Bo u mnie się właśnie odmraża wielką kostka bigosu, zamrożony jeszcze z zimy.
Jak się rozmrozi będzie po prostu cudowny.
Jak zamrażarka dobra, to i rok można trzymać a potem zjeść. Ja już sam nie wiem co tam na jej dnie leżą za skarby.
A wy co? Tradycyjny schabowy z ziemniakami i buraczkami? Jak tak to prawidłowo. Nie żadne inne cuda, tylko jak niedziela to ma być Polskie żarcie.
Ja wczoraj nadziewalem karkowke czosnkiem i wrzucilem w przyprawy. Dzisiaj bede smazyl w rekawie. Do tego ziemniaczki i suroweczka.
Pierś z kurczaka czeka w lodówce, a co dokładniej będzie z niej zrobione to się okaże jak kobieta się wyśpi
Niech robi kurczaka pieczonego ze szpinakiem. Mega dobre, polecam.
Pogoń ją niech się wykaże pomysłem jakimś.
Pogoń ją niech się wykaże pomysłem jakimś.
Ależ z Ciebie dżentelmen, Gęsty. Nie dajesz się wyspać kobiecie, tylko od razu każesz ją do roboty posyłać... szanuję.
Rolady, kluski i kapusta czyli śląski standard na niedzielę który nigdy mi się nie znudzi
Z braku lepszych rzeczy w lodówce i ogólnej biedoty, to zżarłem dwa hamburgery z Biedronkii tyle mi na dziś wystarczy.
Zauważyłem .że w każdym temacie czy z sensem czy bez sensu to musisz swoje 5 groszy dołożyć ...
Kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki w mundurkach podsmazone na czosnku i groszek z marchewka.
Mielone z ziemniakami i sałatka z buraków.
A do mielonych cebulę dodajesz? Znaczy się do ich mięsa podczas lepienia?
Mega wtedy są, dużo lepsze niż zwyczajne
Tak dodaję. Dla mnie bez cebuli to nie mielone.
a kto by Panie Gęstochowa to liczył, sporo bo byłem na fame wczoraj a był jeszcze befor i after
Piekę całego kurczaka zagrodowego i robię frytki z batatów, co do dodatku to jeszcze nie mam pomysłu... może ktoś, coś?
Jaka zupka krzychu, chińska?
Mam ochotę na penne z sosikiem pomidorowym.
Z pesto (i tuńczykiem) też dobre, ale dzisiaj musi wlecieć pomidorowy.
Naleśniki z domowym dżemem i zupa jeżynowa. Przez prawie cały tydzień się mięso je to czasem coś dla odmiany można innego zjeść :).
Danie z foodtracka z dzisiejszych imprez u mnie w mieście
U mnie dziś rosół, a na drugie schabowy z ziemniaczkami. Raczej jak u większości Polaków w niedzielę. Rosół w niedzielę czasami jak zbawienie na chory żołądek po sobocie.
A kebs w bule czy rolki albo pita?
IMO nie cierpię w bule, zawsze jej niedojadam. Fu.
Jako, że pogoda dopisuje cala familia wypadła do parku. Ja biedny zostałem by posprzątać chatkę (i se pofolgowac, a co)
Coś się zamówi wieczorem.
Jeszcze się załapałem na imieniny u ciotki :D całkiem o nich zapomniałem, żarcia w opór i picia
Ale blady ten bigos, to chyba najgorszy bigos jaki widziałem, nie wiem jak smak, ale wygląd tragiczny. Moja żona na oko już robi lepszy :D
Potwierdzam. Zona Rezorta robi lepszy.
Dowód -> https://www.instagram.com/lamkalpaka/ gdzieś tam jest zdjęcie :D
U mnie były kotlety rus... ukraińskie, z czwartkowym sosem chrzanowo-koperkowym i kapustą kiszoną. Ogólnie polecam taki obiad, szczególnie dla wegetarian.
Chrzanowo- koperkowy swojej roboty czy kupny, jak kupny to jaki i skąd? Zjadł by człek
Samemu robiony pod szynkę w czwartek. Ogólnie najprostszy jak można było - czosnek, bulion, chrzan, koper, śmietanka, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz. Trzeba było trochę jeszcze mąką zaprawić bo wyszedł wodnisty. Ale polecam takie właśnie samemu robione, nie ma aż tak dużo roboty, a ile satysfakcji
Gestochowa a co jadasz tak w tygodniu bez żadnej okazji czy grilla? Mógłbyś podać jakieś przykładowe menu np. z wczoraj uwzględniając wszystko? Są tam jakieś witaminy, zdrowe rzeczy?
A co ty gejmingmen tak się uwziąłeś na gęstochowe? Co chwilę widzę jakieś posty kierowane do niego. Masz jakąś obsesję na jego punkcie?
Trochę tak, fajny gość, wie jak dobrze zjeść, żeby mieć siłę a nie jakieś sałatki.
w sensie uderz w stół, a nożyce się odezwą.
i nawet nie zaczynaj tego co właśnie próbujesz zrobić.
You trying too much.
wczoraj - śniadanie koło 11 ( wstaje o 9 i nic nie jem do 11) w postaci schabowego na chleb, potem koło 15 pomidorową i schabowy z ziemniakami, potem jakieś czipsy, na kolację chleb z kiełbasą albo Kiełba z patelni z cebulą z patelni
a nie myslales zeby otworzyc jakas swojska karczme w swojej okolicy?
my tu sie smiejemy, a za 20 lat Gęsto będzie miał McJadło w 14 krajach UE, RPA i Nowej Zelandii
Znajac zycie to tego sie nie da jesc. Przyslowiowe "wiejskie zarcie" z karczmy tez trzeba umiec zrobic, a nie tylko wpierdolic na patelnie i zalac olejem.