Nie ukrywam, że w któryś świąteczny wieczór planuję obejrzeć jakiś ciekawy film.
Problem w tym, że chciałbym się udać w weekend do empiku albo wypożyczalni dvd i za bardzo nie wiem, czego szukać. Nie interesuje mnie Kevin i reszta sztandarowej listy świątecznej. Chciałbym obejrzeć coś dobrego - dramat, komedia. Horrory, thrillery, sf, i inne wydumane gatunki mnie nie interesują.
Co byście polecili? Taki film dla rodziny :)
Z góry dzięki!
Spróbujcie sobie ogarnąć Incepcję:) Będziecie oglądali ze 2 razy przynajmniej żeby się skapnąć o co cho. Cholernie dobry film. Jeśli już jest to zainteresuj się najnowszym batmanem, na bonda skyfall chyba jeszcze za wcześnie. Seria Za szybcy za wściekli. Pulp Fiction jest super, ale nie wiem czy dostaniesz to w empiku.
Ogarnij na FilmWebie jakieś rankingi i spróbuj sma coś wybrać.
Atlas Chmur - jakiś miesiąc temu (jak się nie mylę) wszedł do kin. Bardzo dobry obraz :)
Wczoraj widziałem Srpski Film i nawet nie powiem, przyjemnie się go oglądało, także polecam na rodzinny wieczór.
Będziecie oglądali ze 2 razy przynajmniej żeby się skapnąć o co cho.
Naprawdę ludziom w dzisiejszych czasach aż tak bardzo brakuje rozumu?
Jak można nie ogarnąć Incepcji za pierwszym razem? Albo ja taki genialny, albo wy tacy głupi.
[8]--> Taa, ale raczej po takim seansie mikolaj wsuwajacy sie przez komin bedzie sie z czyms kojarzyl...
Forest Gump. Masz tam wszystko: komedia, dramat, akcja i przedewszystkim wybitna gra aktorska Hanksa
[9]
Oczywiście i nic skomplikowanego w tym filmie nie było. Fakt, teraz już większości nie pamiętam, bo oglądałem tylko raz i to dość dawno temu.
Może coś pokroju "Miasto gniewu" Film już nie najnowszy ale moim zdaniem mało znany. Wciągająca historia (A właściwie kilka powiązanych ze sobą historii). Film na czasie, porusza problem trudności w dogadaniu się między sobą w czasach globalizacji (problem różnic międzykulturowych, rasowych etc.) Film daje do myślenia. Nie wiem czy to dobry pomysł na kino "familijne" (dla dzieci raczej nie polecam) ale nie podałeś precyzyjnych wymagań
Tą samą tematykę porusza film "Babel". Trochę w innym ujęciu. Film również skłaniający do myślenia. Niby świat stał się taki malutki za sprawą globalizacji ale tak wiele nas dzieli (choć w gruncie rzeczy mamy takie same problemy).
A z lżejszych klimatów to może Sherlocka Holmesa ("Gra cieni" chyba ?) Gorszy od pierwszej części ale i tak przyjemnie się ogląda.
Epoka lodowcowa - of coz
Niekończąca się opowieść - bo jest zajebiste zawsze
Gwiezdny pył
Albo można wyskoczyć hipstersko i zobaczyć polską "Warszawę".
Kojarzę, że we wszystkich tych filmach jest śnieg, no i są przyjemne.
Grzechu - obowiązkowy film - http://www.imdb.com/title/tt1675434/
Poważnie. Mistrzostwo świata do nastawienia psychicznego również :)
A co do świetnego filmu gangsterskiego - http://www.imdb.com/title/tt1212450/
Nic innego nie polecę Ci z ostatnich 60 obejrzanych filmów :)
To nowy Batman już na DVD/Blu-ray?
Incepcję ogarnąłem za pierwszym razem, ale obejrzałem drugi, żeby wszystko sobie poukładać.
jesli chcesz ogladac w swieta, to moze cos z motywem swiatecznym, np. "to wlasnie milosc". chyba ze nie lubisz komedii w takim klimacie... to moze po prostu cos z klasyki: forrest gump, pulp fiction, leon zawodowiec, zielona mila... no i skoro sa swieta to juz lepiej sobie kup te filmy w ramach prezentu zamiast wypozyczac :) np. widzialem w empiku promocje na filmy, ze kupujesz minimum 4 i wtedy placisz za kazdy 20 zeta. a przy okazji jak sie przejdziesz do sklepu to poprzegladasz tytuly i na pewno jeszcze cos ciekawego ci wpadnie w oko :)
obejrzyj Birdemic
Lawless (Gangster) to obiecujacy film, ktory jakos od jednej trzeciej z minuty na minute staje sie coraz gorszy by pod koniec zblizyc sie do poziomu tandety... a szkoda bo obsada ciekawa, realia tez.
Jak nie chcesz "wydumanych" gatunkow (cokolwiek mialoby to znaczyc w odniesieniu do filmow...) to moze cos opartego na prawdziwej historii?
Into the Wild
You don't know Jack (Al Pacino)
Dog Day Afternoon (tez Pacino)
Argo (Ben Afleck)
Obywatel Milk (Sean Penn)
z komedii np:
Lock Stock and Two Smoking Barrels
The Angel's Share
O Brother, where art Thou?
tylko miej na uwadze, ze nie lezalo to obok American Pie :P
Jak lubisz filmy o wiezieniu - Prorok