Witam,
Mam pytanie: czy dostanę jeszcze gdzieś pierwsza cześć Diablo? Może być zarówno w pudełku, jak i w wersji cyfrowej. Zależy mi, aby było to w pełni legalne, a także najlepiej aby była w PL. Pomożecie?
A czy, jeżeli gra nie jest juz oficjalnie oferowana przez producenta i sklepy, ściągnięcie jej za darmo nie jest legalne? No bo te płyty na Allegro to w większości w opłakanym stanie są i ogólnie ich bardzo mało. No a mnie zależy na samej grze, niekoniecznie na pudełku...
Możesz się połudzić i poszukać w lokalnych sklepach Antologii Blizzarda z Platynowej Kolekcji.
Jednak nikt mi nie odpowiedział na pytanie: czy w przypadku wycofaniu produktu przez producenta ściągnięcie gry nie staje sie legalne? No bo w końcu on juz na tym nie zarabia, więc wg mnie nie jest to kradzież. No ale sie na tym nie znam więc wole poznać wasza opinie.
Nie, nie staje się legalne.
Ps3fan - istnieje taki termin jak abadonware. Dość problematyczny pod względem prawnym, brak mu umocowania.
I diablo I się do niego nie załapuje. Bo jest dość młode a co ważne - ciągle wspierane/sprzedawana/uznawane przez wydawcę.
To nie to co jakaś gra z 95 roku firmy która już nie istnieje.
Z tego co wiem to dyskusja czy można ściągnąć jest wtedy, gdy producent danego oprogramowania przestaje istnieć, a praw do produktu nikt nie przejmuje - wtedy prawdopodobnie można (ale na 100% nie dam sobie łba uciąć). Ale w tym wypadku - raz że Blizzard raczej nie ma ochoty upaść :), a dwa - Diablo 1 wciąż jest w oficjalnej sprzedaży z tego co wiem, choćby właśnie w tej Antologii.
graf_0 --> Istnieje taki termin jak prawo autorskie.
Dessloch -> A to nie tylko 2?
gnoll -> A da się gdzieś antylogię kupić... nówkę, w sklepie, w folii itp.?
Dołączam sie do pytania Patriciusa. Tez chciałbym kupić nowke zmiast używke z alledrogo.
w Mediamarkt można kupić diablo I + scI +SCI exp + wcII w jednym pudełku za grosze. Poszukaj :)
O! To jest bardzo dobra informacja.
Wolałbym wersje cyfrową, ale jak się nie ma co się lubi...
Wszystkie gry Blizzarda są w wersjach cyfrowych. Kupujesz pudełko i klucze podczepiasz do swojego konta na Battle.net.
Likfidator --> Nie są.
Diablo 1, Warcrafta 2 i 1 nie dostaniesz legalnie w wersji elektronicznej i nie podepniesz wersji pudełkowej, żeby otrzymać taką kopię.