Do czego to doszło, by w XXI wieku, tymi, którzy protestują najwięcej byli ZŁODZIEJE nie szanujący cudzej własności? Czy ktoś kompetentny, z wykształceniem wyższym, a nie internetowym wziął się za dogłębną analizę zapisów tej niezwykle krzywdzącej złodziejstwo ustawy? Bo z chęcią bym przeczytał wersję bez tego pieprzonego bełkotu pokrzywdzonej dziewicy ze spalonej wioski. Czy 95% osób korzystających z Internetu to intelektualne ameby bez poczucia moralności?
Wstyd mi za mój naród.
A skąd wiesz, że ci, którzy protestują, to złodzieje?
[12] Złodzieje to raczej prawicowy bełkot :)))
Czy ktoś kompetentny, z wykształceniem wyższym, a nie internetowym wziął się za dogłębną analizę zapisów tej niezwykle krzywdzącej złodziejstwo ustawy? Bo z chęcią bym przeczytał wersję bez tego pieprzonego bełkotu pokrzywdzonej dziewicy ze spalonej wioski.
lol2 wtf skąd ty sie urwałeś
[2] Cóż, jak wiadomo, protestujący to wzory moralności, a wszystkie sezony Lostów, Smallville, czy House'a mają w wersji kolekcjonerskiej na DVD w oszklnej gablotce pod telewizorem.
Jeśli Pan Krzysztof Gonciarz lub Adam Szymon Tułecki ma wykształcenie prawnicze uznam go/ich za wiarygodnego analityka.
Ej, czy to już nie podpada pod spam? Czemu moderatorzy nic z tym nie robią?
Po cholerę tyle wątków nt. tak naprawdę jednego wydarzenia?
O pomoc w przygotowaniu tego tekstu poprosiłem znajomego prawnika i osobę żywo zainteresowaną przetasowaniami w ochronie praw autorskich, Adama Szymona Tułeckiego.
Właśnie chodzi o to, że pan Tułecki jest prawnikiem, najpierw przeczytaj, a potem się pultaj.
Dlaczego nikt nie protestuje, że osadzeni prawomocnym wyrokiem są ubezwłasnowolnieni?
Co za lewacki bełkot. Jacy złodzieje ? Kto co i jak kradnie ?
Naturalnie można tu mówić o nielegalności w świetle istniejącego prawa ( kompletnie niedostosowanego do rzeczywistości, które ma chronić interesy grupy o znacznym zasobie gotówkowym i politycznych wpływach ).
Zresztą ludzie niby ściągają na potęgę a jakoś co roku kolejne filmy, płyty i gry biją rekordy sprzedaży ...
Oho, złodzieje są poruszeni. Autentycznie cieszę się, że złodziejstwo zostanie odcięte od zasobów globalnej sieci. Jestem jak najbardziej za podpisaniem tej ustawy. Niewinny nie ma się czego obawiać.
Jest już wątek o niemal identycznym tytule. Było się dopisać skoro naprawdę musisz "błysnąć".
P.S. Narodem sobie gęby nie wycieraj.
Czemu wy się dajecie trollować jakiemuś szczeniakowi któy nawet nie ma pojęcia o tym co pisze.
[13] Ty oczywiście pierwszy rzucisz kamień?
Aha, czyli jesteś po prostu trollem. To wyjaśnia sprawę.
[17]
Myślę, że by rzucił. Jezus kompletnie nie znał się na ludziach ;)
Nie uwierzysz, ale tak, mam pełne prawo do tego by jako pierwszy rzucić kamień. Nie mam nielegalnego oprogramowania. Mam oryginalnego Windowsa, Office'a oraz Photoshopa CS4. Muzykę mam na oryginalnych nośnikach.
Niewinny nie ma się czego obawiać. -> jeśli tylko winnemu grozi pełna inwigilacja.
Sęk w tym, że ACTA pozwala na inwigilowanie wszystkich - zarówno winnych, jak i niewinnych - co już jest naruszeniem prywatności - to jest właśnie powodem tego "pospolitego ruszenia" w Internecie.
Skoro już mowa o Jezusie !
[19] Jesteś fajny.
Mam oryginalnego Windowsa, Office'a oraz Photoshopa CS4. Muzykę mam na oryginalnych nośnikach.
Prowo jak nic.
Hoho, no to dalej, chwyćcie pochodnie i widły i odpalajcie Painta! A potem wrzucajcie swoje smarkate postery na facebooka (gdzie i tak - o ironio umieściliście wszystkie swoje dane osobowe) czy inne stronki z treściami obrazkowymi na poziomie kupy. Z pewnością wasz krzyk wprawi światłowody w ruch.
Zabawne jest to, że uważacie, że 26 Stycznia rozpocznie się inwigilacja. W mniejszym lub większym stopniu trwa ona już od jakiegoś czasu.
kubicBSK -> :) Teraz zauważyłeś?
Pośmialiśmy się - będzie tego karmienia trolla.
Kradzieje i prostacy!
/na drugiej tablicy jest napisane "Ojcze zabrali mi internet"
przez chwilę trzymał ją poprzednio gość o posturze Jezusa
Poquelin:
Czyli Ty np. nigdy nie zapisałeś obrazka z GOOGLE GRAFIKA na pamięci swojego komputera?
Bo jeśli tak to w świetle ACTA jesteś właśnie złodziejem.
Czy to fair? Czy było źle do tej pory? Czy tak bardzo ktoś narzekał?
NIE!
Oczywiście, że kradzieje. Każdy pirat to złodziej, nie różniący się od kieszonkowca czy złodzieja trakcji lub samochodów. Nie uważacie, że zakaz zabijania innych też godzi w wolność człowieka?
[27] Wybacz, wiem, że panuje teraz chory kult obrazka, ot taka moda, ale nie, nie miałem potrzeby zapisywania czegokolwiek.
[30] A maskę z Vendetty już kupiłeś? Nie zapomnij przymierzyć i pokazać się w niej mamie.
Nie ruszać gówna bo śmierdzi.
[28] Tapety na pulpit pewnie też nigdy żadnej nie pobrałeś :D
Gdzie te prowokacje w ktore ludzie wierzyli do momentu w ktorym autor sam sie przyznal... :(
To właśnie ludzie z wykształceniem wyższym, a nie internetowym protestują przeciwko ograniczeniu ich podstawowych praw.
[34] Sugeracja? A, to taki odpowiednik 'zwalowania'.
powiedz, ze nie chcesz tlumaczyc twojego glupkowatego slowotworstwa tym, ze inni uzywaja slangu
Sugeracja pochodzi od słowa sugerowanie. Swoją drogą slang to nic innego jak przykład głupkowatego słowotwórstwa. Warto by było też, byś zaznajomił się z polskimi znakami diakrytycznymi.
i po raz kolejny
ciekawa zreszta teza na temat slangu, szkoda, ze zaden lingwista sie z toba nie zgodzi, gdyby tak bylo to nikt nie zajmowalby sie argotem
-Za co siedzisz?
-Za gwałt
-A ty ?
-Za morderstwo
-A ty Marian?
-Za skopiowanie zdjęcia