaj technologia i jak bardzo zmieniła się w ciągu kilku ostatnich lat.

Fenomenu Zombie nie kupuje a i mam wrażenie, że nie zaczął się w 2012 a trochę wcześniej.

Rozwój dystrybucji cyfrowej w Polsce to w moim skromnym odczuciu żadne wydarzenie. Komuś kto wcześniej krozystał z dystrybucji cyfrowej, pewnie nie zrobiło różnicy czy kupuje tu czy tam. W końcu w Internecie nie ma granic.

Troszkę brakuje mi popularyzacji i powszechnienia smartfonów i gier na takie platformy i chyba właśnie popularyzacja kindla, e-booków i audiobooków w Polsce. Ale to też nie są konkretne wydarzenia tylko proces...

Jednak Diablo albo ME :)

06.02.2013 19:01
adamscorpio
11
odpowiedz
adamscorpio
37
Centurion

dla mnie tylko THQ,szkoda mi tej firmy,bo nawet fajne gry tworzyla,jak wlasnie Metro 2033 ktore dostalem za darmo od nich kod oraz Homefront ktory posiadam,teraz czekam wkoncu na Metro Last Night

06.02.2013 19:02
adamscorpio
12
odpowiedz
adamscorpio
37
Centurion

sorry za blad mialo byc Last Light do Metro :D

07.02.2013 20:08
bajf
13
odpowiedz
bajf
69
Konsul

To był zdecydowanie rok F2P.

11.02.2013 16:43
14
odpowiedz
PatrixPC
4
Legionista

wg mnie, to upadek THQ. A takie zawaliste gierki robili

18.02.2013 18:28
15
odpowiedz
Sycho141
41
Pretorianin

Czemu nie ma zapowiedzenia nowych pokemonów?????

Forum: GRA ROKU 2012 - kategoria Wydarzenie roku!