------------------------------------------------
ODPOWIEDZI NA TRUDNE PYTANIA:
------------------------------------------------
Dlaczego na liście nie ma gry "X"?
Ponieważ gra "X" otrzymała za mało Waszych głosów, by trafić do pierwszej piątki.
Kto wybierał te gry?
Czytelnicy serwisu, głosując przez 10 dni w otwartej dla wszystkich fazie nominacji.
-----------------------------------
Zapraszamy do głosowania!
-----------------------------------
http://graroku2012.gry-online.pl/?kategoria=najbardziej-oczekiwana-gra-2013
Bezapelacyjnie wybieram Rome 2 Total War. Pierwsza część to moja ulubiona. Kocham starożytność i jeszcze te mody z jedynki. Czekam z niecierpliwością:)
Dlaczego Dishonored jest w najlepszej oprawie wizualnej? Przecież grafiką wcale nie powala.
@up:
Najlepsza oprawa wizualna
Gra, która wyróżnia się jakością grafiki (technologia lub oprawa artystyczna).
Mozna jakies inne gry dodac do tego kodu ponieważ juz posiadam Hitman: Rozgrzeszenie i Sleeping Dogs.Aha i jest blad w aktualne promocje (Seeping Dogs) jest napisane
Dlaczego nie ma kategorii najlepsza strzelanka, najlepszy rpg i strategia?
Za głosowane :) W sumie dodałbym jeszcze jedną kategorię najbardziej oczekiwana gra która ma się ukazać na rynku w przyszłym roku... i dać parę naprawdę fajnych tytułów choć wiadomo że nie do końca pewnych ale np następnych dwóch lat i tak dać tam Wiedźmina 3 czy chociażby kolejny dodatek do SC 2 i parę innych tytułów. Zobaczylibyśmy na co gracze czekają najbardziej... bo ja sam na Wiedźmina 3 ! :)) Pozdro!
Najtrudniej bylo mi wybrac najbardziej oczekiwana gre 2013 roku, bo tyle tego sie zbliza... SC2: HotS, CoH2, BoShock, Total War etc...
Reszta kategorii poszla szybko :)
Dlaczego nikt nie głosował na takie gry jak Beyond Good & Evil 2 i Agent ?To będą mega hity. Ja oddałem głosy ale oprócz mnie chyba nikt.Nie rozumem was.
Pirat Komputerowy - Pewnie dlatego, że nie wiadomo kiedy tak naprawdę wyjdą.
W przypadku najbardziej oczekiwanych gier 2013, nie miałem absolutnie żadnego problemu w wyborze. Zdecydowanie najciekawszym według mnie dziełem jest Grand Theft Auto V. Na nic innego tak nie czekam, jak na pozycję Rockstara.
Nie kryję jednak, że jestem również zainteresowany takimi tytułami jak:
- Watch_Dogs
- Remember Me
- Tomb Raider
Dlaczego Diablo 3 jest w kategorii exclusive ? Przecież wyszło na PC i Maki, to są dwie platformy, exclusive to tylko jedna...
lordpilot - oba urządzenia to komputery, w dodatku, jak się napracujesz system z MACa zainstalujesz na zwykłym PC :)
Tak wiec różnica to taka, że w MACu jak pamiętam nie zmieniasz podzespołów, ma większą cenę i inny system.
Dzielenie obu komputerów jako osobne platformy byłby dziwne, bo równie dobrze można powiedzieć, że jak gra działa pod Linuxem, to też już nie jest exem a jest.
Są Exy pod konsole i pod komputery, a MAC jest komputerem.
niestety w niektórych kategoriach są nie te gry co być powinny
Miałem problem z wybraniem najbardziej oczekiwanej, bo i BioShock i Watch Dogs zapowiadają się nieźle. Ostatecznie wybrałem BioShock, bo twórcy dbają o reklamę i zainteresowanie, a o Watch Dogs póki co bardzo cicho.
Panowie co lepsze Hitman czy Sleeping Dogs :) ??
Rome II .... czy w jedynce było coś co można było na tamte lata poprawić ?
Głosujcie na co chcecie i tak GTA V zmiecie wszystkie inne tytuły hahahahaah
Jak wiele tytułów na tej liście, na które naprawdę czekam i w które z pewnością zagram w tym roku. Oddam głos na GTA V, chociaż wcale nie uważam, że np. taki Tomb Rider czy Remember Me to będą gorsze gry.
najciekawszym według mnie dziełem jest Grand Theft Auto V
Ale wiesz, że w tym roku i tak na PC, V nie wyjdzie?
Dla mnie :
Gra roku 2012 - Max Payne 3 (miałem dylemat między Maxem, a FC3..)
Najlepszy exclusive - Black Mesa
Najlepsza nowa marka - Dishonored
Najlepsza oprawa wizualna - Far Cry 3 (cóż tutaj był początkowo MP3, ale po dłuższym namyśle wybrałem jednak FC3)
Najlepsza oprawa audio - Far Cry 3 (zdecydowanie)
Najlepsza gra w którą nikt nie grał - Sleeping Dogs (choć akurat SD to dość popularny tytuł więc nie wiem skąd jego obecność w tej kategorii, tak to bym na spec opsa głosował)
Najlepszy zwiastun filmowy - Far Cry 3
Najlepsza modyfikacja - Black Mesa
Najbardziej oczekiwana gra 2013 - BioShock Infinite
Nie mniej czekam także na : Lords of Shadows 2, Watch Dogs, Tomb Raider, GTA V, Metro Last Light, Splinter Cell Blacklist, Remember Me, Crysis 3, Aliens Colonial Marines (kolejność nieprzypadkowa)
edit. Lords of Shadows 2 przede wszystkim, nie wiem czemu tak genialnie zapowiadający się tytuł nie znalazł się na tej liście.
Czekam na Dark Sous 2, ale prawdopodobieństwo, że gra wyjdzie w tym roku są niewielkie, niestety. Lub stety, zależy od tego, czy rzeczywiście tytuł ten zmierza na konsole kolejnej generacji...
Dla mnie najbardziej oczekiwaną grą bez wątpienia jest GTA V i The Last of Us, ale to tylko moje zdanie.
Najbardziej czekam na DS2. Mogliście dać trochę więcej kategorii i następnym razem nie dawajcie wybierać nominowanych gier graczom.
ehhh to była trudna decyzja : GTA V , Dragon Age III , Watch Dogs , Tomb Raider , The Last Of Us , Metro Last Light , Remember Me , Star Wars 1313 , TES Online , Bioshock Infinity
.... w końcu wybrałem GTA V
tylko myślę sobie : skąd ja na to wezmę kasę skoro ciągle nadrabiam stare gry
W tym roku jak dla mnie liczy się tylko GTA V, aczkolwiek interesują mnie też inne tytuły.
Nie chce nawet znać wyników bo się nie chce denerwować. Na golu powinna być jakaś synchronizacja z kontami Steam, Origin itd., aby tylko posiadacze konkretnych gier mogli oddać na nią głos bo później są takie cyrki jak pod BO2 gdzie są opinie na podstawie samego singla na piracie.
Splinter Cell: Blacklist
Za tym jest Star Wars 1313, no i Aliens: Colonial Marines.
Andersen85 >> Oooo Vegito :O
Brakuję mi tu God of War IV u Metal Gear Rising.
Do tego z pewnością czekam: One Piece: Pirate Warriors 2, Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3, Castlevania: Lords of Shadow 2,
Jeszcze jakiś nowy Need for Speed oraz Dragon Ball.
Wiadomo wygra GTA V, w tamtym roku przegrało z Diablo 3, w tym nie widzę jakiegoś innego tytułu podobnej wagi, który mógłby zająć to miejsce.
Jakby kazdego roku dawano GTAV - kazdego roku mielibysmy jednego zwyciezce.
Z tej listy najbardziej czekam na CoH 2, GTA V, SimCity i Total War. Ostatecznie głos oddałem na Rome II ze względu duży sentyment do pierwszej części.
Ciekawe co przyniesie GTA V, zawsze potrafili wstawić coś nowego co cieszyło. Z tego co wyczytałem mają zmienić sterowanie + strzelanie a szkoda bo mi się podobało to co było w IV. Tak czy inaczej czekam na te grę
Przyszły rok zapowiada się bardzo ciekawie.
Przede wszystkim oczekuje kolejnego sezonu The Walking Dead. Poza nim to Tomb Raider, Metal Gear Rising: Revengeance, Metal Gear Solid: Ground Zeroes, SimCity, The Elder Scrolls Online są tytułami, w które będę chciał zagrać. Na dodatek jeżeli Lineage Eternal ukaże się jeszcze w 2013, będzie to nr 2 w kolejce, tuż za TWD.
Szkoda, że VAlve nie daje żadnych konkretów na temat HL... więc pewnie 2014 lub 200000013
Ciężka kategoria, bo po selekcji mam zostały mi jeszcze 4. Ale raczej wybiorę DA3
Kurcze dylemat między DayZ, Dark Souls 2, Dead Space 3, nowym Metrem, Star Warsem, Elder Scrolls onine i Total Warem... :D
GTA V, później TLoU
Fajnie że prawie w każdej kategorii jest Mass Effect 3, przynajmniej miałem na co głosować.
A gdzie Mount&Blade 2 Bannerlord? Nie ma dokładnej daty premiery ale wiadomo, że wyjdzie w tym roku.
Moja gra roku 2012 - Mass Effect 3. Czemu? Bo to jedyna gra wydana w 2012 w jaką grałem :)
Najbardziej oczekiwana? Splinter Cell: Blacklist! Sam Fisher the best forever!
a wiec najlepsze i najbardziej oczekiwane gry to na 100 %
Company Of Heroes 2 (wkoncu jakas porzadna strategia,gameplay wymiata polecam obejrzec i kupie sobie tez)
Crysis 3
Dead Space 3
GTA V (czekam na nia)
Metro:Last Light
Splintell Cell:Blacklist (na ktorego czekam z niecierpliwoscia)
Tomb Raider
Watch Dogs (czekam na ta grę)
a wiec glosuje na Splintell Cell:Blacklist
szkoda,ze nie mozna na 2 zaglosowac bo wybralbym jeszcze GTA V,ale na nia glosik dalem jako nalepszy zwiatun filmowy
Trudny wybór. Tak samo czekam z niecierpliwością na HotS, GTAV i DayZ. Głos padł jednak na DayZ, bo gra stworzy na nową społeczność, która będzie się rozwijała jak LoL czy Minecraft. No i oczywiście eksluziff na blaszaka. Nie mogę się doczekać jak zasiądę z kumplami.
Far Cry 3, Far Cry 3, Far Cry 3, Far Cry 3, Far Cry 3, wszędzie FAR CRY 3!! :D
No cóż... najbardziej oczekiwaną przezemnię grą roku 2013 są Pokemon X Y. Ale druga w kolejce była na liście - Dark Souls 2.
Szkoda że nie było Gears of War Judgement, na ten tytuł czekam najmocniej!:)
Duży wybór,ale tylko na trzy z tych gier czekam.Tomb Raider,The last of us i GTA V.Ostatecznie jednak głos powędrował do GTA V,bo jednak Rockstar potrafi narobić smaka na swoje gry.
Gra roku ME 3
w innych kategoriach np jak Muzyka itp także ME 3 :)
Gra w przygotowaniu itp - Path of Exile
czekam na Dragon Age 3
Zdecydowanie głosuje na Tomb Raider nie mogę się już doczekać
Najbardziej czekam na THE LAST OF US! A gra roku to oczywiście Far Cry 3
Watch Dogs
Najtrudniejszy wybór był przy zwiastunach
1.Wiedźmin
2.Far Cry
3.Assassin's Creed
4.hitman
5.BioShock
Ja sie pytam gdzie jest Battlefield 4 w najbardziej oczekiwanej grze 2013?!
Czemu nie ma do wyboru God of War: Wstąpienie??
premium493994
Dlatego bo nie ma też coda fify i pesa.
Dobrze, że śmieszny Wieśmin jest tylko w jednej kategorii i został wydany w 2011, bo jeszcze zostałby Grą Roku jak zawsze- za pochodzenie.
@62 premium493994
Nowy BF nie został jeszcze zapowiedziany.
@up
Dobrze, że są też tacy śmieszni ludzie :)
2013 jest znów tym rokiem gier na który czekam ! z wcześniejszych ostatni był 2011
A pamiętacie czasy gdy w plebiscycie na GOL-u można było wygrać wypasiony komputer ? Albo zestaw konsol ? To było fajne, choć bardzo dobrze rozumiem dlaczego z tego zrezygnowano. Szkoda, że użytkownicy i pseudo-użytkownicy nie stanęli na wysokości zadania....
w większość jeszcze nie zdążyłem zagrać...ale co tam :)
A ja czekam na GTA V.Liczę na grywalność z GTA:SA i większą mapę niż w GTA 4.Niestety czwóreczka mnie rozczarowała ( najgorsza część ze wszystkich ), więc liczę na to że rockstar north chce odzystać graczy.
A gdzie GRID 2 ??? Ja bardzo czekam na tą grę tak samo jak na GTA V
Czemu pomijacie Nintendo i Pokemon X/Y przecież to największa premiera tego roku i osobiście stawiam to ponad GTA.