Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Co dodajecie do tostów?

05.11.2019 12:07
Bezi2598
📄
1
Bezi2598
147
Legend

Co dodajecie do tostów?

Jak wyżej. Jakie są najbardziej porąbane tosty jakie jedliście? Jadł ktoś tosta z pasztetem? Taki zwykły, krojony, nie smarowany. Mam tylko chleb tostowy i pasztet, a nie chce mi się do sklepu wychodzić.

No i najważniejsze pytanie. Keczup na tost czy do środka? Nie rozumiem jak można dać keczup na tost. Ja zawsze daję do środka.

05.11.2019 12:10
cswthomas93pl
2
odpowiedz
cswthomas93pl
142
Legend

Zdarzało mi się jeść tosty z pasztetem. Dla sera żółtego alternatywą jest topiony, smarowany. Keczup albo inny sos na wierzch. A smarujesz tosty z obu stron od zewnątrz masłem? Bo ja tak.
A jadałem różnie, z samym serem, kiełbasą, cebulą, a nawet i z kotlecikami pakowanymi po kilka (te do smażenia).

05.11.2019 12:10
Yoghurt
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Yoghurt
102
Legend

Keczup do miseczki albo na talerz i maczać tosta. W toście wycieka i brudzi cały sprzęt, zamienia się w żelowate nie wiadomo co.

Poza tym ważniejszą kwestią jest zawsze kolejność składników na kanapce i dlaczego ludzie którzy kładą ser na szynkę a nie odwrotnie powinni być zesłani na Madagaskar.

post wyedytowany przez Yoghurt 2019-11-05 12:44:59
06.11.2019 14:32
Fett
3.1
Fett
240
Avatar

Prowadziłem kiedyś badania w tym temacie i wyszło mi, że pierwsze na kanapke idzie to co ma większą powierzchnie

05.11.2019 12:14
Bullzeye_NEO
4
odpowiedz
Bullzeye_NEO
230
1977

wedlina + ser + czerwona cebulka + jalapeno

na tost sos bbq lub keczup

05.11.2019 12:17
5
odpowiedz
zanonimizowany1263582
19
Senator

Ketchup do tosta z pasztetem? Fuj. Najlepszy tost to w środku sadzone jajko, szynka, ser i cebula czy pomidor. No i do tego ketchup z majonezem.
Ja nigdy nie smaruję tosta z wierzchu, nawet masłem.

post wyedytowany przez zanonimizowany1263582 2019-11-05 12:18:56
05.11.2019 12:18
6
odpowiedz
zanonimizowany622647
142
Legend

Tylko wędlina i ser żółty. I keczup.

05.11.2019 12:20
7
1
odpowiedz
zanonimizowany1014334
59
Generał

Cyklon B, gdybym miał.

05.11.2019 12:20
8
odpowiedz
2 odpowiedzi
zanonimizowany1193425
51
Generał

Ja robię tosty praktycznie codziennie na śniadanie. Zmieniam jedynie dodatki jak np. Grillowana parówka czy jajecznica.

Mój przepis to :

Posmarować tosta masłem
rozsmarować ketchup po całym toście ( jak na pizze )
Posypać oregano
Położyć plaster sera połamany i złożony z 4 kawałków
Położyć pokrojone w kostkę salami lub chorizo
zmielić na to trochę soli i pieprzu z młynka
dodać ponownie ser
zamknąć tosta
Grill lub opiekacz przesmarować oliwą

zapiec i smacznego! Można polać ulubionym sosem, ale ja wolę czuć wszystkie składniki, więc nie dodaje.

05.11.2019 12:22
Bezi2598
8.1
Bezi2598
147
Legend

Dajesz keczup przed opiekaniem?

05.11.2019 12:44
8.2
zanonimizowany1193425
51
Generał

No tak, a co w tym dziwnego?

05.11.2019 12:36
Kanon
👍
9
odpowiedz
Kanon
254
Befsztyk nie istnieje
05.11.2019 12:38
U.V. Impaler
10
odpowiedz
1 odpowiedź
U.V. Impaler
224
Hurt me plenty

Zioła prowansalskie. Bez tego nie zjem. Poza tym szynka, ser żółty i cebula. Ketchup i majonez na górę po zrobieniu.

05.11.2019 15:39
lifter
10.1
lifter
19
Osiem gwiazdek!

Podobnie, dodaje tez cienko pokrojony czosnek na wedline, czasem czarne oliwki.

05.11.2019 13:14
cswthomas93pl
11
odpowiedz
8 odpowiedzi
cswthomas93pl
142
Legend

Myślałem, że smarowanie keczupem PO upieczeniu, a nie przed jest czynnością oczywistą.

05.11.2019 13:19
11.1
zanonimizowany1193425
51
Generał

A pizze smarują sosem pomidorowym Przed czy Po upieczeniu? Dzięki temu tost nie jest suchy a szczypta oregano lub bazylii dodaję smaku i aromatu.

05.11.2019 13:19
Bezi2598
😂
11.2
Bezi2598
147
Legend

Przecież na pizze też daje się sos po upieczeniu

05.11.2019 13:21
cswthomas93pl
😂
11.3
cswthomas93pl
142
Legend

Chodzi mi o smarowanie na zewnątrz. No bo kto smaruje keczupem i wkłada do opiekacza? Przecież po każdym pieczeniu będzie on uje*any jak stół w TVNie.

05.11.2019 15:27
11.4
Malaga
142
ma laga

w takim razie ser też kładziesz na koniec? bo przecież nie ma takiej opcji, żeby żółty ser w opiekaczu nie wypłynął prawda?

A ketchup bardzo fajnie łączy się smakowo ze stopionym serem, tosty, które smaruje się ketchupem już po upieczeniu smakują nieco inaczej

05.11.2019 15:41
lifter
11.5
lifter
19
Osiem gwiazdek!

@Enigma - ale sos a keczup to nie to samo, sporo keczupow robionych jest z dodatkiem octu dla pikatnosci i jak go podrzejesz to potem wszystko sie robi takie octowe. Sos tak, przed, keczup tylko PO.

05.11.2019 16:14
cswthomas93pl
11.6
cswthomas93pl
142
Legend

Ser nawet jak się rozpłynie i wyleci z tosta to jest dobry, a próbowałeś kiedyś posmarować z zewnątrz keczupem i wsadzić do opiekacza? Podkreślam z zewnątrz, bo nie chodzi mi o smarowanie od środka.

05.11.2019 17:17
11.7
Malaga
142
ma laga

przecież to jasne, że jak chcesz upiec tosty z dodatkiem ketchupu to ketchup trafia do środka a nie na tosta

05.11.2019 19:21
cswthomas93pl
11.8
cswthomas93pl
142
Legend

Jak widać nie dla wszystkich jest to jasne.

05.11.2019 13:18
12
odpowiedz
zanonimizowany1295029
0
Pretorianin

Z bekonem smażonym i jajkiem sadzonym z bułka ziarnista lekko podpieczone i masz burgera domowej roboty lepszego jak Mc Muffin.

05.11.2019 13:29
X3ntic
13
odpowiedz
1 odpowiedź
X3ntic
24
Konsul

Musztardę.

05.11.2019 13:32
13.1
zanonimizowany1263582
19
Senator

Musztarda dobrze się komponuje ze swojską kiełbasą upieczoną lub usmażoną jak i BBQ sos. Ja wolę musztardę.

05.11.2019 13:33
hopkins
14
odpowiedz
hopkins
218
Zaczarowany

Ser i szynka. Jem z majonezem.

05.11.2019 13:36
15
odpowiedz
zanonimizowany1263582
19
Senator

Ja bym nie mógł sobie posmarować tosta z zewnątrz, bo jedząc go trzymam palcami spód i górę. Nie trzymam go normalnie jak kanapkę bokami. Tost to tost i wszystko powinien mieć w środku. Tost posmarowany czymś na górze to taki tost-kanapka lub też mega kanapka. :)

post wyedytowany przez zanonimizowany1263582 2019-11-05 13:38:24
05.11.2019 14:45
Ppaweł
16
odpowiedz
2 odpowiedzi
Ppaweł
63
Senator

kanapka "szkolna" masło, wędlina , cebula , sera , na wierzch keczup

05.11.2019 15:40
16.1
12dura
48
Senator

Cebula? TFU! Kto je cebule w szkole?

post wyedytowany przez 12dura 2019-11-05 15:40:27
05.11.2019 20:21
😡
16.2
1
zanonimizowany932226
101
Senator

Co Ty masz do cebuli?!

05.11.2019 16:47
18
odpowiedz
zanonimizowany1037485
13
Konsul

Tylko ser i szynka/wędlina. Po upieczeniu jem z jakimś sosem lub ketchupem.

05.11.2019 17:21
19
odpowiedz
3 odpowiedzi
zanonimizowany1118678
56
Generał

Z vegetą.

05.11.2019 17:23
😢
19.1
zanonimizowany1263582
19
Senator

Współczuję zdrowego tosta...

05.11.2019 19:52
19.2
zanonimizowany1118678
56
Generał

A cóż takiego nie zdrowego w vegecie?

05.11.2019 20:58
19.3
zanonimizowany1263582
19
Senator

A wszystko nie wspominając o nadmiarze soli.

05.11.2019 17:24
SpoconaZofia
20
odpowiedz
SpoconaZofia
80
Legend

Gordon Ramsay tost. Dżem, ćwikła lub chrzan, kropie tosty Maggi przyprawa w płynie dodaje jajko na miękko z cebulą i posypuje startym selerem na wierzchu(w przypadku braku selera kilka liści laurowych lub kilka ziarenek ziela angielskiego).

post wyedytowany przez SpoconaZofia 2019-11-05 17:25:11
05.11.2019 17:25
21
1
odpowiedz
zanonimizowany1285878
24
Senator

Z nutellą wyszły pyszne :)

05.11.2019 20:26
raziel88ck
22
odpowiedz
3 odpowiedzi
raziel88ck
203
Reaver is the Key!

Tost maślany Oskroba
Ketchup pikantny Kieleckie
Majonez Kielecki
Ogórki z ogródka teściowej

05.11.2019 20:39
22.1
Karol Gustaw III
7
Legionista

Ogórki kiszone pasowałyby idealnie:)

05.11.2019 20:57
😡
22.2
zanonimizowany1263582
19
Senator

Ty Kielec to nie obrażaj...

post wyedytowany przez zanonimizowany1263582 2019-11-05 20:59:23
05.11.2019 21:23
22.3
zanonimizowany1118678
56
Generał

VirtualManiac Jesteś z Kielc ?

05.11.2019 21:06
It’s TNTOES
23
odpowiedz
It’s TNTOES
7
Pretorianin

Parówki i ser :)

05.11.2019 21:56
Panda_Hekas
24
odpowiedz
Panda_Hekas
2
Chorąży

Najlepsze tościki to: tost+ser+szynka+ser+tost. Koniecznie w tej kolejności, bo ser po obu stronach zlepia wszystko ze sobą :3

05.11.2019 22:09
WolfDale
😊
25
odpowiedz
WolfDale
79
~sv_cheats 1

Lubię klasycznie z samym serem i keczupem lub wersję dopakowaną to znaczy:

Dużo żółtego sera i keczupu wymieszanego z musztardą oraz kapka majonezu. Do tego takie okrągłe szyneczki małe, plasterek ogórka, czasem trochę sałatki. Do tego cukrzyco-wywoływacz w postaci Pepsi i można tyć przed komputerem lub telewizorem.

06.11.2019 01:22
siara00000000
26
2
odpowiedz
siara00000000
2
Pretorianin

Marynuje w harnasiu 2-3h a potem jem z szynka presciuto i pokruszona biala trufla.

post wyedytowany przez siara00000000 2019-11-06 01:24:24
06.11.2019 06:29
27
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

Ser, salami ,oliwki. A po zrobieniu ketchup :) lub
Posmarować chlebek ajwarem, do tego ser, salami, oliwki , Bajka. Spróbujcie z ajwarem zrobić :) najlepiej pikantny potravki

06.11.2019 12:21
Janczes
28
odpowiedz
Janczes
195
You'll never walk alone

szynka+ser i ketchup albo inny sos

06.11.2019 14:34
Fett
29
odpowiedz
Fett
240
Avatar

Kumpel mi sprzedał taki patent na nadtosta

na patelni trzeba na miodzie przesmażyć bekon. Tosta smaruje się masłem orzechowym, na to kładzie się bekon i na to cieniutkie plasterki banana. To wszystko razem się zapieka. Nie wiem czy dobre, jestem zbyt leniwy żeby przesmażać bekon na miodzie

06.11.2019 15:37
30
odpowiedz
walenrot
1
Junior

W moim przypadku jest to chyba klasyka . Daje jeden plasterek szynki oraz jeden Plasterek sera , potem wkładam do tostera na kilka minut ... Zajadam to sobie z ketchupem albo ewentualnie sosem czosnkowym

06.11.2019 18:16
👍
31
odpowiedz
QrKo
154
Yarr!

Tradycyjne - szynka, ser, czasem jakaś cebula czy pomidor, rzadziej pieczarki
A'la pizza - przecier pomidorowy, zioła prowansalskie/przyprawa do pizzy, ser, szynka/salami
Udziwnione z dzieciństwa - kremowy serek topiony, cebula, vegeta. Po upieczeniu rozrywam je całkowicie, tak że wnętrzności są na wierzchu, keczupuję i jem jak normalne kanapki.

06.11.2019 20:51
32
odpowiedz
zanonimizowany805622
111
Legend
Image

A ja wszystko muszę nakładać po upieczeniu... :/

post wyedytowany przez zanonimizowany805622 2019-11-06 20:52:19
Forum: Co dodajecie do tostów?