Witam
Kiedys ktos pytal jak sobie radzi kamera Gopro z nagrywaniem. Wiec chcac sie przy okazji pochwalic prezentuje moj pierwszy w tym sezonie skok spadochronowy wlasnie z tym sprzetem. Skok krotki bo z 1200m. Wiadomo filmik po kompresji itp w orginale wyglada ladniej tyle ze troszke wazy.. Ogolnie jesli ktos chce wybrac gopro to niech bierze bez wachania testowalem ja pod woda na basenie i radzi sobie bez problemu.
a oto film
http://www.youtube.com/watch?v=_ZVX_uZN6wc
kurzew - za wiele sterowania to nie ma :) - po wyrzuceniu pilocika ciagniesz za linke sterownicza prawa albo lewa i ot cala filozofia - mozna tez ciagnac za tasmy. Teraz spadochrony sa bardzo posluszne i do tego bardzo szybkie ;) nie to co kiedys zero sterowania i spadalo sie tam gdzie wiatr powial..
Kurcze, co raz to bardziej nakrecam się na GOPRO. Trzeba będzie sobie na zime sprawić i do samochodu :)
CZAD ! :)
Morbus - mam pytanie - bo z tego co widzę na YT przeszedłeś kurs skoków z 4000 m. Można wiedzieć jaki koszt i gdzie ? O wrażenia nie pytam :P :D
SnT - tak robilem kurs AFF w tamtym roku w szkole spadochronowej OMEGA (http://www.spadochrony.com.pl/) i ja tez polecam ;). Kurs robilem w Warszawie - Chrcynnie
Koszt zalezy od Twojego zaangazowania ;) Ogolnie to tak zeby sie nie pomylic to 5000zl musisz przyszykowac bo skok z 2 instruktorami 700zl z 1 - 500zl plus teoria badania itp. i tak wychodzi 5000 i mozesz skakac z 4000m.
Jesli wolisz opcje tansza to mozesz zrobic kurs na line za 1000zl
Marbus >> ty mi powiedz jak to wygląda jak Ci się ręka wymsknie z uchwytu od sterowania :P Idzię ja złapac jeszcze czy ucieka do góry :)
Dla mnie bomba ! Zajebiste masz hobby ! Ja w tym roku się nie spotkamy i przy piance nie usiądziemy nie pogadamy ;) to ja nie wiem
gacek - w tym roku piknik musi byc :) nie bede zapeszal ale bede sie staral.. !
jak uchwyt sie mi wymsknie to idzie do gory i wisi sobie swobodnie i moge go sobie wziasc od nowa ;)
to dopiero pierwszy moj filmik bo testowalem kamere - zreszta skok z tak malej wysykosci tez byl moim pierwszym bo tak to skakalem z 4000m co nie zmienia faktu ze i tak jest zaaajebiscie :)
Zawsze mnie to zastanawiało - jak sie tak szybko spada w dół to nie ma problemów z oddychaniem? Nie zatyka Cię? :)
Blink! - na brak powietrza narzekac nie mozna ;) oddycha sie normalnie tylko troche jest halasu bo spada sie po 8 sekundach z predkoscia ponad 200km/h
przykladowo po wyskoczeniu z 4000m spada sie okolo 55 sekund zanim wyrzuci sie pilocik i otworzy spadochron
Skoki to świetna sprawa :) Ja pierwszy raz skakałem z http://www.skydive.pl w tandemie, potem zrobiłem kurs, który wiele ułatwia i pozwala skakać o wiele taniej i częściej.
Polecam najpierw przekonać się jakie to wspaniałe uczucie skacząc w tandemie, a dopiero potem zdecydować się na kurs - zapewniam, że każdy złapie bakcyla
oo, elegancko Morbus.. Również chętnie o co nieco zapytam jak zjawisz się na pikniku.. :)
No co za archeolodzy.. :D
A w tym roku planujesz zawitać na piknik..? :)
biorac pod uwage ile w dzisiejszych czasach spada sprzetu z nieba.. to stare haslo z wojska "uwaga lotnik z prawej" wcale nie jest tak nieaktualne.. ;)
ehm :) temat z przed roku.. ;) kolejne filmy przybywaja (yt czarny85stw) skokow przybywa tylko czlowiek mlodszy sie nie robi a kamerka dziala do dzis..
;) "planujesz" sami wiecie jak to slowo w mojej robocie jest egzotyczne.. napewno bede chcial zjawic sie na pikniku choc juz bylo ich tak wiele i na zadnym nie bylem.. wiec moze wkoncu sie ta zla passa odwroci :)
Strasznie znieksztalca obraz to go pro, lipa
pierwszy raz slysze zeby gopro znieksztalcalo obraz... to jest efek rybiego oka zeby byl szerszy kont.. moj filmik jest w kiepskiej jakosci poniewaz to byl pierwszy film i chcialem aby malo zajmowal w sieci.. obejzyj sobie lepsze nagrania na yt