Battelfield doprowadza mnie już do szału, przeinstalowałem go 3 razy, ściągnąłem nowsze sterowniki i nic.
Mój problem polega na tym że uruchamiam grę, wchodzę na batteloga, szukam serwer (włączam kampanie), pisze uruchamianie gry i nagle "program battelfield 3 przestał działać".
Co robić?
Mam:
Windows: Vista Home Edition system 64 bitowy
Karta Graficzna: ASUS EAH4870 serises
Procesor: AMD Phenom(tm) II X2 550 3.10 GHz
Pamięć RAM: 4,00 GB
Liczę na pomoc.
"program battelfield 3 przestał działać" pisze ci jeszcze na pulpicie czy robi się czarny ekran (wchodzi do gry)
Mam cały czas otwartego batteloga więc na battelogu, wyświetla się wiadomość i wyłącza dołączanie do gry. i nic po za tym. Mam jeszcze direx 11 ale być może źle zainstalowanego wiec spróbuje zainstalować direx 10.
To zapewne wina DX11, bo jego dziwnie sie instaluje. Jak zainstalujesz caly pakiet, to nie bedzie dzialac (wiem bo sprawdzalem), wiec musisz znalezc plik aktualizacji z DX10 na DX11. Mialem dokladnie to samo (ten sam system).
Poszukam lecz miło by było jak byś dał linka bo już mnie dzisiaj boli głowa od tego battelfilda i całej tej sprawy, pograłbym se w końcu.
A da się wogole uaktualnić DirectX do 11 ? z tego co wiem Vista posiada tylko DX10.Na twoim miejscu przesiadł bym się na Windows 7 zero problemów.
Ja chętnie, problemem jest jedynie cena.
Cena ? za Home Premium zapłacisz około trzech stówek to chyba nie jest dużo ja kupiłem jakiś czas temu w komputroniku za ponad 3 i nie żałuje.
Jestem uczniem, nie zarabiam, a po za tym to po świętach jestem na minusie.
marcus- jaki klucz?
Ja to mam farta, nieważne jaką kupie grę zawsze mam problemy z nią.
Mam wersje pudełkową.
Tak jak mówiłem Vista ma DX10 a gra wymaga DX11 dlatego gra Ci nie działa tak myśle.
Skir-drow ---> bzdura, gra wymaga dx11 do najwyższych ustawień + obowiązkowa karta graficzna z obsługą dx11. Ja mimo, że mam W7 to nie mam karty obsługującej dx11, a tylko dx10 i gra hula rewelacyjnie.
Może spróbuj jeszcze Punkbustera zaktualizować, choć w zasadzie jeśli tego nie masz to powinieneś wejść do gry, a potem cie powinno wyrzucić więc nie wiem czy pomoże
Po co sie udzielac, jak sie nie wie, po co udawac madrego, skoro w ogole sie takim nie jest...
BF3 na DX10 dziala normalnie, wiec skonczcie te dociekliwosci - Vista nie jest tu raczej klopotem, skoro w wymaganich ja uwzgledniono...
ok ok napisałem tak myśle a nie że jestem pewny a to zasadnicza różnica.
edit:skoro gra obsługuje Viste to spróbuj przywracania systemu moze to coś da.
Sethlan a czy ja jestem encyklopedia powszechna zeby wszystko wiedziec i wszystkiego byc pewnym wyluzuj.Ciekawe czy Ty znasz wszystkie wymagania gier na pamięć ?
To czasem jednak warto dokladnie pomyslec, a nie pisac swoje wywody - bo wybacz, watpie aby autora watku obchodziliy domysly...
Ja chcę tylko pograć :)
Da ktoś linka do aktualizacji direxa np. 10?