Comedy Central wykupilo prawa i juz 24 Czerwca najlepsza kreskowka swiata (!!!) wraca na ekrany. Po raczej slabych pelnometrazowkach Futurama wraca do formuly odcinkow wiec powinno byc dobrze. Mimo wczesniejszych plotek zwiazanych z castingami wychodzi na to, ze stara ekipa zostala.
Tak wiec... Start the countdown
http://ccinsider.comedycentral.com/tag/countdown-to-futurama/
najlepsza kreskowka swiata
najlepsza wiadomość jaką mogłem usłyszeć. Właśnie skończyłem oglądać po raz trzeci wszystkie odcinki i zacząłem żałować, że nie będzie tego więcej. A tu taka niespodzianka.
Będzie w polskiej kablówce?
fuck yea!!
Good news everyone: I've discovered a way to make you say this in your head in my voice.
Futurama nie Simpsonowie ale jest git :)
whoop whoop whoop whoop. czekam niecierpliwie od kiedy usłyszałem newsa po raz pierwszy :]
No to czas na odswiezenie wszystkich dotychczasowych sezonow :)
Jak dla mnie dwoch krolow to Family Guy i Futurama.
Swoja droga fanom Futuramy moge polecic The Venture Bros.
ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD!
Futurama.S06E01.DVDSCR.XviD-MSPAiNT
Futurama.S06E02.DVDSCR.XviD-MSPAiNT
:D
Nowe odcinki obejrzane. Cóż, cieszy w ogólności powrót serii na antenę, ale same odcinki jakoś nie rzuciły mnie na ziemię, chociaż momenty były :). Czekam na kolejne epizody.
Świetne wieści, już myślałem, że nie ma wątku o tym na GOLu :P Mam nadzieję, że nowe odcinki będą trzymać poziom.
i jak wrażenia?:)
jak dla mnie nowy sezon jak na razie trzyma wysoki poziom pierwszych sezonów Futuramy:)
Akurat co ambitniejsze odcinki typu Luck of the Fryrish, Jurassic Bark lub Sting znalazły się w sezonach późniejszych, więc nie bardzo rozumiem, o co z tymi "pierwszymi" chodzi.
Nowy sezon generalnie OK, choć zdarzają się żarty z nieco niższej półki, pasujące raczej do Family Guy niż do Futuramy. No i zagęszczenie kreskówkowej nagości jednak nieco wyższe niż zazwyczaj. Oby to była jedynie początkowa akcja promocyjna...
co kto lubi, mi z kolei odpowiada south park i futurama, a family guy nie :]
Łyczek
Przytoczę tutaj tekst z pełnometrażówki:
-To zabawne.
-Co?
-Twój siusiak!
Nigdy nie oglądałem Futuramy ale ktoś kto stworzył Simpsonów nie mógł zrobić byle chłamu. Gdy skończę z Simpsonami, może zacznę oglądać.
Nowe odcinki Futuramy mizerne, i mam dokładnie takie same odczucia jak [25], też mi się od razu humor z FG kojarzył, no niestety od Futuramy wymagam czegoś lepszego, mam nadzieję że to ostatni sezon bo tylko pogrążają moje miłe wspomnienia, a oglądam bo cały czas liczę że w końcu coś śmiesznego i ciekawego będzie.
Jakby kogoś interesował kawałek z postu Łyczka to proszę:
http://audio.isg.si/audiox/?q=node/8573
:)
Jaram się jak dziecko
Jak to to wypada w porównaniu do Family Guy'a? Bo tego obejrzałem od deski do deski i jak na razie nie wyobrażam sobie niczego, co mogłoby być lepsze. Więc?
dave_mgs-> musisz sam się przekonać, trochę inny humor mają oba seriale, ale na pewno są warte uwagi. Skoro obejrzałeś Family Guy'a, na pewno znajdziesz też czas żeby ogarnąć Futuramę.
Chcesz porównania? OK. Family Guy to przy Futuramie zlepek niepowiązanych ze sobą, niewyszukanych żartów, z których połowa dewaluuje się w tydzień po emisji odcinka.
Żeby nie było - od MacFarlane'a regularnie oglądam Family Guy, American Dad i od niedawna Cleveland Show. Każdy z tych seriali lubię, bo mają coś do zaoferowania. Ale Futuramie (tej dawnej, bo nowy sezon póki co średnio wypada) mogą buty czyścić.
Upnę wątek... jakby ktoś, tak jak ja, zapomniał na miesiąc o futuramie - to teraz ma okazje obejrzeć kilka odcinków naraz - wyszedł już s06e08 :)
Jeszcze żadnego nowego odcinka nie widziałem. Najpierw jadę (po raz nie wiem już który) wszystkie poprzednie sezony i filmy. Nie mogę się już doczekać tego nowego sezonu.
Obejrzalem wlasnie to co do tej pory wyemitowali i musze powiedziec, ze po sredniawych 2 pierwszych odcinkach, sezon 6 daje rade. Do perelek z poprzednich lat troche brakuje, ale jest calkiem fajnie a komentarze dotyczace rzeczywistosci jak zwykle super (odcinek z comic conem > *) :)
A floor? We live like kings!
Sezon 6 chyba wyjątkowo zdecydował się na serie poważnych tematów...
<--- a murmle furmle of what??
ray blocking power
Skończyłem 12 odcinek obecnego sezonu i niestety oceniam średnio[jak na Futurame]. Poprzednie sezony imo lepsze.
Ja sie wziełem za Futurame niedawno, wczoraj dotarłem do Jurassic Bark i nienawidzę was wszystkich za polecenie tego.. płakałem.. mocno.. MANLY TEARS!
To naprawde good news. Mam nadzieje ze pokaze ten genialny serial takze nas Comedy Central... A nie, chyba sie rozmazylem - predzej uwierze, ze CC pokaze Nianie albo Ojca Mateusza niz Futurame! Nawet Family Guya juz nie ma, nie wspomne o tym, ze nie pokazali ostatnich serii. Ani tez American Dad
http://www.youtube.com/watch?v=MKNRfMyjcVo i tyle w temacie
4 sezon to prawdziwa uczta, 'the sting', 'bend her' czy 'jurrasic bark' - ah...
[43] --> jak bys nie uronil łezki to znaczy żeś nie czlowiek, bo nie wiem jak mozna bylo sie nie wzruszyc...
Przerwa w połowie sezonu. Następne odcinki startują od 2011, ale IMDb dokładnej daty nie podaje.
I przyznaję, że ten sezon przerósł moje oczekiwania, które po dwóch pierwszych odcinkach nie były zbyt wygórowane. Wprawdzie subtelność dawnej Futuramy wyparowała gdzieś i nie ma zamiaru wrócić (odcinek z ewolucją stał pod tym względem na poziomie American Dad), ale humor i historie przedstawione w kolejnych odcinkach dają radę. I tylko zastanawia mnie jedna rzecz - po jaką cholerę na samo rozpoczęcie sezonu wrzucili takie średniackie odcinki? Niepojęte.
no właśnie, w moim odczuciu im dalej w las tym lepiej w nowym sezonie. Pierwsze odcinki były "tylko dla fanów" ale im dalej, tym lepiej:)
wlasnie zamowilem na amazonie,
sezony 1-5 i filmy (niestety filmy dvd nie br..)
dobra cena, a przesylka $6
ciekawe czy mnie tym razem na clo zlapia :)
Jestem właśnie po obejrzeniu ostatnich odcinków 6 sezonu i szczerze mówiąc mocno zaskoczony. Czy tylko mi wydaje się, że Futurama wróciła do formy?:D Dawno nic mnie tak nie ucieszyło, a jakby nie było w przyszłości, pora potańczyć http://www.youtube.com/watch?v=eg_wdDODCU4 !
Wydaje ci się, cholernie kiepski sezon. Bardzo żałuję że wznowili serial po tylu latach, tylko depczą dobre wspomnienia :/
Wydaje mi się, że cholernie dobry sezon. Wprawdzie scenariusze straciły nieco na subtelności (parodia iPodów), a rozwój akcji często dało się przewidzieć (odcinek z Hermesem i Benderem), ale to wciąż kawał dobrej animacji i żaden inny z podobnych seriali nie dorównuje nowej Futuramie.
(odcinek z Hermesem i Benderem)
spoiler start
jesli to ten co Hermes byl tym 4 konstruktorem Bendera czy jakos tak to bylo to wg mnie jest to jeden z najlepszych odcinkow serialu
spoiler stop
Ja podzielam opinie, ze Futurama zrobila sie strasznie slaba. Przynajmniej jezeli chodzi o druga czesc ostatniego sezonu. Scenariusze sa slabe, historie coraz bardziej wymuszone, dowcipy w wiekszosci niesmieszne a delikatne kiedys aluzje zamieniono na takie o subtelnosci tluczka do miesa.
I zgadzam sie, ze nic innego nadal Futuramie nie dorownuje, ale to tak naprawde nie jest argument za Futka a przeciw reszcie chlamu. Szkoda
Mój optymizm wynikał raczej z serii wyświetlanej w tym roku http://futurama.wikia.com/wiki/Season_8_%28broadcast%29, która moim zdaniem często trzyma poziom tych sprzed 2004 (dużo benderów, odcinek o grypie, podkręcanie bendera, ostatni odcinek, leela producent telewizyjny, zmiana płci). Jasne, że było parę gorszych momentów (yeti i wampir) oraz parę żałosnych (kolejny odcinek o mafii, bermudzki czworościan, fry w policji), ale w ogólnym rozrachunku jest całkiem nieźle. Wszystko jest dobrze, kiedy producenci nie starają się za wszelką cenę parodiować czegoś z popularnej kultury lub gdy nie odcinają kuponów od starych motywów. To czego brakuje Futuramie od jakiegoś czasu to garści nowych postaci drugoplanowych, bo ileż historii można wydusić z tego samego materiału? Na szczęście twórcy zdają się rozumieć, co poszło nie tak w zeszłorocznej serii i filmach (zaprzeczanie najlepszym historiom które kiedyś stworzyli;o, odcinanie kuponów, parodiowanie iphone'ów i innej współczesnej kupy sorry ale od tego jest south park, a nie futurama) i ja z optymizmem patrzę na przyszłość najlepszej kreskówki evar.
Tak podbije bo tytuł wątku standardowo aktualny, a nie wszyscy pewnie czytają wątek o serialach. Dobry start nowej serii, cieszy mnie głównie to, że póki co niewiele odświeżania staroci. Oby kontynuowali formę z końca poprzedniego sezonu.