Witam co mam zrobić żeby Gothic nie ciął na moim PC
Konfiguracja:
Procesor AMD 2x 2.2
Ram 2x 1gb ddr2 800(2GB)
Grafika 8800GT 512mb+OC
Gra działa z różną szybkością, następują samoczynne przyśpieszenia i zwolnienia gry. (procesor AMD Athlon 64 X2)
Opis Problemu
Wiele gier ma problemy z procesorami AMD Athlon 64 X2 Dual Core. Objawiają się one zacinaniem się grafiki, zwolnieniami lub nagłymi skokami prędkości w grach.
Związane jest to najczęściej z brakiem zainstalowanych sterowników do procesorów AMD Athlon 64 X2 Dual Core.
Rozwiazanie
Zainstaluj najnowsze wersję programów:
AMD Dual-Core Optimizer
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Driver
Sterowniki do procesorów AMD Athlon 64 X2 Dual Core można znaleźć na stronie firmy AMD
Sterowniki te przeznaczone są TYLKO dla proceseorów AMD Athlon 64 X2 Dual Core, instalacja tego sterownika na komputerze z innym procesorem może doprowadzić do uszkodzenia systemu.
Procesor mam dokładnie AMD athlon(tm) 64 X2 Dual core 4200+, MMX, 3Dnow (2CPUs)
Tak więc zacznę od tego sterowników do procesora nigdy nie instalowałem ani tym podobne może rzeczywiście jest to rozwiązanie...
A mógłbym prosić o linka do pobrania z sterownikami do procka?
http://support.amd.com/us/Processor_TechDownloads/DCO_1.1.4.zip
http://support.amd.com/us/Processor_TechDownloads/AMD_Processor_Driver_1320053.zip - tylko do XP
A co do sterów to najnowsze wersje?
Tak.
Dzięki wielkie mam nadzieję że Gothic 1 będzie w końcu chodził płynnie bez żadnych ścinek przycięć...
A co do sterów to najnowsze wersje?
No jednak lipa nic to nie dało...
Może wam opiszę dokładnie ten przypadek tak więc...
W gothicu mam rozdzielczość 1280x1024 32bit
Tekstury trochę poza połowę
modele dokładnie połowa paska
No i czasem gra chodzi idealnie a czasem tak się dziwnie ścina, fps na oko jakieś 17-20(lag)
No i instalacja jednak nic nie dała próbowałem też ustawić koligację na 1 cpu lecz też bez zmian:(
Pomocy!!!!
w risen'ie na taką przypadłość pomagała taka sztuczka:
w panelu sterowania NVIDIA > zarządzanie ustawieniami 3D >zakładka ustawienia programu (wybierz exe gothica) i zmień "Maksymalna liczba wstępnie renderowanych klatek" (3) na (0)
powinno chodzić bez lagów
to wymuś gothicowi 1 żeby kożystał z jednego rdzenia, a jak nie pomoze to sprawdz czy CPu się nie przegrzewa.
DanuelX... Taa jasne:)
To sobie zainstaluję Test drive 6 i pogram ha ha ha
Serio jaki to morze być powód?
Wyczaiłem o co dokładnie chodzi otóż te spadki fps są wywołane poprzez naciśnięcie obojętnego klawisza na klawiaturze czy nacisnę Enter lub jakiś inny klawisz od razu jest duży spadek fps dobra jak nic nie robię po 5s jest spoko fps powyżej 100 naciskam obojętnie jaki klawisz i znów spadek fps a gdy chodzę cały czas to spadek ustępuje ale muszę trzymać ten klawisz cały czas i gdy puszczę i nacisnę jeszcze raz to już spadek???
Dziwny problem co radzicie zrobić?
siema. wlasnie wykminilem co zrobic zeby nie zacinal sie i nie bylo "stop klatki". po prostu wylanczam AVG i wylanczam wifi. smiga jak ta lala.