Już na dniach poznamy reprezentanta naszego kraju, który weźmie udział w największym europejskim chłamie zwanym oficjalnie Eurowizją. W tym roku w polskich eliminacjach wezmą udział:
- Magdalena Tul "Jestem"
- Anna Gogola "Ktoś taki jak Ty"
- Roan "Maybe"
- Shemoans "Supergirl"
- Ada Fijał "Hot Like Fire"
- The Trash "Things go Better with rock"
- IKA "Say"
- Alizma "Bow To The Bow"
- Formuła RC "Ja i Ty (gdy zgasną światła)"
- ZoSia "Scream Out Louder"
Prezentacja wszystkich wyżej wymienionych artystów - http://www.youtube.com/watch?v=mxCnTegGTkk&feature=player_embedded
Jest lepiej niż w ubiegłym roku, a mając na uwadze fakt, że zasady głosowania się zmieniły, czego przykładem jest wygrana reprezentantki Niemiec - Lenka z piosenką Satellite, mamy jakieś szanse!
Kto wybiera tych wykonawców i utwory do głosowania?
Zawsze wybierają jakieś dno którego nikt nie zna, a nawet jakby dali takie Feel, to byśmy mieli większe szanse, bo niektóre ich utwory nawet wpadają w ucho.
Cytuję "Czterech z nich wybrała Komisja Konkursowa, pozostałym sześciu Telewizja Polska przyznała Dzikie Karty."
Dokładnie, nie kojarze tych artystów w ogóle.
W ogóle ta Eurowizja tak średnio mnie obchodzi :P
Przecież nikt tam nie chce, żebyśmy wygrali - trzeba by własnym sumptem organizować kolejną Eurowizję, a kogo na to stać :)
Eurowizja to festiwal popularności krajów w Europie , nie oglądam już tego bardzo dawno
Wygrana w Eurowizji mogłaby być dobrą promocją naszego kraju. Choć MTV EMA 2011 byłaby lepszą reklamą, ale niestety - organizatorzy nie ufają Polsce i osobom, które są odpowiedzialne za budowę stadionu narodowego, dlatego Polska dostanie EMA najprawdopodobniej miesiąc przez "końcem świata", czyli w listopadzie 2012 roku.
No dokładnie - wybierają takich, abyśmy nie wygrali :D (wygrana = organizowanie = wyłożenie dużej kasy).
Montera, 1 stycznia 2013 roku cie wysmieje.
Tomek Niecik FOREVA!!!111
Na Eurowizji i tak z większości krajów zespoły są strasznie słabe, cały konkurs to dno :P
nocobro-> A ja obronię Monterę, bo już w paru tematach pisał, że nie wierzy w ten "koniec świata", zresztą tutaj też dał w cudzysłów.
Eurowizja to konkurs tandety i chłamu, szczerze mi to wisi czy Polska miała by cokolwiek wygrać skoro większosć artystów prezentuje tam poziom Candy Girl czy innej Shazzy.
Ostatnie zawody, a raczej zwyciężczyni, dała światełko w tunelu :)
Mi się podobało zgadywanie komentatora, które państwo da ile pkt innym :D
I tak w głównej Eurowizji nie wygra ten, który najlepiej śpiewa, tylko ten, kto jest dobrze ustawionym państwem.
Bo znam kogoś z tych wykonawców...
Już nawet z Boys'ami byśmy mieli dużo większe szanse.
http://www.youtube.com/watch?v=_ZOMzgUkObU&feature=related - to jest ta Gogola z Mam Talent? Matko boska, ale szajs...
[15] mi się podobało jak na powtórzeniu piosenek nasz komentator wyśmiał Wielką Brytanię :D
Swoją drogą, posłuchajcie sobie Eden Express - True, czyli polskiego kandydata na ESC, który niestety się nie dostał, a miałby szansę.
A z tych co się dostali to góra 2 piosenki bym wybrał. Haha i dziwi mnie fakt, że dostała się Gogola z jej MOCNIEJ MOCNIEJ MOCNIEJ hahahaha
Jak nie ma MJ, to nie ma Eurowizji :/
Odkąd pamiętam Eurowizja była bardziej konkursem geograficznym niż konkursem piosenki ale mniejsza z tym, zazwyczaj na Eurowizji są same badziewne piosenki, ale w zeszłym roku byłem zaskoczony bo było kilka fajnych m.in. piosenka Niemiec, Rumunii, Macedonii czy Islandii, za to piosenki Polski, Grecji czy Serbii były najgorszymi jakie kiedykolwiek słyszałem.
A co do tych kandydatów to nikogo nie znam, ale zaraz posłuchamy, może trafi się jedna znośna.
Ja pamiętam, jak wygrała Estonia z fenomenalnym duetem, a na drugim miejscu był ten zespół Country :) Ostatnia Eurowizja warta oglądania, teraz to co najwyżej w formie kabaretu.
A pamiętacie jak Ich Troje zrobiło wielkie show i zajęło bardzo wysokie miejsce? Właśnie kogoś takiego nam trzeba.
To właśnie ten występ, oglądałem i pamiętam - http://www.youtube.com/watch?v=h1OVBRbN51A&feature=related
- Magdalena Tul "Jestem"
- Anna Gogola "Ktoś taki jak Ty"
- Roan "Maybe"
- Shemoans "Supergirl"
- Ada Fijał "Hot Like Fire"
- The Trash "Things go Better with rock"
- IKA "Say"
- Alizma "Bow To The Bow"
- Formuła RC "Ja i Ty (gdy zgasną światła)"
- ZoSia "Scream Out Louder"
Możecie mi łaskawie wytłumaczyć kim k*rwa są Ci ludzie? Pierwszy raz o nich słyszę. A z resztą idź pan w ch*j z taką robotą...
[27] - Trafne spostrzeżenie :)
[18] łohoho, co za ścierwo!
Komenty też dobre: te przejscia i rockowe brzmienie. Rewelka.
Po przesłuchaniu po kawałku każdej piosenki(po kawałku bo niektórych nie dało się więcej niż kilka sekund:) ) powiem, że Roan - Maybe jest niezłe, a The Trash - Things Go Better With Rock mi się podoba i to bardzo.
Możecie mi łaskawie wytłumaczyć kim k*rwa są Ci ludzie? Pierwszy raz o nich słyszę.
I zapewne ostatni.
A mi się Eurowizja podoba. Fakt to konkurs państw nie piosenek, czasem wygląda nawet, że cały konkurs jest kupiony..zbierają przedstawiciele narodów i kto więcej da ten wygrywa..
Ale atmosfera zawsze jest fajna, później rozdawanie głosów o ile na początku nie ma jakiegoś cudaka który od razu dostaję 12 nastki od wszystkich jak to było z Rybakiem i jego piosenką, pobił kilka rekordów.
[29] Ma moc ; ]
Najlepszy występ na Eurowizji to bez wątpienia Lordi - http://www.youtube.com/watch?v=S4nIyRGVnmA&feature=fvst
eJay w pełni się z tobą zgadzam:)
@Montera: Które Ich Troje zajęło wtedy miejsce??
http://www.youtube.com/watch?v=B3lMtyPzukM&feature=related
To co jest teraz to jedno, wielkie, zenujace gowno.
Na jakiej zasadzie i kiedy jest wybierany 1 z tych 10, bo nie kojarzę z poprzednich lat :D skleroza i te sprawy xD.
The Trash - Things Go Better
przyznam ze mi sie podoba i osobiscie oddam na nich glos
Valem no ja też o ile nigdy nie głosowałem tak tym razem zagłosuję, tylko nie wróże im, że będą nas reprezentować, bo z tego co czytałem komentarze na polskiej stronie eurowizji to raczej jakieś gów... piosenki ludzie wolą, oczywiście o gustach się nie dyskutuje:).
ja nigdy nie glosowalem bo w naszych eliminacjach brali udzial wykonawcy ze tak to ujme "nie z mojego gatunku". teraz wrecz przeciwnie
[29]
Ano :)
Ale jest jeszcze jeden ktory mi sie podobal :D
http://www.youtube.com/watch?v=T9rJLtz64Hg
[18] jeśli to wygra eliminacje to schowam się do tapczanu i nie wyjdę przez tydzień, co za nędza, co za nędza ; /
Mówcie co checie, ale raz kiedyś mogli by dać jakiś cięższy metal ,nie mówię o Behemotcie, Vaderze bo to zespoły znane i to by nie przeszło, ale o jakichś wschodzących gwiazdach można dyskutować, chodzi o to żeby zrobić chałas, wyobraźcie sobie te jęki i piski gdy na scene wejdą typki w corpuse-paincie i innej charakteryzacji, a widzami są głównie ludzie z metalem mający tyle wspólnego...
Występ Edyty Górniak w 1994 roku był pierwszym, i ostatnim, występem na poziomie. W ogóle konwencja, która wtedy obowiązywała, była jeszcze do przyjęcia, punkty były chyba przyznawane od jury. Ostatnimi laty mamy nawet problem z wyborem kandydatów do konkursu muzycznego, więc o czym my mówimy? teraz możemy co najwyżej czuc zażenowanie. I jeszcze więcej wstydu!
Ich Troje występowało 2 razy. W 2003 - 7 miejsce(Żadnych granic), a Follow my Heart nie dostało się do finału.
Ech ludzi, nie chodzi o to, żeby tych ludzi znać... Lepiej najpierw przesłuchajcie, stwierdzicie: "Dno, metr mułu, porażka", spoko, ale oceniać wykonawców po stopniu sławy jeez... :|
[45] - To jest o tyle dobry pomysł, że jeśli już nie mamy kogoś kto mógłby rywalizować na podstawie jakości, to niech chociaż będzie barwnie :D
polacy to jacys dziwni sa. wysylaja piosenke po polsku i oczekuja cudu. a jakby tak troche na forach innych krajow poczytali, wiedzieli by, ze polski jezyk dla nich to katastrofa. tak samo jak dla polakow niemiecki albo dunski w piosence. ale jak sie koniecznie patriota chce byc, to nie wollno narzekac.
Ja bym tam wysyłał ekipy z discopolo, jak robić wioskę to chociaż na wesoło i z przytupem. Przecież ten konkurs jest takim gównem, że szkoda sobie nawet głowy zawracać.
Do dziś nie mam pojęcia dlaczego Tomek nie dostał szansy z tym utworem: http://www.youtube.com/watch?v=CGV4E49kQhA&feature=related
Ma teraz o wiele więcej ciekawszych produkcji takich jak słynne Cztery Osiemnastki, Instruktor Sex, Frutti di mare czy Stówa. Mógłby spokojnie powalczyć o występ na Eurowizji.
[52]Wiesz co dobre.