Dlaczego gdy gra sie włączy na ekranie są zielone kwadraty które wszystko zasłaniają!!Do tego nie moge sie ruszyć a jak naciskam cos zielonego to sie przesuwa tekst ale tylko raz a potem ciągle jest ten sam!!pomużcie...
niezla gra....jak zwtkle troche krotka (chodiasz godzina gry ja na flashke to i tak duzo)
przypominaja sie stare przygodowki w ktorych chodzilo sie przez godziny po lokacjach z desperacji probujac wszystkiego :D
Juz widze jak ludzie nie moga sobie poradzic z taka prosta gra :D
Łatwa gra, pół godziny i po grze, grafia bardzo ładna. Nie rozumiem czemu jest napisane że trzeba mieć cierpliwość do ładowania?? u mnie w pół minutki się załądowało?
ta gra jest do dupy
Gra fajna!
huje nie umią nawet pisać a ta gra jest jest jeszcze hujowa
Hej, jak dla mnie, gra jest ciekawa, aczkolwiek nie taka prostaaa... Czy macie może solucje do gry, ewentualnie małe podpowiedzi? Jestem na etapie posiadania 3 butelek od trucizny, książki magicznej, zjaranego kanistra po benzynie, banana (któregoś z kolei), jabłka z robakiem, grzyba i karalucha. Spaliłam stracha, dałam banana małpce (choć nie dała się przekupić, wiem, że trzeba ją złapać w pułapkę lecz-jaką?), bylam już wszędzie, ale nie wiem, kto czego potrzebuje.... Próbowałam wszystkiego. Z góry dzięki, pozdrawiam!
powiedzcie mi co mam zrobic wgrywa mi sie gra potem ten ludek mowi gdzie moja skala i naciskam go potem mozna poszperac po menu a potem usiluje nacosnac GO i nie leci dalej gra tylko dalej sa napisy jak sie tego pozbyc?? help prosze o pomoc
Żeby małpa zeszła nam z drogi,wrzucasz banana do wody po prawej stronie mostu.Robaka wyjmujesz z jabłka i dajesz go chłopcu,który łowi ryby.W trzech butelkach musisz zrobić miksture.Idziesz na plaże i wlewasz do każdej wodę.Kanister z benzyną też dodajesz do którejś butelki.
help pomuszcie mi ona mi sie nie chce włoczyc robie go i nic sie nie robie bez nadzieja
ej czemu mi się nie chc ena początku go?co trzeba zrobić??ze by działało?/
ale dupna gra
szajs , tak samo jak te inne gry na necie :(
Taaaa, super gra po prostu masa!!! Mi się tam podoba zdeka krótka to wkońcu nie The Longest Journey:P ale da rade
Troche krótka
Z góry wszystko do przewidzenia:P ale da rade
szkoda ze nie zrobili gry flashowej na miare The Longest Journey :P
fajna gra ale taka krótka
..::BeZ kOmEnTaRzA::..
prosze pomocy jak sie wychodzi z pokoju jak maszkraluca
Jak mozna ominać śpiącego smoka O_o ? albo co trzeba zrobic, żeby wrona cie nie atakowała?
fajna gra!!
ale krótka!!
jak wyjądz tego robaka??kurcze
Hej,dzięki za podpowiedzi,bardzo się przydały-Ale PROSZĘ o więcej! Znów utknęłam. Nie mogę znaleźć smoka, nie wiem, o co chodzi z wdową na cmentarzu, ani też jak złapać kuraka, czym zająć dużego goblina i jak wyłudzić siekierę od drwala. Mam księgę magiczną, przeczytałam ją, zrobiłam 2 mikstury, ale nie umiem ich użyć, ani nie wiem gdzie. Mam jeszcze też jabłko. Z góry dziękuski!:)
Aco do robaka,wyjmuje się go w tym dużym okienku w menu,wkładając tam najpierw jabłko.
Zeby wyjac robaka z jablka musisz nacisnac na jablko zeby pojawilo sie po prawej stronie na ekraniku,nastepnie nacisnij myszka na robaka.Powinien wysunac sie z jablka.Z wdowa nic sie nie robi.Ona jest nam do niczego nie potrzebna.Zeby do smoka dojsc musisz tam gdzie jest brama na cmentarz isc do gory drozka.Dojdziesz do rzeki z wodospadem.Tam musisz uzyc sprzetu do plywania ktory powinnas miec chyba na wodzie.Zanurkujesz pod wode.Tam tunelem doplyniesz na powierczhnie,wyjdziesz z wody i spotkasz smoka.Na smoku,na jakims miejscu na jego ciele(nie pamietam na jakim)musisz uzyc jakiejs rzeczy ktora posiadasz(nie pamietam jakiej ;) .Mikstury przydadza ci sie pozniej,musisz zrobic 3.Rozmawiasz z drwalem,za ktoryms razem on zaproponuje ci gre(kto szybciej zetnie drzewo).Jak wygrasz dostaniesz siekiere.Uzyj na drwalu lub na siekierze wszystkich funkcji(czyli wez,rozmawiaj-nie pamietam ktorej,bo dawno w to gralam).Tak dlugo ih uzywaj dopoki on nie zaproponuje ci gry.Siekiera rozwal drzewo na ktorym uwieziony jest mis.misia daj dziewczynce.Ona ci cos da (chyba jakies okruchy) i wlasnie chyba ta rzecz musisz uzyc na kurze.Ona zacznie jesc okruchy i wtedy ja zlapiesz.Mam nadzieje ze moje wskazowki wam choc troche pomoga =)
Hej...ciągle próbuję zagadać tego drwala i nic!!!I gdzie jest ten sprzet do nurkowania?Nigdzie go nie moge znaleźć!!Utknęłam!!HELP!!!!!!!!!!!
Hej, dzięki za podpowiedzi, ale one rzeczywiście na nic się zdają. Sprzętu do nurkowania jak nie było tak nie ma, nie wiem gdzie dalej szukać, a drwal po 10 razach mówienia taj samej kwestii juz mi się znudził :(
głupie
nie podoba misie szymczyka pozdro..............................................?
HEJ, NIESTETY UTKNĘŁAM :( CZY ZNAJDZIE SIĘ DOBRA DUSZYCZKA I MI POMOŻE? MAM 2 MIKSTURY + W 1 BUTLECE WODE I BENZYNĘ + JABŁKO (JUŻ BEZ ROBAKA) + KSIĄŻKĘ MAGICZNĄ. NIE WIEM SKĄD WZIĄŚC SPRZĘT DO PŁYWANIA I JAK ZAGADAĆ DRWALA BY MI ZAPROPONOWAŁ KONKURS NA ŚCIĘCIE DRZEWA. NIE WIEM TEZ CZY DA SIĘ JAKOŚ PRZEJŚC "MAGICZNĄ BRAMĘ"? (JEST ZAMKNIĘTA I DZIAŁA NA NIĄ PONOC TYLKO MAGIA). BARDZO PROSZĘ O POMOC! OCZYWIŚCIE NIE ZDJĘŁAM MISIA I NIE ZŁAPAŁAM KURY. NIE UMIEM SOBIE TEŻ PORADZIĆ Z ZIELONYM GOBLINEM. POZDRAWIAM GRACZY I Z GÓRY DIZĘKI ZA INFO!! PA!
Help!!! Mam: jabłko(bez robaka), niebieskiego grzyba, spalony kanister, kłębek futra (?), karalucha i nietoperza. Oddałam już kota zwariowanej pani, zwaliłam małpę z mostu, spaliłam strach na wróble, wzięłam rybę od rybaka i to chyba wszytsko. Przeczytałam poprzednie komentarze i wiem juz mniej wiećej jak zdobyc misia itd. ale nie wiem jak: namówić na grę drwala, dostać wspomnianą w e wczesnijszych komentach księgę zaklęć, butelki, zrobić jakies mikstury, otworzyć bramę prowadzącą w góry (tylko magia może ją zburzyć, czy coś takiego). Błagam!!! Pomocy!!
Co dalej?
HEJ! PRZESZLAM CAŁA GRE! ;)) ZEBY NAMÓWIC DRWALA NA SCIĘCIE DRZEWA PMUSISZ NAJPIERW ZAGADAC DO DRZEWA A POTEM OD RAZU ZAGADAC DRWALA I WTEDY ZAPROPONUJE CI GRĘ ;) ZE SMIETNIKA BIERZESZ 3 BUTELKI, A CO ZROBIC Z NIETOPERZEM ITD? PRZECZYTAJ W KSIEDZE -TAM JEST NAPISANE JAK ZROBIC MIKSTURY ;) POWODZENIA!
Myślę, że dam radę. Troszku wolno sie ładuje. Miałam nadzieję, ze za drugim razem bedzie szło szybciej, ale gdzie tam! Pisze tak w między czasie. Thx BELLABIONA za podpowiedzi. Jak bedę miała jeszcze jakies pytanie, to amm nadzieje, ze mi pomożesz xD
I znowu nie wiem co robić... Oddałam misia, kure. Uwolniłam tego gościa. Ale o jaki śmietnik ci chodzi i skąd mam wziąść księgę? Może podasz mi swoje GG BELLABONDA? Tak bedzie łatwiej xD
Juz jestem u smoka. Co z nim? Gdzieś go podobno trzeba dotknąć, czy cos?
Znalazłam księgę i butelki. Myślę, że na razie sobie poradzę.
Tylko nie wiem jak zabrac smokowi łuskę, żeby sie nie obudził i mnie nie wywalił z góry. I co z tymi miksturami?
jaka hujowa gra tak jak ci którzy to czytacie
Słowem syf...
HEJ< A CO ZE SMOKIEM??? co na nim użyć?
te gry tu są do dupy
nie chce mi sie czekac az mi sie zaladuje ...:P
Jedna z najlepszych stron jakich znam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Posdro dla GOLAWCA
Bo GOLAWIEC to pot
Hej,to jedna z najlepszych gierek, w jakie tu grałam! Skończyłam i moge poradzić, że przy smoku nalezy użyć mikstury niewidzialności. Pozdrawiam!
Superrr gierka jak na internetową ale troche za łatwa...i krótka ale jesat oki...;)
I znowu utknęłam. Zabrałam od smoka łuskę, skończyłam eliksir, użyłam eliksiru na bramie, którą może ruszyć tylko magia. A te drzwi za bramą są zamknięte... I co? Help me!!!
ta gra niechce mi sie wonczyć naciskam GO no i nic
napisz ktoś co trzeba zrobić!!!pls
Gra jest fajna, przeszedlem ja glownie dzieki Waszej pomocy. a oto moja podpowiedz: jak wlacza sie gra po raz pierwszy i sie nie da wcisnac 'ok', najpierw wejdz w inwentarz (u gory) potem zapisz gre niez u gory ekranu). gdy juz grasz, wez zapalki, podnies kamien i wez karalucha. wyjdz z jaskini i wez niebieski grzyb. idz prosto - nie na dol. na razie olej kure. wez jablko, wyjmij z niego robala. olej mur, zejdz na dol. przy murzynie ukradnij banana gdy zsnie - masz tylko chwilke bo sie budzi. idz w prawo i idz dalej za bibloteka. ze smietnika wyjmij ksiazke i butelki. wroc sie do murzyna. zejdz na dol, wejdz do domu pogadaj z starsza pania i dziewczynka ( ta na zewnatrz) idz dalej na dol. uzyj zapalek na strachu, wez kanister. wroc sie do dziewczyny i idz w lewo. olej duzego goblina i idz dalej. wybierz opcje 'oko' i kliknij nia misia na drzewie. po tym 2 dary zagadaj drzewo. idz do gory, pogadaj z drwalem, zaproponuje ci gre w ktorej musisz walnac 25 razy drzewo przed drwalem. wroc do drzewa i zagadaj. odda ci misia. daj go dziewczynce i wez chrupki. wrc sie do kury, uzyj owa kukurydze na niej, i ja wez. wroc do duzego goblina i (wazne!! zrob to najpierw!) zagadaj do wiezna. dopiero teraz uzyj kury na duzym goblinie. idz do duzego drzewa. przejdz obok niego i idz w lewo. jak bedzie chlopak, pogadaj, daj mu robala i idz do gory. tu napelnij wszystkie butelki woda. wroc do chlopaka i idz do pogadaj z nim jeszcze. da ci rybe. jak nie ma chlopaka to najpierw idz na dol. wroc na pole i idz na dol. (uwaga! wazne!) wrzuc banana do wody, malpa wskoczy do wody. idz prosto, nie do gory. jak wejdziesz na cmetarz idz do gory, zaatakuje cie ryba (chyba, bo krotko to cos widzialem). trafisz do mini gry. klikaj szybko to jena to na druga noge. wez nietoperza. jak wyjdziesz z krypty idz caly czas na dol, gdy bedziesz widzial drzewo z oczyma, uzywaj na nim rybe (uzyj na srodku uczu). dostaniesz kota. wroc do starszej pani i daj jej kota. da ci kulke futra. teraz wloz najpierw karalucha i potem/b] grzyba do jednej z butelek, do innej najpierw nietoperka potem klebek futra i do trzeciej wloz kanister. wroc do murzyna, wejdz do sklepu obok (otworz drzwi) i wez rzeczy z pudla po prawej. wroc przed cmetarz i idz do gory. uzyj owego nowo zdobytego sprzetu na wodzie. znowu mini-gra. plyn tunelem i zawsze zdobywaj powietrze ( czarne 'wypustki'). jak wejdziesz do jaskini to idz w prawo. uzyj mikstury z kelebkiem kocim i nietoperkiem. jako niewidzialny goblin wez najwieksza luske (chyba na koncu ekranu gry jest). dolacz to luske do ostatniego niepelnego wywaru. wroc pod mur i uzyj na bramie tej mikstury z grzybem i karaluchem. przejd przej mur. jak dojdziesz do zamku, idz za niego (po lewej stronie w gore) i wejdz do srodka. idz w prawo. kliknij gdzies (nie wiem gdzie, trafilem przez prypadek:) ) raczka na pulke z probowkami. po intrze rzuc mixture nad maga i przy wyborze wcisnij 'yes'. teraz omijaj konary i drzewa, kieruj sie spodem. czasami hamsko drzewo zakrywa caly ekran. jak dojedziesz to wygrales.
jak mowiecie ze fakjna to pewnie tak!
fajna gra grafika bardzo ladna troche krotka
Wie ktoś jak to przejść??
naciskam go i nic!!
naciskam go i nic!!
buuuuuuuuuu. Drwal nie chce ze mną zagrać... Próbowałam już chyba 10 000 razy gadać z nim i z drzewem i nic... Co robić?
UDAłO SIE!!!
gra jest spox ale nie wiem co trzeba zrobić klikam na rękę potem na karalucha potem na menzurke i nic! HELP
rety...zlot juniorów czy co?!
mnożą sie!
Nie wiem, jak mieszac miksturki!
POMOCY!
Nie wiem, jak mieszac miksturki!
POMOCY!
Jak mam znaleźć tego maga?!?!?Klikam na półke , i nic sie nie dzieje.Mikstury miesza się w ten sposób w jaki wyjmujesz robaka z jabłka: kiedy pojawi się (butelka ) na podglądzie, wybierz składnik i naciskaj na szyjke butelki.
YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!UDAŁO SIĘ!!!!!!!!!!!Trzeba wybrać oczko, i zacząć czytać tytuły książek w 3 rzędzie od góry. Jeśli na jednej książce będzie pisało PULL ME ( czy coś takiego) to kliknij rączką.Po intro rzuć mixture NAD maga.Łatwizna
za diabla nie wiem jak sie ruszyc juz na wstepie mimo tlumaczenia wydawcy-ten goblin nie reaguje zaciął sie na tym że ktoś mu zakosił owoc.Co mam robić/ :((
jak mam zaczac grac w ta cholerna gierke??? nic nie dziala na tego goblina!!zacina sie i dobra-urzeka sobie ze ktos mu cos zakosil :)
słuchajcie jestem w zamku i niewiem co dlaej nic nie moge zrobić pomozcie mam jedna miksturę ta z kocia siescia i nietoperkiem ksiazkę jabłoko bez robaka i sprzet do nurkowania. przyciskam wszystko i nic pomocy!!!
nie umiem włączyć gry jak jest te GO niech ktoś mi pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie umiem włączyć gry jak jest te GO niech ktoś mi pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ta gra jest najlepszą gra na tej stronie
ta gra jest strasznie daremna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
START
Włączasz fre.Klikasz "go" aż do oporu.Wchodzisz w inwentarz.wychodzisz z niego.Klikasz "go".Zapisujesz gre.Wczytujesz ją.Naciskasz go.
Womanka---wchodzisz do pokoju z pięcioma rzędami książek.W trzecim rzędzie od góry zaczynasz czytać tytuły książek( oczkiem oczywiście). Kiedy przeczytasz napis "PULL ME", zmieniasz oczko na rączke i naciskasz książke.Po dość długiej scence rzucasz mixture NAD maga.Reszty się domyślisz
Jak otworzyć drzwi sklepu przy tym murzynie z bananami. Help me please
nie chce mi sie wlaczyc;(qrwa
Fananime21 wróc tam gdzie ta klatka z dziadkiem użyj klucza na klatce powinno po chwili włączyc się intro po skończeniu intra idz do sklepu pogadaj z tym facetem w sklepie weź ze śmietnika sprzent do nurkowania PS.na murze trzeba użyc mikstury z kanistremi łuskami
nO cOmment, pOprOstu pOrażka....
tAk JaK tY aRabSki_wÓjU
w zamieńcie na H :)
Jak sie wklada te ruzne zeczy do butelek plis o szybka odp.
Fajna przygodówka i w miare długa
Dobra giera :]
super super gra! http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35043078
Mam jabłko (bez robaka), karalucha, niebieski grzyb, kanister po paliwie i nietoperza. Oddałam misia, wygrałam walkę z drwalem, złapałam kurę, uwolniłam gościa, spaliłam stracha, małpa poleciała za bananem, uratowałam się na cmentarzu, dałam rybakowi robaka (on mi nie dal ryby) i co dalej?! Gdzie jest ten śmietnik? :( prosze odpiszcie lub napiszcie na GG :'(
Zjebana gierka omg o bez kitu hujowa a tym ktorym sie podoba to so jacys zjebani
gra do bani i do dupy
gra do bani dla dzieci
JAK JĄWŁONCZYĆ jak sie klika goze strzałko to nic sie neie robi powiedzcie co mam zrobic
nawet fajna
jestem na plazy dalam chlopakowi robala i nie wiem co dalej robic i gdzie ma byc ta malpa :/ help