Czym tak na prawdę jest Haxball ?
Haxball to przeglądarkowa produkcja, w której rywalizujemy z innymi graczami na różnych rodzajach aren piłkarskich. Do działania gry wystarczy komputer z przeglądarką internetową i połączeniem z internetem. Rozgrywka jest dość prosta - wcielamy się w niebieską lub czerwoną kuleczkę, będącą odpowiednikiem piłkarza. Naszym zadaniem jest oczywiście strzelenie bramki przeciwnikom.
W Haxballu wyróżniamy dziewięć rodzajów stadionów - Classic, Small, Easy, Big, Rounded, Hockey, Big Hockey, Big Rounded oraz Big Easy. Różnią się one między sobą wielkością, oraz zaokrągleniem, czy rozmiarem bramek. Mamy możliwość potyczek w gronie 22 osób, jednak najbardziej komfortowo gra się w drużynach jedno-, dw-u, trzy-, oraz czteroosobowych.
Link do gry: http://haxball.appspot.com/ Wystarczy tylko podać swój nick (nie ma rejestracji) i do dzieła !
W tym momencie nie zamieszczę linków mogących się przydać, ponieważ jako-takich nie ma. W Polsce mamy wiele lig oraz stron poświęconych Haxballowi, dlatego umieszczenie chociażby tych najlepszych byłoby ciężkim zadaniem. Od siebie mogę polecić http://zaqhax.pl/.
P.S. Na razie nie piszę jakiegoś specjalnie długiego wstępu, czy innych dupereli - nie wiadomo, czy wątek wypali. Pozdrawiam.
Filmik pokazujący kilka naprawdę ładnych goli strzelonych w Haxie:
http://www.youtube.com/watch?v=885VymPaB1E&feature=player_embedded
O matko... w takie rzeczy to się grało na informatyce z nudów, a nie z jakimś większym zaangażowaniem :P
[edit] - oj, oj..
Tylko ciekawe, czemu w Polsce jest tyle lig Haxballa, a na ESLu jest to popularna dyscyplina ? :P
Gdyby zebrać tak z 10-15 osób, to można pomyśleć nad mini-ligą (2vs2). :)
ja w sumie moge pograc jesli sie pare osob zbierze,tylko jutro bo dzisiaj za bardzo czasu nie mam
Ja już trochę gram w haxballa,także jak wystartuję jakaś liga GOLa to z miłą chęcią wezmę udział i skopie paru osobom tyłki :)
Może ktoś chce teraz zagrać zwykły mecz? Niestety nie podejmę się hostowania, po z moim internetem 1 Mb/s zazwyczaj są lagi...
Ja raczej mogę grać cały, czas, nawet nie najgorszy jestem, bo od pół roku gram. :D Teraz można zwykłe mecze, ale gdyby zebrało się te kilkanaście osób, to można myśleć o lidze.
Proponuję tak:
wpisać się na listę grających i umówić o konkretnej godzinie na jakieś meczyki.
Lista:
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
Nie dawno był taki wątek ale nie dociągnął do drugiej części. Kupa ludzi się zadeklarowała a nie szło się złożyć nawet na jeden meczyk 2 vs 2...Więc małe szanse widze na taką lige...
Był, jakieś pięć miesięcy temu, wpisało się jakieś dwadzieścia osób (w tym ja), nie wypalił. Tym razem mam nadzieję, że stanie się inaczej. :) Nawet jeśli z samą ligą by nie wyszło, to zawsze pozostają normalne mecze.
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
władca lemurów/władca lemurów
A's/A's
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
wyrobilem sie ze wszystkim wczesniej wiec jesli ktos ma ochote to moge teraz pograc
Ja z forumowym Przewodnikiem Syriusza graliśmy w haxballa prawie całą sesję. Ta gierka jest spoko, ale w sesji to prawdziwy zjadacz czasu. Ale ja i tak muszę w pracy swoje przy komputerze odsiedzieć, więc jest to również błogosławieństwo ;)
Ponieważ z ligami to raczej nie wychodzi proponuje zeby kazdy kto akurat stawia serwer wrzucał tutaj linka i kto jest online i jest chętny, to po prostu dołączy, podobnie jak ja zrobiłem ;)
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Założyłby ktoś teraz ? Bo ja jednak odpadam - ping u mnie nie spada poniżej 150.
Najlepiej na hasło i podać tutaj.
EDIT: ja też bym mógł, ale tak, jak mówiłem ...
ja bym w sumie mogl,ale na laczu 1mb/s bedzie masakra a nie gra :/
edit:gg mam w profilu,wiec jak ktos chce sie poza golem umowic na haxa to smialo
wiesz,albo mi sie zdaje albo tylko my teraz jestesmy,a 1 vs 1 nie oplaca sie grac,chociaz,jesli chcesz to mozemy pograc,net 1 mb/s dla dwoch osob powinien wystarczyc
ja jak zawsze chetny ;)
Jak coś to w godzinach popołudniowych jestem chętny.
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Ja też jakby co :)
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
ja tez się dołącze ;]
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Utwórzcie serw :)
[36] - Daj link...
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
kefirek09/k9
Zapraszam, net 20 MB :) Pass - GOLGOL
EDIT: Mamy pełny serwer, jeżeli jeszcze ktoś to musicie założyć drugi :)
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/Krol Pawel
Dzięki za grę, wszystkim dziś obecnym, mam nadzieję że jeszcze zagramy kiedyś tam :P
Ja również dziękuję. ;) Fajnie się grało, był lekki chaos, ale ogółem ok. Tylko kto to jest Child of bodom ? :D
Też dzięki wszystkim ;) Dzięki sewerom GOLa wróciłem do hax'a, bo coś ostatnio nie miałem weny żeby w niego grać ;p
Wybacz, nigdy nie spotkałem Cię na forum (chyba), nawet mimo tak wysokiego levelu - tak to już jest, że zapamiętuje się tych bardziej spamujących użytkowników. :D
Jednak gram pod innym nickiem:
nick z GOLa/nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
Ktoś chętny teraz na kilka meczy? Niestety, z moim 1-megowym internetem nie pohostuje ;/
Nick z GOLa/Nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
Ja mogę ale nie będę hostem...
EDIT: Aha.
Pilnujcie listy, wygryźliście mnie...
Nick z GOLa/Nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
Jak ktoś jest, to: http://www.haxball.com/?roomid=0ec8416de46830694976db6ffe2fbb497b9e6a9e8d139ea0cf40604a65a8c081
Bez hasła.
Nick z GOLa/Nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
niko_b/niko_b
Nick z GOLa/Nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
niko_b/niko_b
misztel/s1ntex
Oo liga.. ostatnio trochę pogrywałem i już mi coraz lepiej idzie więc:
Nick z GOLa/Nick w grze
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
niko_b/niko_b
misztel/s1ntex
ArtoseruS/ArtoS
Up, też mogę zagrać :)
marcus -> wykombinuj sobie jakiegoś avatara, bez niego twój nick wydaje mi się jakiś takli... goły...
Już nie mam jak edytować.
kefirek ---> tak może być ? :D
Teraz nie będę mógł grać, ale tak o 14-15 mam nadzieję, że więcej osób się zbierze i zaczniemy.
[69] - Zajebiście :D
Niech będzie więc o 14:30
Up, da ktoś serwa?
zapraszam do mnie bez lagów, do 17:00 serwer będzie stał, najwyzej kilku adminow zrobie jak sobie pojde ;)
http://www.haxball.com/?roomid=2d3985bedef798ac9020af04a0548f7b7601fdb2636aee827c32daa751cba372
Nick z GOLa/Nick w grze:
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
niko_b/niko_b
misztel/s1ntex
ArtoseruS/ArtoS
PitbullHans/Barça
Było nieźle, ale masakrycznie lamiłem dzisiaj - lagów nie było (czasami tylko), więc nie mam żadnego wytłumaczenia. :P
Nick z GOLa/Nick w grze:
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
niko_b/niko_b
misztel/s1ntex
ArtoseruS/ArtoS
PitbullHans/Barça
PrzemaSek44/PrzemaSek44
Ktoś chętny? ,
nowy link
http://www.haxball.com/?roomid=2d3985bedef798ac9020af04a0548f7b7601fdb2636aee827c32daa751cba372
Spróbuj wejść z poziomu listy serwerów - "GOL".
EDIT: zaraz będzie pokój z hasłem.
Czemu nie ustawiacie hasła?
P.S. Hasło z [86], to GOLGOL
Gramy jeszcze? Kto ma dobrego neta?
Jedno pytanie. Dalej są takie kosmiczne lagi? Jak tak to ja dziękuję, wolę jakieś bardziej zaawansowane gierałki.
Zależy, jak definiujesz pojęcie "lag". Bo gra czasami potrafi się przyciąć, ale przy dobrym hoście, takich lagów jest stosunkowo mało.
Lag to lag. Jeszcze z 2-3 miesiące temu nawet jak host miał neta 10MB to nie szło grać, dlatego wiele osób z GOL'a zrezygnowało z grania w to coś:)
Teraz jest lepiej. Jak Lukis zrobił hosta, to w 8 graczy ping wahał się między 80-95
Jeżeli chodzi o lagi, moim zdaniem nie są one już tak uciążliwe jak kiedyś, da się całkiem przyjemnie grać.
http://www.haxball.com/?roomid=1626451cb8db9c9989d1d6b5891042070d9dcd7e064a5b7b61f963c90fde6ec4 do 21 postoi, bez lagow
Założy ktoś ? Bo Loon już poszedł, a nie chce mi się z jakimiś randomami grać. I pamiętajcie o haśle.
Lagi jak były tak dalej są, 4 vs 4 nie da rady w ogóle grać. 2 vs 2 pingi powyżej 100, 3 vs 3 150~:P
To chyba gramy w dwie różne gry, albo masz radiówkę. :D Ja mam drobne lagi, ale ping najczęściej 80-100.
EDIT: nie taka gówniana, dużo ludzi w to gra.
Nie, mam net po kablu. Pingi w CS 1.6 60 - 80 a w tym gównie wiecznie problemy, chromolić to:)
No to stary, masz beznadziejny net. Optymalny PING do CS to jest 20-30, wiec nie dziwie sie, ze haxball Ci tnie ;)
Nick z GOLa/Nick w grze:
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
niko_b/niko_b
misztel/s1ntex
ArtoseruS/ArtoS
PitbullHans/Barça
PrzemaSek44/PrzemaSek44
master53/master53
Ej co jest jak mnie nie chce dołaczyc do pokoju?
Co zrobić? Moge tylko hostować :/
Trzymajcie powtórki z meczy. Ważą po niecałe 10kb -> http://chomikuj.pl/kefirek09/Dokumenty/Haxball
Co zrobić, aby uruchomić replay?
1.Wejść na stronę haxball.com.
2.Nacisnąć przycisk Replays, znajdujący się w prawym dolnym rogu okna głównego.
3.Wybrać plik z listy.
4.Cieszyć się powtórką.
P.S. Wiem że każdy by sobie poradził sam, ale nie mogłem się powstrzymać :P
Up, jest ktoś chętny?
kefirek09 - Ja jestem chętny, tylko że najlepiej by było zorganizować jakąś ligę tutaj czy coś. Żeby to granie miało ręce i nogi.
Ja narazie nie mam jak, ale fajnie ze powtórki nagrałeś ;p
Ten mecz, w którym grałem ładny był ;)
Wróciłem niedawno z grania w rzeczywistą piłkę nożna, więc mogę w haxa popykać. :P
Jak ktoś ma neta >5MB, to niech stawia serwer. Ja niestety nie pomogę (niecałe 2MB/s)
Na czacie się umówimy kto stawia serwer. Hasło: GOLGOL
^ Coś mi nie działa ten Twój room.
Stawiam swój, tylko gadam i na gg i na necie siedzę, więc zobaczymy jak będzie.
http://www.haxball.com/?roomid=54998f2352a0be78002c9f2af8d9c5650500b7cdb6d60653b934f992890aabe6&pass=1
Hasło: GOLGOL
Wrzucam replay z dzisiejszej gry - chyba ponad godzinny, więc dużo oglądania. ;)
http://www.speedyshare.com/files/29603507/2011-07-27-replay.hbr
Dzięki za grę, jutro też mam nadzieję na jakąś potyczkę.
EDIT: replay dobry, tylko niektóre fragmenty trzeba by wyciąć. :P
Również dziękuję za grę, mam nadzieję że do zobaczenia jutro, na kolejnych meczach.
Jak wyżej - też dzięki za grę.
Też mam nowe replaye - tylko krótsze i z pojedynczych meczy. Znajduję się tam także osobny replay z rozpiską stron internetowych +18 ]:->
http://chomikuj.pl/kefirek09/Dokumenty/Haxball
Może zagra ktoś teraz ? Mam akurat czas, a w telewizji nic ciekawego nie ma, więc ...
heh ;d kefirek dzięki za te replaye! Szczególnie za ten jeden. Chyba wiadomo, o którym mówię...
Gramy ? Potrzeba hosta tylko i kilku osób. :P
Dobra, mamy dwie osoby - jeszcze z 3-4.
marcus alex fenix - ja jestem chętny. Niech ktoś postawi room.
Edit:marcus alex fenix, niko_b, PrzemaSek44 - kto jeszcze chętny ?
Tak jak wczoraj, nie mogę wbić do kefirka. :P Uzgodnijcie tam i niech ktoś inny założy, Loon, liczę na Ciebie. ;)
bo kefir to ciota to dlatego nie można
odwet!
zróbcie innego hosta...
[138] - opcja [ignored] włączona.
Edit: Vinni jakoś nie ma problemu...
Ja mogę połączyć się z serwerem kefirka, ale gra 1v1 to żadna zabawa, jeżeli ktoś ma możliwość, niech stworzy serwer.
http://www.haxball.com/?roomid=3d2ae4a4a36b42706fe81945cbf49d8e0df47e05f6628f70b0105fee36b21a6f
Postoi do ok. 01:00. No pass.
Zakładajcie hasła na pokoje... Jak wam zaczną wbijać "przypadki" to nie ma zmiłuj...
NIKO_B - NIE DZIAŁA
dawajcie gramy jakiś mecz 2 na 2 albo 3 na 3 ja nagram ;)
Nick z GOLa/Nick w grze:
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
niko_b/niko_b
misztel/s1ntex
ArtoseruS/ArtoS
PitbullHans/Barça
PrzemaSek44/PrzemaSek44
master53/master53
teknoo/TeknooPL
stawiać hosta :)
Nick z GOLa/Nick w grze:
marcus alex fenix/marcus
A's/A's
power gracz/PG
Murinio/Loon
Vinni/Vinni
Lukis'/Lukis
tadzikg/tadzikg
Krol Pawel/PawelPS
napster92/napster92
kefirek09/k9
niko_b/niko_b
misztel/s1ntex
ArtoseruS/ArtoS
PitbullHans/Barça
PrzemaSek44/PrzemaSek44
master53/master53
teknoo/TeknooPL
jagged_alliahdnbedffds/flaq
Na próbę postawiłem na 6 graczy.
hasło: GOLGOL
Edit.
Ktoś jeszcze ma taki problem jak kolega niżej?
To pewnie coś u mnie niestety, jednak PitbullHans dołączył. Tak czy owak ktoś inny będzie musiał założyć serwer.
Tez się nie mogę połączyć...
edit. Do pItta też nie mogę się dołączyć, pisze invaild domain...
Ja również. Wczoraj, u napstera92 był ok, u Loona tak samo, ale jego wczoraj nie było.
http://www.haxball.com/?roomid=f7cf012656b8efaca571796f0f81fccb539215d4469abd39a58ba298f5025e57 postoi do 19:45 (także beze mnie, więc mile widziany drugi admin ;))
Znajdę teraz chętnych na grę? :) Jeżeli tak to zakładam serwer i gramy :)
GOLGOL jak wiadomo :P
Dobra, były tylko dwie osoby, wieczorem kolejna próba, GOLowicze nie zawiedźcie mnie! :)
Zagra ktoś?
Mogę grać, tylko nie wiadomo, czy zbierze się wystarczająca ilość osób.
U mnie lagi będą, ale mogę postawić w celach organizacyjnych. :P
http://www.haxball.com/?roomid=a27011a101be33debe90d6199cc741752b85963a54a5d3979c8c35be4a7ead7f&pass=1 Hasło: GOLGOL
postaw marcus, najwyżej nikt nie będzie grał...
Proponuję zrobić ligę haxballa na GOLu za pomocą strony www.haxball.gr. Kto chce grać, niech zgłasza swój dwuosobowy team w tym wątku. Może coś z tego będzie. Jeśli ktoś chętnie pomoże w zorganizowaniu ligi będę wdzięczny. Nie liczę na wiele, ale mam nadzieję na co najmniej 3/4 drużyny. Liga nazywać się będzie po prostu "GOL Leauge". Jeśli ktoś ma lepszy pomysł, mówcie.
P.S.Ktoś chciałby zagrać ze mną w drużynie?
Kopiujcie listę poniżej wpisując nazwę drużyny oraz jej członków.
GOL Leauge teams:
1.
2.
3.
4.
weźcie niech ktoś serva postawi
Jak będzie więcej osób, to zrobię osobny wątek poświęcony tylko i wyłącznie GOL Leauge. Teraz tylko czekać na chętnych i potem robić ligę na haxball.gr.
Ja jestem niestety chętny tylko na jakieś pojedyncze mecze. Takie ligi to nie dla mnie, bo trzeba wchodzić o określonych godzinach, a w moim przypadku nie jest to zawsze możliwe...
Kurde, tyle już gram w Haxa a chyba nigdy wcześniej nie wpadłem na ten wątek...
Ja bym z miłą chęcią zagrał, może ktoś założy serwer, bo do mnie niestety mało kto może dołączać.
hasło: GOL
Jakby co pokój, bo nie mogę się dołączyć, a FAQ mi w żaden sposób nie pomoaga (chyba go nie rozumiem :P).
Jeszcze raz link:
hasło GOL
Loon --> wbijaj tu bo ja ma coś z routerem (wg haxa) i nie mogę nigdzie dołączyć :(
edit:
Aha...no to gitez. Ktoś ma jakieś rozwiązanie? Bo pokój stoi, z tym linkiem i znanym hasłem... :/ Fuck.
do Ciebei tez nie mozna dojsc ;)
Już nieważne. Jednak nie będę używał tego konta, szukajcie mnie dalej pod nickiem Krol Pawel (w haxballu PawelPS ;p)
https://www.gry-online.pl/forum/haxball-gol-leauge-i-edycja/zaaf5c56?N=1
Golowa Liga Haxballa. Potrzebujemy jeszcze dwóch teamow. Więcej szczegółów w temacie.
Ja również, niestety jestem chętny na pojedyncze mecze, nie zawsze mam czas na granie :P
Dobra panowie, na 17:30 zbieram 8 osób by pograć 4v4 :) Termin jest, koło tej godziny założę serwer, informuję :P
Nie wiem, czy będę na stówę, ale raczej tak. :)
Tak BTW. http://www.facebook.com/pages/Trudne-Sprawy-oraz-Dlaczego-ja/170737599666072
ja też xd
Niestety w godzinach 17-18 jestem zajęty ;/, ale jeżeli po 18 będą jeszcze wolne miejsca na serwerze, to wpadnę ;)
Może ktoś założyć pokój? Założyłbym ja, ale obecnie mam za słabego neta :/