j.w. Spodziewam sie, ze nie ale moze mnie zaskoczycie?
Nie. Jest to dzień ustawowo wolny od pracy, wszystkie sklepy są zamknięte, a wszyscy wypoczywają.
3+1
A kiedy to jest?
a co w tym dziwnego...?
mnóstwo firm niepolskich nie uznaje żadnych polskich świąt, w zamian oferują dni wolne w święta kraju, z którego pochodzi firma... w dużych miastach sporo osób jutro drałuje do pracy
ja ide jutro do roboty. u mnie tylko 2 dni w roku mamy wolne - 1 swieto wielkanocne i 1 swieto bozonarodzeniowe
Ja wiem, że ludzie pracują w święta, tyle że co to ma wspólnego z kurierami którzy przesyłek w takie dni nie dostarczają? To, że firma kurierska jest niepolska też nie ma nic do rzeczy.
Następnym razem, jak będę na przykład sprawdzał obszar dowozu w danej knajpie, to najpierw zapytam na GOLu...
UPS na bank nie jeździ 6 stycznia. wiem bo mam ciągły kontakt z kurierem tej firmy i mówił mi że w całej polsce mają wolne, we wtorek rozwożą paczki z weekendu a na bieżąco będą od środy rozwozić.
Żadna firma kurierska nie jeździ w Polsce. Nieistotne czy polska, czy nie. Dzień wolny od pracy to dzień wolny od pracy.
Wątek w zasadzie moglby sie skonczyc po [2] poście, dzieki w kazdym razie. Poczekam na paczke do wtorku.
A tak btw to ktos sie orientuje ile w t-mobile trwa wymiana starej karty sim (z duzym stykiem) na mikro sima? Zalezy mi na zachowaniu numeru.
Stra Moldas -> powiedz to sklepom zabka, jutro maja 9-19 otwarte :)
Kartę dostajesz od ręki, ale musisz poczekać (w moim przypadku było to ok 24h) na aktywacje karty.
Kilgur -> A to nie jest czasem dlatego, że są na franczyzie? :>
Qverty -> Zależy od salonu. W "większych" dostaniesz od ręki, jeśli mają kartę z odpowiednim "numerkiem".
Swięto Trzech Króli - jak sama nazwa wskazuje - jest świętem. Raczej ten dzień jest traktowany z powagą,bo jak wiadomo dotyczyło ważnych rzeczy. Ale miejskie autobusy kursowały normalnie jak w każdą niedzielę,sklepy też były pozamykane,oprócz monopoli - niestety.
Stra Moldas -> to akurat polityka zabki, oczywiscie w 99% przypadkow pracuja wlasciciele sklepow, a zwykli pracownicy maja wolne :)