Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Eska TV - Chora telewizja...

15.10.2014 01:30
luki431
1
luki431
174
Love Hurts

Eska TV - Chora telewizja...

Jak w temacie.Same reklamy na tej stacji.To chyba jakaś kolejna pochodna Polsatu.Oszukują ludzi że to telewizja muzyczna a to jawne oszustwo bo kiedy nie włącze to natykam się na dość długi blok reklamowy.Rzadko kiedy można tam usłyszeć muzykę (w przerwie reklam trochę) choć to co grają na tej stacji i jej podobnych to w gruncie rzeczy komercyjny kicz a nie muzyka.Także uwaga wszyscy na tą bardzo chorą telewizje!To się powinno nazywać Eska REKLAMA 24.By było uczciwiej!

4FUN.TV też nie jest lepsze;może trochę ale również co trzeci utwór to załącza się obszerny blok reklamowy.Za nimi idą Stars TV (reklama na reklamie-nie warto włączać),Power TV,Music Vox TV,Polo TV oraz TV Disco.Również jeśli chodzi o ilość reklam kroku wyżej wymienionym dotrzymuje VH1 oraz Kino Polska Muzyka.
Wszystkie wyżej wymienione stacje udające że są muzyczne są tak naprawdę zeżarte na wskroś reklamami.Trzeba siedzieć z pilotem w ręku i przełączać.Moja rada to nie włączać na to śćierwo w ogóle.Oni szukają jakichś frajerów albo niepełnosprytnych umysłowo-coś tak jak ci z Polsatu.Chyba konkurencja wyrasta...godna!

I zauważyłem że tylko na tych polskich stacjach niby muzycznych występuje taki paradoks.Mam amerykańskie Mtv LIVE HD i tu reklam nie ma wcale.Wcześniej miałem francuski Trace Urban i reklam też nie było,jeszcze wcześniej niemiecką Vive (tą oryginalną a nie polską podróbkę) i jedyne reklamy jakie napotykałem to najwyżej dzwonków do telefonów i to w niewielkiej ilości.

15.10.2014 01:48
2
odpowiedz
zanonimizowany1030895
20
Generał

Prawda, jedyne kanały muzyczne które warto oglądać (mam nc+) to MTV Live HD, Urban Trace i MTV Rocks. A tak w ogóle to muzyki i tak słucham w 99% na Youtube.

Podobna sytuacja z History HD i ID Discovery. Kilkanaście miesięcy temu nie było reklam na tych kanałach a teraz są co 20 min. Ja zawsze nagrywam interesujące mnie programy a potem oglądam przewijając reklamy.

15.10.2014 07:58
3
odpowiedz
mevico
62
Generał

luki431

Rozumiem, że gdyby była opcja opłaty zamiast reklam to byś zapłacił? A może jesteś kolejnym polaczkiem, który uważa, że wszystko należy mu się za darmo i bez reklam?

15.10.2014 08:13
DM
4
odpowiedz
DM
223
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

Co ma bycie Polakiem do rzeczy? Częstotliwość i długość reklam wydłuża sie od jakiegoś czasu systematycznie, pare lat temu tak nie bylo. W tej chwili skaczac po najpopularniejszych kanalach sa praktycznie non stop reklamy i czasem przerwy na fragment programu ktory trwa z 10 minut...

15.10.2014 09:38
😡
5
odpowiedz
JÓZEK2
163
Generał

Ależ tak ma być. Komercja. Nie liczy się widz tylko kasiora. To nie przerywanie programu reklamami tylko odwrotnie. Też mam NC+ i przeraża mnie np. Discovery Sc. /brak HD/, po 6,8 minutach od rozpoczęcia programu - reklama, po 10 min. znowu itd. Kino Polska - nie dość, że jakość obrazu nędzna /kiedy HD ?/ to bez przerwy reklamy. I tak wszędzie. Tak jak napisał Sebatrox - też nagrywam i olewam reklamy. Ale dlaczego, płacąc ponad 8 dych abonamentu, muszę oglądać co parę minut np. idiotę potrzebującego prostamolu + prostownika dla auta lub wypindrzona "żona i matka" karmiąca rodzinę "pyszną" zupą z torebki - ten zachwyt na ich twarzach - bezcenne. Nie wspomnę o stadle debili, fotografujących się ze słoikiem musztardy. KRR i TV miała w planach uregulowanie tematu reklam /częstotliwość i czas emisji/ ale też widać olała. Cóż musimy się z tym pogodzić... ale ja się nie godzę i basta.

15.10.2014 09:39
DanuelX
6
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

To ludzie jeszcze oglądają TV? Po co?

15.10.2014 09:41
7
odpowiedz
Kuba_3
196
Generał

Dlatego już od lat w zasadzie nie oglądam telewizji.

15.10.2014 10:11
8
odpowiedz
mevico
62
Generał

JÓZEK2

Nie liczy się widz tylko kasiora.

Rozumiem, że dla Ciebie kasiora się w ogóle nie liczy?

DM

Tak, liczba reklam się powiększyła. Ludzie oglądają, więc jak widać limit nie został przekroczony. Poza tym liczba reklam się zwiększyła, bo, jak się domyślam, rynek reklamy się zmienił.

15.10.2014 10:17
raziel88ck
😊
9
odpowiedz
raziel88ck
208
Reaver is the Key!

Dobrze, że przestałem oglądać TV.

15.10.2014 10:25
Alba_Longa
10
odpowiedz
Alba_Longa
100
Generał

Trza wstać o 4:20 rano i wtedy jest muzyka bez reklam.

15.10.2014 10:35
graczo1818
😊
11
odpowiedz
graczo1818
73
Avikara
Image

Nigdy tego mema nie dodaje ,ale tutaj to raczej jest idealny :)

15.10.2014 11:13
12
odpowiedz
zanonimizowany42472
108
Legend

Ja rozumiem że recepcja, szczególnie w trakcie frustracji jest inna, ale zasady obowiązujące wszystkie stacje nadające z Polski są te same - mogą puszczać 12 minut reklam w godzinie. I wszystkie się tego trzymają, część emituje nawet zauważalnie mniej. Nic się w tej kwestii nie zmieniło od jakichś 10 lat.

15.10.2014 11:58
szymon_majewski
13
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Serio, to sie robi juz smieszne. Ludzie chwala sie "nie ogladam TV" po czym wbijaja do internetu i siedza tam 24h, gdzie reklamy wyskakuja w zasadzie na kazdej stronie i w kazdym playerze.

Po to mam funkcje nagrywarki, zeby calosc nagrac na spokojnie, a reklamy przewinac. Czesto ogladam dokumenty na TVP (np. ostatnio Taksowka przez Irak) i tam nigdy nie bylo reklamy w trakcie, chyba jedyna stacja TVP, ktora przerywa filmy to Kino Polska, a oprocz tego jest zawsze spokoj. Nie wspominam juz o cyklach na Discovery, ktore w zasadzie sa serialami, dla nich moge scierpiec te 3-4 minuty przerwy. Ale w zyciu bym nie wpadl na to, zeby nie ogladac telewizji. Kiedys probowalem obejrzec serial przez Iple, ktory normalnie ma jedna przerwe, podczas gdy przez internet mam ich az 3, bo nie jestem premium. Internet wygrywa praktycznie tylko od nielegalnej strony, sciagasz film np. przez Kazee i masz go bez reklam. Prawie kazdy player, stream, w sumie cokolwiek na co napotykam w internecie juz atakuje reklamami.

A ESKA TV nie wiem w sumie kto oglada, kiedys wchodzilem na MTV Rocks, ale z rockiem ma to malo wspolnego, glownie jakies wspolczesne brzdakanie

15.10.2014 12:01
14
odpowiedz
zanonimizowany42472
108
Legend

Kino Polska nie jest stacją TVP, wszystkie stacje TVP mają prawny zakaz przerywania programów reklamami.

15.10.2014 12:02
Bullzeye_NEO
📄
15
odpowiedz
Bullzeye_NEO
235
1977

sciagasz film np. przez Kazee

welcome to 2002, jc

15.10.2014 12:09
16
odpowiedz
mevico
62
Generał

szymon_majewski

Internet wygrywa praktycznie tylko od nielegalnej strony, sciagasz film np. przez Kazee i masz go bez reklam.

A samochód z legalnego źródła wygrywa pewnie tylko tym, że policja się nie czepia?

Prawie kazdy player, stream, w sumie cokolwiek na co napotykam w internecie juz atakuje reklamami.

Boze skandal. Jak oni śmią nie dawać mi moich ulubionych programów za darmo!

15.10.2014 12:12
szymon_majewski
17
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Bullzeye -> nie jestem w temacie jakie teraz sa zrodla, pewnie te chomiki przejely funkcje peb i tym podobnych

mevico -> to nie skandal, po prostu nie rozumiem oburzenia ludzi i gadki, ze nie ogladaja TV, bo jest tam masa ciekawych rzeczy, ale trzeba najpierw wlaczyc odbiornik i poszukac troche w ramowce, ja co najmniej 3 genialne filmy obejrzalem wlasnie w TV nie wiedzac o nich nic, a wracam do nich do dzisiaj

15.10.2014 12:20
18
odpowiedz
mevico
62
Generał

szymon_majewski

Widzę, że nie zrozumiałeś mojego komentarza. Ciebie wkurzają Ci, którzy nie oglądają, a mnie wkurzają tacy jak Ty, którzy mają pretensje, że inni nie dają za darmo tylko próbują zarobić.

15.10.2014 12:27
Bartimaeus
19
odpowiedz
Bartimaeus
119
Czyżyk

MTV Live HD
z telewizji muzycznych chyba najlepsza stacja z obrazem i dźwiękiem najwyższej jakości

A Stars TV nie miało być bez reklam, bo kiedyś chyba było, ale z rok już nie oglądałem, więc nie wiem czy się coś zmieniło.
A tak w ogóle to nie lepiej włączyć radio w telewizorze? Jest taki wybór, że każdy znajdzie coś dla siebie i będzie na pewno lepsze niż telewizja.

15.10.2014 15:42
20
odpowiedz
zanonimizowany1030895
20
Generał

[10] Na Viva TV reklamy są i o 4:00 :)

15.10.2014 17:35
Hoora
21
odpowiedz
Hoora
140
Trust but verify

[13] jest różnica między reklamą w tv a reklamą w sieci. Reklamy w sieci da się uniknąć; zablokować AdBlockiem, przewinąć prawie od razu (np. na YouTube), wykupić premium. Jednocześnie nie musisz trzymać się stałej ramówki, w Internecie sam wybierasz co oglądasz/czytasz/słuchasz i możesz to robić o praktycznie każdej porze dnia i nocy. Mając telewizję musisz jednak pogodzić się z tym, że ktoś wybrał za ciebie kiedy będziesz oglądał nowy film lub wiadomości, a reklamy są i nie masz na to żadnego wpływu.

[edit - literówka]

15.10.2014 18:28
👎
22
odpowiedz
hinson
139
Generał

Prawie cała oferta cyfrowej telewizji naziemnej, to kpina z widza i nic więcej! Kiedyś był jeden program z disco polo a teraz dwa i przez 24 godziny na dobę napierdzielają tą wieśniacką muzykę!
I po co tyle stacji muzycznych? Wystarczyła jak kiedyś ta Eska i Polo TV dla wieśniaków, ewentualnie dołączyć Stars TV i to wszystko. TV Disco, Vox Music i 4Fun TV, powinno się wyrzucić na zbity pysk i dać jakieś lepsze kanały, np TVP Sport, który powinien być dostępny dla każdego, bo należy do telewizji publicznej, a nie prywatnej i większość ludzi opłaca haracz w postaci abonamentu!
Kolejne ścierwa jakie powinny wylecieć to ATM Rozrywka, Puls 2 i TV6, bo gówno w nich leci! Przyznanie tym kanałom koncesji to jeden wielki skandal i utwierdza mnie w przekonaniu, że ta cała cyfryzacja miała na celu ogłupienie społeczeństwa przez POlszewików, bo matołami łatwiej manipulować!

15.10.2014 18:37
23
odpowiedz
mevico
62
Generał

hinson

Wystarczyła jak kiedyś ta Eska i Polo TV dla wieśniaków

Dołuje mnie to, że istnieją takie gnojki jak Ty, które uważają się za nie wiadomo kogo. Patrz najpierw na siebie zanim zaczniesz obrażać innych.

Kolejne ścierwa jakie powinny wylecieć to ATM Rozrywka, Puls 2 i TV6, bo gówno w nich leci! Przyznanie tym kanałom koncesji to jeden wielki skandal i utwierdza mnie w przekonaniu, że ta cała cyfryzacja miała na celu ogłupienie społeczeństwa przez POlszewików, bo matołami łatwiej manipulować!

A mnie utwierdza w przekonaniu, że jesteś kretynem.
Swoją drogę to krytykowane przez Ciebie PO jest zupełnie jak Ty, wskazują co inni mają oglądać a czego nie mają oglądać.

Runnersan

Są, ale dla nielicznych.
satkurier.pl/news/93983/4funtv-i-tvdisco-w-dvb-t.html

15.10.2014 18:41
24
odpowiedz
Runnersan
218
Senator

TV Disco, Vox Music i 4Fun TV, powinno się wyrzucić na zbity pysk

To nie są stacje darmowe w cyfrowej tv naziemnej. Jedynie Eska i Polo.

15.10.2014 18:51
A.l.e.X
25
odpowiedz
A.l.e.X
152
Alekde

w czasie adblocka i YouTube, martwisz się o muzykę, programy i reklamy ?! ja reklamy nie widziałem od co najmniej 2 lat, a w radiu też mało co słyszę, bo jak jadę samochodem to mam tyle stacji do wyboru że klick i nie m reklamy na inny kanał.

15.10.2014 19:57
Janczes
😉
26
odpowiedz
Janczes
200
You'll never walk alone

Eska o POlo tv sa za darmo wiec muszą byc nafaszerowane wskros reklamami choc mnie tez to strasznie irytuje...

Bardziej mnie męczy powtarzanie ciagle tych samych kawalkow... Ostatnio bylismy w Lublinie sluzbowo i 2 dni padal deszcze wiec mielismy wolne i sporo siedzielismy w hotelu gdzie w tle grala eska caly czas... Odnioslem wrazenie ze oni tam maja ok. 15 piosenek ktory puszczaja na zmiane...
I dobija mnie absolutnie ich najnowyszy hicior.... Eska Fit :D

15.10.2014 20:02
27
odpowiedz
JakToJestWydane
26
Centurion

Runnersan --> są darmowe w naziemnej telewizji cyfrowej tylko że w multipleksach lokalnych czyli mają o wiele mniejszy zasięg niż MUX1, MUX2 i MUX3. Dodatkowo z muzycznych jest jeszcze STARS TV który jest najlepszy z tej czwórki

15.10.2014 20:03
28
odpowiedz
zanonimizowany1008131
17
Centurion

Zauważyliście że na Esce zniknął zegar który odmierzał koniec reklam?
Co do Polsatu, to dodali nowy kanał muzyczny Muzo.tv.
Ktoś coś może o nim powiedzieć?
Jakie tam piosenki lecą, lepsze niż na Vivie czy Esce?
Lubię posłuchać czegoś "mocniejszego" a to popowe gówno wychodzi mi już bokiem.

Forum: Eska TV - Chora telewizja...