2013-03-02 Dobre Kino na Dziś #1.
Polsat
20:10 Epoka lodowcowa 2: Odwilż
Kontynuacja wielkiego przeboju kinowego z 2002 r. Epoka lodowcowa ma się ku końcowi. Bezkresne przestrzenie skute lodem zmieniają się w zielone łąki. Wiosenna aura tylko pozornie jest przyjemna. W rzeczywistości jest śmiertelnie niebezpieczna: topniejące lody grożą zalaniem doliny. Boharerowie pierwszej części filmu: melancholijny mamut Manny, nadpobudliwy leniwiec Sid, nieufny tygrys Diego postanawiają ostrzec wszystkich i znaleźć drogę ucieczki.
21:55 Obcy 4
Mija 200 lat od śmierci Ellen Ripley (Sigourney Weaver). Kobieta zostaje sklonowana przez naukowców, którzy izolują z jej krwi zarodek obcego. Twierdzą, że chcą wykorzystać go do eksperymentów dla dobra ludzkości. W rzeczywistości ich zamiarem jest stworzenie uniwersalnej broni. Ripley, która teraz łączy w sobie cechy człowieka i obcego, próbuje ich przekonać, że popełnili błąd. Niebawem przemytnicy przekazują badaczom zahibernowanych ludzi, którzy mają posłużyć do rozmnożenia bestii.
TV 4
21:00 Sahara
Sahara jest ekranizacją bestsellerowej powieści Clive'a Cusslera. Jej bohater, Dirk Pitt (Matthew McConaughey) odkrywa starą monetę, która może mu wskazać drogę do bezcennego skarbu, ukrytego w piaskach Sahary. Na swojej drodze Pitt i jego towarzysz Al Giordino (Steve Zahn) spotykają doktor Evę Rohas (Penelope Cruz), która chce odkryć źródła epidemii zagrażającej Afryce. Odważna trójka połączy swe siły, aby ujść z życiem z różnych zasadzek i umknąć śledzącym ich oddziałom specjalnym.
TVP 1
21:20 King Kong
Nowy Jork w czasach wielkiego kryzysu. Wodewilowa aktorka Ann Darrow (Naomi Watts) ledwie wiąże koniec z końcem. Gdy zostaje przyłapana na nieudolnej kradzieży jabłka z ulicznego straganu, z pomocą przychodzi jej Carl Denham (Jack Black), niespełniony reżyser i poszukiwacz przygód. Dziewczyna zgadza się zagrać główną rolę w filmie jego marzeń, który ma być kręcony na tajemniczej Wyspie Czaszki.
TVN 7
21:25 Diukowie Hazzardu: Początek
Nastoletni kuzyni Bo (Jonathan Bennett) i Luke (Randy Wayne) Diukowie wchodzą w konflikt z prawem. W ramach kary mają spędzić lato w miasteczku Hazzard County (Willie Nelson), by pomagać swojemu wujowi Jessemu (Willie Nelson) w pracy na farmie. Mężczyzna słynie z produkcji bimbru. Niebawem okazuje się, że wspierany przez szeryfa Rosco (Harland Williams) chciwy Boss Hogg (Christopher McDonald) zaczyna szantażować Jessego, by zagrabić jego gospodarstwo i wzbogacić się na handlu nielegalnym alkoholem.
HBO 2
21:30 Łzy Diabła
Agentka FBI Margaret Lukas (Natasha Henstridge) i kryminolog sądowy Parker Kincaid (Tom Everett Scott) muszą złapać groźnego mordercę, który odpowiada za ostatni krwawy atak w Waszyngtonie. Ścigają się z czasem, ponieważ mężczyzna zostawił list, w którym grozi, że jeśli nie dostanie 20 milionów dolarów, zginą kolejni niewinni ludzie. Margaret i Parker mają świadomość, że każdy ich błąd może kosztować życie wielu osób. Ekranizacja bestselerowej powieści Jeffery'ego Deavera.
Universal Channel
21:00 American Pie - Naga mila
Źródłem kompleksów i prawdziwym dramatem nastoletniego Erika Stiflera (John White) jest fakt, że wciąż nie miał on okazji do zdobycia pierwszych doświadczeń seksualnych z dziewczętami. Chłopak uczęszcza do ostatniej klasy liceum, lecz jego celem nie jest bynajmniej zdobycie matury, lecz utrata dziewictwa jeszcze przed końcem roku szkolnego. W tych dążeniach Erik może liczyć na wsparcie ojca (Christopher McDonald), dla którego erotyczne nieobycie syna stanowi ujmę na honorze rodu Stiflerów. Tymczasem dziewczyna nastolatka, Tracy (Jessy Schram) wciąż powtarza mu, że nie jest jeszcze gotowa inicjację. Wspaniałomyślnie pozwala mu jednak mu spędzić kilka dni na pobliskim kampusie, na którym co roku odbywa się słynny bieg nudystów znany jako "naga mila". Miejsce to początkowo zdaje się młodemu Stiflerowi rajem pełnym seksownych dziewcząt. Niestety, wkrótce spotyka on na obozie także odwiecznych wrogów swojej rodziny...
23:00 American Pie 6: Dom Beta
Najmłodszy przedstawiciel klanu Stiflerów, Erik (John White), wspólnie z kumplem Coozem (Jake Siegel) rozpoczyna naukę w college'u. Studenckie życie, obfitujące w rozrywki i okazje do podbojów, wydaje się sielanką. Młodzieńcy chcąc podnieść swoją rangę w uniwersyteckiej hierarchii postanawiają dołączyć do bractwa Beta, któremu przewodniczy kuzyn Erika, Dwight (Steve Talley). Aby stać się członkami elitarnego stowarzyszenia, chłopcy muszą do końca semestru dokonać pięćdziesięciu wyczynów. Ich zadaniem jest m.in.: zdobycie autografu tancerki erotycznej, udział w sesji rozbieranej i kradzież strusia. Okazuje się, że Beta rywalizuje z inną studencką grupą zwaną Geek. Reprezentantów obu bractw czekają teraz rytualne zawody, których organizowanie było zakazane przez ostatnie czterdzieści lat. To wydarzenie może spowodować prawdziwy przewrót na campusie, bowiem turniej obejmuje takie dyscypliny, jak: zdejmowanie staników, spożywanie alkoholu na czas oraz pogoń za świnią. Ostatnia jak dotąd część popularnego cyklu komedii "American Pie", w którym portretowane jest środowisko dorastającej, sfrustrowanej seksualnie młodzieży.
Gazety to w domach nie majo?
Wreszcie wątek wymarzony dla Marcusa :)
Gdybym dziś zamierzał obejrzeć film w telewizji, wybrałbym king konga.
[3] Jeżeli o mnie chodzi to z pewnością wybieram Obcy 4 na dziś ;)
[4] Wybrałem najlepsze filmy jakie dziś emitują, a więc nie wiem czy to w końcu moja wina, że jeszcze chciało mi się wątek zakładać, a nikt tego nie docenia.
Bądźcie czujni i zaglądajcie do wątku, bo przewidywany jest nawet konkurs ;)
Pytanie na dziś:
Jak nazywa się reżyser filmu King Kong (2005) ?
Poprawne odpowiedzi ślijcie na e-mail: [email protected], w temacie wpisując "Dobre Kino #1", a w treści pod odpowiedzią swój nick z forum gry-online. Nagrodą dziś jest oryginalny CD-Key z instrukcji Titan Quest, dzięki któremu możesz grać Online.
Dziś wygrywa mail #2
Powodzenia życzę. ;)
@edit: Mała podpowiedź... Dotarł dopiero jeden mail :)
UP :)
Nie wyśle bo wiem, że bym nie wykorzystał, miłej zabawy :)
to za tydzień wrócę ^^
Wysilcie się, bo jak tego nie rozdam dziś, to wcisnę wam to za tydzień, a za tydzień planowałem coś ze steamworks ;)
Wątek jak najbardziej spoko, choć osobiście wolę filmy z napisami.
Myślałem, że w dobie Internetu, filmy w telewizji oglądają tylko kobiety po 40-tce.
[13] Kto co woli, ale czwóreczka jak najbardziej przypadła mi do gustu. Osobiście miałem okazje tylko obejść się smaczkiem na Kwadrologie w 4 box.
[17] Tylko jak będą leciały jakieś większe tytuły i przy każdym nowym wątku będzie konkurs z grą do wygrania ;)
@Edit: Brakuje jednego maila i mamy zwycięzce ;) [9], w następnej części planowałem większy tytuł do rozdania, ale skoro ten dziś do kogoś nie poleci to będę zmuszony go wcisnąć jeszcze raz w następnej części ;(
I tak co dziennie, będziesz dawał propozycję filmów?
Odpowiedź brzmi: Peter Jackson
#2 - 21:29:43 pomn@... CD-Key Titan Quest.
Gratulacje ;)
@Edit, szkoda, że nikt nie interesuję się filmami, a przede wszystkim tym o to wątkiem.
damians idol Zabawiasz się w giercownika?
Interesuje się filmami :) I dlatego pierwsza zasada brzmi - Film oglądaj z napisami. Albo w oryginale, jeśli rozumiesz.
2013-03-03 Dobre Kino na Dziś (Niedziela)
TVP 2
20:05 Bękarty Wojny
Francja, II wojna światowa. W jednej z wiosek sadystyczny pułkownik SS, Hans Landa (Christoph Waltz), morduje ostatnich ukrywających się w okolicy Żydów. Tylko młodej Shosannie (Mélanie Laurent) udaje się uciec. Dziewczyna przedostaje się do Paryża, gdzie przyjmuje nową tożsamość. W prowadzeniu niewielkiego kina pomaga jej czarnoskóry przyjaciel Marcel (Jacky Ido). Wkrótce Shosanna wzbudza zainteresowanie nazistowskiego bohatera wojennego, Fredricka Zollera (Daniel Brühl). Tymczasem amerykański porucznik, Aldo Raine (Brad Pitt), formuje specjalną jednostkę do walki z hitlerowcami. Jej członkami są wysoko wykwalifikowani żołnierze pochodzenia żydowskiego, którzy mają za zadanie dziesiątkować szeregi wrogich wojsk. Oddział, wykorzystując najbardziej okrutne i wyrafinowane metody, szybko okrywa się ponurą sławą. Przerażeni Niemcy nazywają mścicieli "bękartami". Podczas uroczystego seansu zorganizowanego w kinie Shosanny dla hitlerowskich dygnitarzy, splatają się losy niemieckiej artystki pracującej dla angielskiego wywiadu, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger), Hansa Landy oraz Aldo Raine'a i jego ludzi. Kontrowersyjny obraz Quentina Tarantino zdobył 8 nominacji do Oscara.
TVN 7
20:00 Ultimatum Bourne'a
Ministerstwo Obrony przejmuje tajny program Treadstone nadając mu nazwę Blackbriar. Były agent, Jason Bourne (Matt Damon), dalej musi walczyć o przetrwanie. Znający tajemnice projektu stanowi ogromne zagrożenie dla dawnych zwierzchników. Po śmierci ukochanej kobiety, z wymazaną pamięcią musi zmagać się z wewnętrznymi demonami. Mimo śmiertelnego ryzyka, Bourne postanawia poznać prawdę o sobie. Tymczasem londyński dziennikarz, Simon Ross (Paddy Considine), wpada na trop operacji Blackbriar i chce skontaktować się z Jasonem, który byłby cennym informatorem. W trakcie próby spotkania, Bourne zostaje namierzony przez CIA. Tylko dzięki niezwykłym umiejętnościom udaje mu się uciec.
HBO
20:10 Gorejący Krzew
W 1968 roku wojska Układa Warszawskiego wkraczają do Czechosłowacji. Interwencja ma na celu powstrzymanie postępującej liberalizacji w kraju i wzmocnienie pozycji partii komunistycznej. 16 stycznia 1969 roku dwudziestoletni student z Pragi, Jan Palach, w proteście przeciwko biernej postawie swoich rodaków oblewa się benzyną i podpala na placu Wacława w centrum Pragi. Chłopak umiera trzy dni później. Jego koledzy, na czele z Ondřejem Trávníčkiem (Vojtěch Kotek), organizują głodówki i demonstracje antykomunistyczne. Mija kilka tygodni od tych dramatycznych wydarzeń. Śledztwo w sprawie śmierci studenta prowadzi major milicji, Jireš (Ivan Trojan). Jeden z działaczy partyjnych, Vilém Novy (Martin Huba), oskarża Palacha o próbę sfingowania podpalenia i współpracę z zachodnim wywiadem. Oburzona matka zmarłego, Libusza (Jaroslava Pokorná), postanawia bronić dobrego imienia swego syna w sądzie. Młoda prawniczka Dagmar Burešová (Táňa Pauhofová), mimo początkowych wątpliwości, decyduje się ją reprezentować.
HBO Comedy
20:30 American Summer
Alex (Brett Davern) studiuje na jednej z najlepszych uczelni w kraju. Chłopak postanawia spędzić wakacje w Los Angeles, gdzie mieszka jego kuzyn Roger (Matthew Lillard). Na miejscu czeka go niespodzianka. Okazuje się bowiem, że jego krewny nie jest odnoszącym sukcesy biznesmenem, jak sądzi cała rodzina, ale został wyrzucony ze studiów i zarabia na życie jako basenowy. Kuzyni od razu znajdują wspólny język. Postanawiają wprowadzić się do rezydencji jednego z klientów Rogera i otworzyć tam agencję towarzyską. Interes idzie świetnie. Problemy pojawiają się, gdy do Los Angeles przyjeżdżają rodzice Aleksa.
Filmbox Family
21:40 Na deser
Marco Poloni (Costas Mandylor) i Grace Carpenter (Lauren Holly) postanawiają wziąć razem udział w konkursie dla cukierników. Główna nagroda wynosi 250 tys. dolarów. Mężczyzna potrzebuje pieniędzy, by uratować przed bankructwem piekarnię należącą do jego wuja Fabrizia (David Proval). Grace zaś od dawna marzy o otworzeniu własnej restauracji. Oznaczonego dnia oboje przybywają na konkurs. Kobiecie gorąco kibicuje jej narzeczony, Jim (Bruce Thomas), co bardzo nie podoba się zauroczonemu nią Marcowi. Na dodatek jednym z jego konkursowych rywali jest znienawidzony kolega z akademii gastronomicznej, Jacques (Andrew Lauer), a w jury zasiada profesor Emile Fragonard (Jean Pierre Bergeron), który przed laty wyrzucił Marca ze szkoły.
Universal Channel
23:00 American Pie: Księga Miłości
Nastoletni Rob (Bug Hall), Nathan (Kevin M. Horton) i Lube (Brandon Hardesty) uczęszczają do tego samego liceum. Przyjaciele myślą przede wszystkim o seksie i marzą o tym, by jak najszybciej przeżyć inicjację z którąś z atrakcyjnych koleżanek. Pewnego dnia chłopcy wybierają się do szkolnej biblioteki. Tam przypadkowo wchodzą w posiadanie legendarnej "Księgi miłości", przybliżającej metody na udany podryw. Przekazywany z rąk do rąk kolejnym rocznikom podręcznik podbojów i uprawiania miłości pomógł już wielu zdesperowanym uczniom. Uległ jednak przy tym poważnym zniszczeniom i odczytanie części zawartych w nim informacji okazuje się niemożliwe. Korzystanie z niekompletnej książki prowadzi nieszczęsnych prawiczków na manowce. Przyjaciele postanawiają zrekonstruować cenne kompendium wiedzy. Z pomocą przychodzi im twórca księgi, pan Levenstein (Eugene Levy). Siódma już część zapoczątkowanej w 1999 roku serii młodzieżowych komedii, z których każda ukazuje w krzywym zwierciadle sfrustrowanych seksualnie amerykańskich nastolatków.
TV Puls
20:00 Lawina
Dwaj bracia, Thom (Adam Croasdell) i Jock (Andrew Lee Potts), prowadzą firmę, która zajmuje się organizacją wycieczek dla miłośników sportów ekstremalnych. W trakcie jednej z takich wypraw z gór schodzi potężna lawina, która niszczy znajdującą się u podnóża masywu wioskę. Jej mieszkańcy zostają uwięzieni pod śniegiem. Ofiary tragicznej katastrofy nie mogą liczyć na to, że ratunek przybędzie szybko, ponieważ ratownicy znajdują się zbyt daleko. Jedyną nadzieję dla zasypanych stanowią Tom i Jock, którym udało się uciec przed zwałami spadającego śniegu. Dzielni bracia bez wahania ruszają na pomoc poszkodowanym.
HBO HD
18:15 Green Lantern
Hal Jordan, pilot w zakładach Ferris, otrzymał od umierającego kosmity zielony pierścień. Jego przeznaczeniem stała się ochrona mieszkańców kosmosu razem z "Korpusem Zielonych Latarni", który od stuleci pilnuje porządku w całym wszechświecie. Hal, który dopiero jest rekrutem w szeregach Zielonych Latarni, okazuje się być jedynym, który może stawić czoła Parallaxowi.
Chodzi mi o to, że część filmów, które podałeś, to zwykłe średniaki. Patrząc na średnią z filmwebu:
Bękarty wojny - 7,9
Ultimatum Bourne'a - 7,9
Gorejący krzew - miniserial, żaden odcinek nie był jeszcze emitowany
American Summer - 5,6
Na deser - mało głosów, imdb daje 5,7
American Pie: Księga miłości - 5,9
Lawina - 5,3
Green Lantern - 5,9
Sam poleciłbym jedynie dwie pierwsze pozycje. Trzeba po prostu ograniczyć ilość wpisywanych filmów, ponieważ wielu zniechęci się, jeśli zobaczy, że wrzucasz wszystko hurtowo.
[23] Ok, wezmę te rady do serca i postaram się już bardziej.
Oczywiście niewątpliwie dodał bym jeszcze "4. Pancernych z psem" odc. 1. na TVN7 i to samo na Pulsie odc. 1. i 2. /wczoraj były, wściekli się czy co?/ No i nasz as wywiadu kpt. Klosz odc. 5. na TVP Seriale i odc. 3. i 4. na Kino Polska. Pogięło !!
A na powagę to polecam "Znachora" w Kino Polska. Był już z mln. razy ale b. dobry.
Akurat Filmwebowymi ocenami nie wypada się sugerować przy ocenianiu "jakości filmu" bez obejrzenia go.
[23] a ja sądzę, że forma jest w porządku i nie zmieniałbym niczego. Facet podaje najciekawsze propozycje na dany dzień, a nie pozycje dla "krytyków filmowych z filmwebu". Jak dla mnie spis jest jak najbardziej ok. Jest zróżnicowany, są luźniejsze pozycje jak American Pie, wszystko gra.
Darth Father - oceny filmwebowe podałem tylko dla zobrazowania sytuacji, z tych filmów nie widziałem tylko American Summer i Na deser. I zgadzam się ze średnią ocen.
[27] spoko, ja tylko dodałem swoją opinię. ;)
Ultimatum
Którą część American Pie najbardziej lubicie ? ;)
Udało mi się po latach obejrzeć Opowieści z krypty. Rewelacja. Plus świetna gra aktorska Cushinga.
[31] Oglądałem parę scenek z tego ;)
Oglądał ktoś Dead Silence (2007) ? Jak dotąd najlepszy horror jaki w ogóle obejrzałem. Polecam jeżeli ktoś nie oglądał, a lubi zażyć dawkę strachu :D
[34] Chyba nie to ;(
Kto powrócił do kilka lat wstecz i obejrzał wczoraj Epokę Lodowcową ? :) :) :)
Mnie tam się podoba, + za starania w wątku i oby tak dalej. Usprawniając parę rzeczy i dobierając filmy, możesz prowadzić naprawdę dobry wątek informacyjno-dyskusyjny.
Była w tym filmie scena, w której jedna z postaci tak jakby zamarzła i złamały jej się nogi? Bo pamiętam, że widziałem coś w ten deseń, ale nie wiem, czy to w tej produkcji.
2013-03-04 Dobre Kino na Dziś (Poniedziałek)
Polsat
20:00 Avatar
Rok 2154. Poruszający się na wózku inwalidzkim były komandos, Jake Sully (Sam Worthington), zostaje wysłany na Pandorę - księżyc planety Polyphemus w układzie Alfa Centauri. Celem misji jest uzyskanie dostępu do złóż cennego minerału o nazwie unobtainium. Otaczające je obszary zamieszkuje rasa humanoidalnych Na'vi. W przeciwieństwie do ludzi żyją oni w wielkiej harmonii z przyrodą. Za pomocą najnowszej technologii genetycy tworzą zbudowane z DNA człowieka i mieszkańców Pandory awatary, którymi można zdalnie sterować. Jake wraz z naukowcami: dr Grace Augustine (Sigourney Weaver), Normem Spellmanem (Joel Moore) i pilotem Trudy Chacon (Michelle Rodriguez) ma zdobyć informacje o miejscowych i ich środowisku. Pewnego dnia grupa zostaje zaatakowana przez dzikie stworzenia. Życie Sully'emu ratuje Neytiri (Zoe Saldana), która uznaje go za wybrańca i zabiera do osady. Rodzi się między nimi uczucie. W końcu dochodzi do ostatecznej walki między ludźmi dowodzonymi przez Milesa Quaritcha (Stephen Lang) a Na'vi. Film w reżyserii Jamesa Camerona został nagrodzony trzema Oscarami i dwoma Złotymi Globami. Zarobił 2,7 mld dolarów, stając się najbardziej dochodową produkcją w historii kina.
TVN 7
23:00 Szeregowiec Ryan
6 czerwca 1944 roku. Alianci lądują w Normandii. Mimo precyzyjnie zaplanowanych działań, które miały odwrócić uwagę Niemców od tego, co działo się na plaży, Amerykanie i towarzyszący im żołnierze dostali się w strefę artyleryjskiego i maszynowego ostrzału. W tej samej operacji wojskowej, w różnych oddziałach, wzięli udział czterej bracia Ryanowie. Trzech z nich zginęło. Amerykański oficer, kapitan John H. Miller (Tom Hanks), dostaje rozkaz przeprowadzenia swojej jednostki za linię wroga i odszukania czwartego - szeregowca Jamesa Ryana (Matt Damon). Wraz z kilkoma odważnymi mężczyznami Miller rusza, by wykonać powierzone zadanie. W miarę, jak oddział wchodzi na terytorium wroga, ludzie dowodzeni przez kapitana zaczynają podważać sens misji. Operacja wątpliwego uratowania jednego człowieka pociąga bowiem za sobą śmierć wielu osób. Czy warto ponosić takie ryzyko? Brutalnie realistyczna, ale i pełna patosu rekonstrukcja lądowania Amerykanów w Normandii i wydarzeń, które nastąpiły po nim. 24-minutowa sekwencja desantu na plaży Omaha weszła na stałe do historii kina. Pięć Oscarów, w tym za najlepszą reżyserię i zdjęcia autorstwa Janusza Kamińskiego.
TV 4
22:00 Królowa Sceny
Londyn, rok 1660. Zgodnie z obowiązującym prawem wszystkie role teatralne, również kobiece, są zarezerwowane wyłącznie dla mężczyzn. Na londyńskich scenach króluje utalentowany aktor Kynaston vel Edward Kynaston (Billy Crudup). Jego garderobianą jest młodziutka Maria (Claire Danes). Dziewczyna marzy o aktorstwie i ćwiczy podpatrzone u swojego idola gesty. Pewnego dnia udając mężczyznę debiutuje na jednej z prowincjonalnych scen. Sprawa ta wychodzi na jaw. Wiadomość dociera do króla Karola II (Rupert Everett), który zmienia prawo i od tej pory role kobiece mogą grać tylko kobiety. Następuje rewolucja w angielskim teatrze. Nie dla wszystkich jest to powód do radości. Załamany Kynaston boi się, że to koniec jego kariery. Maria, czuje się odpowiedzialna za jego stan, pomaga mu wrócić na scenę.
Ale Kino
20:10 Za Kilka Dolarów Więcej
Pułkownik Douglas Mortimer (Lee Van Cleef) i tajemniczy Człowiek Bez Imienia (Clint Eastwood), dwaj wrodzy sobie łowcy nagród, polują na tego samego przestępcę, groźnego Indio (Gian Maria Volante). Ponieważ bandzior jest tyleż sprytny, co niebezpieczny, "myśliwi" postanawiają zawrzeć rozejm i wspólnie go schwytać. Zwłaszcza że pułkownik, oprócz wysokiej nagrody, ma też inny, dużo ważniejszy motyw. Wspólny pościg nie może jednak obyć się bez konfliktów.
Yyy czy mi się wydaje czy nie podałeś jedynego słusznego filmu do oglądania dzisiaj czyli "Za kilka dolarów więcej" na Ale Kino?
Tv Puls
20:00 Atak rekinów: Megalodon
W latach 70-tych na wodach okalających kurort Amity szeryf Martin Brody dokonał serii zabójstw na dzieciach tytułowego Megalodona. Po 30 latach depresji i opłakiwania straty potomstwa Megalodon rusza po zemstę na gatunku ludzkim.
[37] Nie ma sensu dodawać tak słabego filmu ;(
Jak to nie ma? Oczywiście, że ma. Gwarantowane 1/10 warto czasem do kolacji obejrzeć :)
Jak można o Avatarze tak się rozpisać a jednemu z najlepszych westernów na świecie poświęcić 2 linijki?
@down
Lektor nigdy nie ma sensu, gdybym mógł 100% obcojęzycznej telewizji oglądałbym z napisami (wszelkie programy też).
Avatar z pewnością, ale z reklamami bite 3 godzinki poleci :/.
Polecam "Za Kilka Dolarów Więcej" na Ale Kino. Żadnych Avatarów... To jest świetny film z Clintem.
No, chyba że ktoś nie widział "Szeregowca Ryana". Ale tam będą reklamy. I lektor bez możliwości wyboru napisów. -_-
Wytłumaczcie mi jak można woleć napisy zamiast lektora ? :D Ja zawsze filmy to tylko z lektorem oglądam, bo do napisów nie mam przekonania ;(
Kiedy film jest dobrze zagrany o wiele przyjemniej się słucha głosów aktorów nie zagłuszanych przez lektora. Zwłaszcza w dziełach gdzie są postaci typu Mickey grany przez Brada Pitta w filmie Przekręt. Słuchać jego cygańskiego zagłuszanego przez lektora to grzech.
edit. Dodam jeszcze że są pewne filmy których nie potrafię oglądać bez lektora. Jest ich mało (teraz do głowy przychodzą mi trzy) a mianowicie Władca Pierścieni. Film jest bądźmy szczerzy dobry, świetnie zagrany głosem ale lektor... kurcze gość po prostu pasuje do tego filmu lepiej niż aktorzy, to on buduje klimat.
No właśnie, oglądanie z lektorem ma dla mnie sens tylko wtedy, gdy obsada jest słaba. W każdym innym przypadku napisy>lektor.
Lektor niszczy klimat filmu (np. oglądanie jakiegoś dreszczowca czy horroru z lektorem to straszna lipa..). A po drugie tak jak napisał Mada Fakir. Wolę słyszeć oryginalne głosy aktorów, a nie czytacza, który ich w 98% zagłusza.
Ale mimo, że ich nie słucham to mam do nich szacunek. Np. ten co czyta do "Mody na Sukces"... :D Współczuje.
2013-03-05 Dobre Kino na Dziś (Wtorek)
HBO 2
01:50 Porąbani
Pochodzący z prowincji Tucker (Alan Tudyk) i Dale (Tyler Labine) wybierają się na długo wyczekiwane wakacje na łonie przyrody. Marzą o relaksie, wędkowaniu i wylegiwaniu się w leśnej chacie. Panujący w głuszy spokój zostaje pewnego dnia zakłócony. Na miejsce przybywa bowiem grupa młodzieży z miasta. Wskutek przypadku biorą oni Tuckera i Dale'a za seryjnych morderców... Groteskowa czarna komedia, pełna absurdalnych dialogów i sytuacji.
FilmBox Family
21:20 Wybór Gracie
17-letnia Gracie Thompson (Kristen Bell) pochodzi z patologicznej rodziny. Jej matka, Rowena (Anne Heche), jest osobą nieodpowiedzialną, uzależnioną od narkotyków i alkoholu. Gracie ma przyrodnie rodzeństwo - siostrę Rose (Kristin Fairlie) i trzech młodszych braci - Robbiego, Johnny'ego i Ryana. Mimo że mają różnych ojców, dzieci bardzo się kochają. Podczas kolejnej wizyty policji Rowena ucieka wraz z dziećmi do swojej matki, Loueli (Diane Ladd) i sprowadza kolejnego kochanka, który próbuje molestować Gracie. W końcu Rowena zostaje aresztowana, a dzieci trafiają do różnych domów opieki społecznej. Gracie podejmuje walkę o prawo do opieki nad młodszym rodzeństwem. Nastolatka kontynuuje naukę, a jednocześnie pracuje, by zarobić na utrzymanie rodziny. W trudnych chwilach wspiera ją zakochany w niej szkolny kolega Tommy (Shedrack Anderson). Rowena jednak nie zamierza pozwolić Gracie opiekować się braćmi. Sprawa trafia do sądu. Za rolę Roweny Anne Heche otrzymała nominację do Emmy. Jedną z postaci kreuje Diane Ladd. Aktorka była trzykrotnie nominowana do Oscara, m.in. za role w filmach "Dzikość serca" oraz "Historia Rose".
Cinemax 2
20:00 Hasta la Vista
Mający poważne problemy ze wzrokiem Jozef (Tom Audenaert), cierpiący na paraplegię Philip (Robrecht Vanden Thoren) i mający guza mózgu Lars (Gilles De Schrijver) przyjaźnią się od lat. Młodzi Belgowie dowiadują się o istnieniu domu publicznego w Hiszpanii, który zajmuje się niepełnosprawnymi mężczyznami. Postanawiają tam dotrzeć. Aby uzyskać pozwolenie od rodziców, oszukują ich, że zamierzają zwiedzić francuskie i hiszpańskie winnice. Pomimo licznych problemów w końcu udaje im się wyruszyć na wyprawę, w której ich przewodnikiem zostaje otyła Claude (Isabelle de Hertogh).
FilmBox
21:15 Borsalino i spółka
Rok 1930, Marsylia. Szef mafii Roch Siffredi (Alain Delon) bierze udział w pogrzebie swego przyjaciela. Postanawia odnaleźć jego zabójcę. Nie przysparza mu to zbyt wiele trudności, za to później musi sobie poradzić z jego żądnym zemsty bratem, Volpone (Riccardo Cucciolla). Nieobliczalny gangster robi wszystko, aby przejąć kontrolę w przestępczym światku Marsylii. Zabijając każdego, kto stanie mu na drodze, osiąga w końcu swój cel. Upokorzony i zdetronizowany Siffredi jest zmuszony do ucieczki z Marsylii. Wraca po latach z nowym zespołem i wypowiada krwawą wojnę Volpone i jego ludziom.
Ale Kino +
20:10 Imię Róży
Akcja toczy się w 1327 roku i zamyka się w ciągu tygodnia pełnego dramatycznych i mrożących krew w żyłach wydarzeń. Do benedyktyńskiego opactwa we Włoszech przybywa dwóch mnichów z zakonu franciszkanów: pochodzący z Brytanii brat Wilhelm z Baskerville (Sean Connery) oraz jego młody uczeń, Adso z Melku (Christian Slater). Zakonnicy mają wziąć udział w wielkiej międzynarodowej debacie na temat ubóstwa Chrystusa. Wbrew pozorom znaczenie tej dyskusji nie sprowadza się do teologicznych subtelności; debata ma swój wymiar polityczny. Jej wnioski będą używane jako argumenty w rozdzierającym Europę konflikcie między Cesarstwem a papiestwem. Panujące w klasztorze napięcie potęguje tajemniczy zgon jednego z mnichów, iluminatora dokumentów - brata Adelmusa. Wiele wskazuje, że zakonnik nie zmarł naturalną śmiercią. Kiedy gnie kolejny mnich, nie ma już wątpliwości, że w opactwie działa morderca. Brat Wilhelm podejmuje się przeprowadzenia śledztwa. To niebezpieczna misja, bo benedyktyński klasztor okazuje prawdziwym kłębowiskiem spisków, intryg, pułapek i tajemnic.
Jak ktoś ma zamiar czytać Imię Róży to niech nie ogląda filmu. Jak już czytał to tym bardziej :D
Gdybyś choć trochę się wytężył to wiedziałbyś, że jutro o ok. 17 nie dodam porąbanych, którzy lecą o 01:50.
spoiler start
Film naprawdę ciekawy...
spoiler stop
[51] Polać mu !!
To ja dodam coś od siebie:
TVP 2
20:40 M jak miłość
Marta jest zaskoczona nerwową reakcją Andrzeja, gdy spotykają Holtza. Prawnik sugeruje, że Budzyński musi poprowadzić nową sprawę Wojdasa. Janusz informuje Edytę, że wyjeżdża do Stanów. Nie chce utrzymywać kontaktu z Piotrkiem. Iza krytykuje Pawła za źle napisany raport. Mirka prosi ojca o kolejną pożyczkę. Zapłakana Helena przychodzi do Mirki, oskarża ją, że zniszczyła jej związek z Rafałem. Filarska wyznaje córce, że Marszałek ją uderzył. Magda nie wierzy w jej wersję. Między przyjaciółkami dochodzi do kłótni.