Witam właśnie o tym czytam :) czy ktoś próbował ? jak wrażenia mam orginał D2 jak i F1 i 2 i myśle czy sie w to bawić wogóle czy warto ? można pograć czy low fps?
mam samsunga s4
no widziałem włąsnie;) że szału nie ma chciałem potwierdzone info;)
DosBox powstał tylko i wyłącznie w celu emulacji DOSa i komputerów z tego okresu. Działanie Windows 95 i nowszych nie jest celem twórców DosBoxa. Aczkolwiek niektóre nieoficjalne buildy DosBoxa zostały rozszerzone o wsparcie dla Win 95 i emulują nawet Voodoo 1 i 2.
Tutaj masz porównanie prędkości emulacji: https://sites.google.com/site/dosboxturbo/performance
O płynnym działaniu Diablo 2 zapomnij. Topowe Androidy dopiero wkraczają w epokę emulacji Pentium 1 pod DosBoxem. Czyli Fallout 1 i 2 na styk, ale wciąż za mało dla Diablo 2.
szkdoa kurcze:)
a jakieś kroki są podejmowane w kierunku emulacji ? większej ilosci Mhz?
z tego co widze na telefonie z 8 rdzeniami chodzi nawet spoko ;)
A ewentualnie ktoś ogarniał Starcrafta lub Warcrafta 2 ? bądź jakieś inne klasyki z tego innego programu
Warlords 2, warcraft 2, ufo enemy unknown - bardzo ładnie chodzą na androidowym dosbox turbo. Zwłaszcza z podłączona myszką. Sprawdzane na sgs2, więc sprzęcie nie najnowszym :) tylko baterię zre strasznie.
W tej chwili najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie streaming z komputera.
Np. z pomocą programu Splashtop jesteś w stanie połączyć tablet z komputerem i streamować np. gry.
Takie 'nvidia shield'. Osobiście wolę jednak granie na desktopie.
btw. z samsungiem g4 też działa spoko. Sprawdzałem osobiście.
przykładowy link:
https://www.youtube.com/watch?v=V7WSx-pIzf0
W jaki sposób działa ten splashtop? To musi być laptop z bluetoothem, czy w jaki sposób to się ze sobą łączy?
U mnie ten splashtop nie działa. Nie wykrywa żadnych urządzeń.
Bezi -> instalujesz clienta na komputerze. Nazywa się to Splashtop Streamer.
W darmowej wersji możesz w ten sposób połączyć się z komputerem, który znajduje się w tej samej sieci, tj. podłączony do tego samego routera ( np. w domu ).
W przypadku gdy chcesz połączyć się z innej sieci, musisz wykupić taką opcję, która kosztuje niecałe 2$ za miesiąc.
Do samego grania masz jeszcze do wykupienia możliwość dostosowania przycisków, jednak tego nie polecam. Znacznie lepiej jest korzystać np. z Gamepada.
Jeśli chodzi o wydajność to wygląda na to, że jest nieco słabsza niż w przypadku nvidia shield.
Samo GeForce Experience ma opcję streamingu na inne tablety z Androidem, jednak mi nie udało się połączyć PC z tabletem z pomoca GFE.
Generalnie splashtop pozwala Ci na grę w 1280x800 bez opóźnień. Na 1920x1200 jest ok ale momentami laguje.
W dalszym ciągu splashtop dla gier to dla mnie bardziej ciekawostka. Nie wiem co miałoby mnie zmusić do grania na 7" ekranie zamiast na 24"
Wszystkie warunki spełnione, zalogowałem się na tym samym koncie, ta sama sieć, nie wykrywa mojego pc. To na zwykłym telefonie zadziała? Nokia Lumia 625, aplikacja była dostępna normalnie w sklepie.
Edit:
Już wiem co nie tak. Ja ściągnąłem splashtop personal na pc zamiast streamera. Mój błąd.
Bezi -> powinno działać. Szczerze mówiąc nie wiem co może być nie tak. Może jakiś firewall?
Ok, już wykrywa mi ekran teraz jest inny problem. Po paru sekundach ekran zawiesza się. Widzę tylko myszkę, ale ekran cały czas pozostaje bez zmian mimo, że na komputerze co innego widać.
[12] -> wygląda na słabą jakość połączenia. Spróbuj zmniejszyć rozdzielczość streamingu.
dzienki za tego splasha ale chcialem w cos pograc w aucie;)
marzy mi si to d2 ;D tyle pieknych chwil z nia mam
Dzięki za splasha również. :D Jest to dobra rzez dla laptopa. Używając go np. na łóżku, nie muszę używać myszki i siedzieć na tyle blisko, co jest też niewygodne, aby użyć touchpada. :D
Na laptopie działa ok, pewnie to wina rozdzielczości na kompie, bo jest większy monitor.