16 milionów postów, 766 tysięcy wątków.
Forum istnieje od 2001 roku. To średnio i w przybliżeniu daje:
666 tysięcy postów rocznie.
32 tysiące wątków rocznie.
1800 postów dziennie.
87 wątków dziennie.
21 postów na wątek.
Zawartość tego forum mogłaby się przełożyć na dziesiątki tysięcy książek średniej długości. Przeczytanie całości mogłoby zająć nawet kilkanaście lat.
To mój 16335. post. Oznacza to, że moje posty stanowią 0,1% całego forum.
Gratulacje i pozdrowienia dla twórców i użytkowników forum.
Via Tenor
666 tysięcy postów rocznie
Zawsze wiedziałem że szatan ma to forum w opiece i dlatego jeszcze istnieje.
To nie jest moje 1 konto na forum, ale jestem też od dość dawna. Myślę, że ranking 200 bym miał. Jest to świetne miejsce i masa super ludzi pomocnych. Mam nadzieję, że GOL nie upadnie nigdy i wychowa jeszcze nie jedno pokolenie graczy. Tego wam życzę.
Via Tenor
Fajnie, fajnie :D
Ja zaraz będę miał ciekawą rocznicę a mianowicie równe 'połowę życia spędzone na forum'!
Nieźle, chociaż jestem ciekaw jakby wyglądał wykres przyrostu postów rok do roku. Co mi uświadamia że ja już na tym forum jestem większą część życia.
W tym roku stuknely mi 22 lata na forum, udzielam sie tu bardzo sporadycznie ale zaglądam kazdego dnia.
Jak jednak widac, jeszcze troche dinozaurow tu zostalo :)
Ale mi się historyjka przypomniała. Kiedyś na forum cdprojektu założyłem wątek numer 10000 i pogratulowałem w nim tego wyniku. Taki typowy (jak na tamte czasy) spamik. Wiedziałem, że tam są nawiedzeni na punkcie poprawności odnośnie tematów, no ale w końcu wątek był może i bez sensu, ale miły i nie miałem zamiaru robić bałaganu.
Dostałem ostrzeżenie, jakąś karę na ranking i wątek mi usunęli. I to całkiem możliwe, że zrobił to taki jeden mod, co tutaj się również namiętnie udzielał.
Na GOLu jednak było luźniej. Lepiej. Z resztą to, że dzisiaj tu piszę, a tamtego forum już dawno nie ma (i padło jeszcze w erze, gdy fora były w fazie wzrostowej, a nie, że je np. FB zabił), zdaje się to potwierdzać.
22 lata stuknie za niecałe 3 tygodnie. No zleciało.
Na 20 milionów moja córka pewnie będzie starsza niż ja gdy zakładałem konto.
Wow!
3 kwietnia miną 22 lata od mojej rejestracji na GOL'u :).
Zaglądam sporadycznie ale wspomnienia mam bardzo miłe.
Ja tylko chciałbym by więcej internetu miało tak prosty interfejs jak GOL.
Fory phpbb były ciężkie, reddity i wykopy bardziej nastawione na plusowanie niż prowadzenie dłuższych dyskusji, twitter to triggerowanie innych, a facebook to zadawanie tego samego pytania w kółko, ponieważ nie dają się indeksować w wyszukiwarkach, ani nie pozwalają rozsądnie wyszukiwać w historii grupy.
A co do samego wątku to gratulacje z okazji 16 mln postów, tym bardziej że ostatnie 8 mln postów to chyba głównie wspominanie jakie to były czasy za tych pierwszych 8 mln (sam do tego dołożyłem parę cegiełek, wiem).
Pewnie od 8 lat średnio piszę 1 post na miesiąc, a dalej średnia od 21 lat wychodzi ... 5,18 postu na dzień. Przy tak dużej ilości użytkowników i tak jestem w szoku, że moje posty stanowią 0,25% wszystkich wpisów.
Czas leci. Szybciej niż sądzimy. A dopiero login robiłem. Na chwilę. Na raz. ID 317.
Liczyłeś to jakoś czy te dane są gdzieś dostepne?
U mnie "zaledwie" 10 lat. Hmmm, lub 11? Można to jakoś sprawdzić? Ze dwa konta usunąłem przez głupotę i po alko niestety. Jest to powód do wstydu, ale czasu się nie cofnie. Teraz jestem już w miarę spokojny i jest fajnie :)
U mnie 15636 postów od 23 marca 2010 roku. Najwięcej pisałem zdecydowanie na początku swojej gimbusiarsko-internetowo-golowej działalności oraz aktualnie tj. od jakichś 5-6 ostatnich lat. Po środku miałem dosyć sporą przerwę gdzie nie wchodziłem w ogóle, albo bardzo sporadycznie więc gdyby nie ten fakt to może miałbym już te 20 tysięcy :P
No ja na tym koncie mam 29256 postów, trudno powiedzieć czy lepiej się śmiać czy może trzeba płakać.
Forum istnieje od 2001 roku. Dobrze że nam powiedziałeś bo już myśleliśmy że od 2010... Może nawet drugą gwiazdkę załapiesz i kaskadę plusików od kumpli, kto wie?
Swoją drogą to są te "wartościowe" posty? Przepisanie statystyki która jest ogólnodostępna? Odnoszę wrażenie że poziom tego forum ostatnimi czasy nieco spadł.