Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Majonez czyli sieroty po tym na w (specjalnie z małej).

06.09.2022 23:57
cenzura
2
1
odpowiedz
cenzura
44
Pretorianin

Majonez kupuję tylko Winary

07.09.2022 14:29
😁
11
1
odpowiedz
Piotrasq
169
Legend

Też bojkotuję "Tego Co Imienia Się Nie Wymienia", ale mi podpasował majonez z Lidla. Kania bodajże :)

08.09.2022 08:15
👍
21
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
zanonimizowany1373660
3
Konsul
Image

Ketchup? Kotlin mega ostry

06.09.2022 23:47
Yaca Killer
👍
1
Yaca Killer
269
russiaisaterroriststate
Image

Jak się okazało, najtrudniejszym wyzwaniem w czasie wojny, okazał się bojkot mojego ulubionego majonezu (wiecie o którym mówię).
Nigdy nie potrafiłem zrozumieć sekciarzy proponujących wyrób ze szkieletczyzny, ze względu na nieakceptowalną octowość zabijającą wszelkie inne nuty smakowe.
Błąkałem się po bezdrożach alejek marketowych, szukając majonezowego Graala. Czegóż to ja nie spróbowałem: roleski, babuni, pudliszki i mnóstwo innych, których nazw już nawet nie pamiętam.
I nic.
Aż do dziś.
Gdy udało mi się, nabyć drogą zakupu ... PEGAZA!
I to jest to. To nie tylko zamiennik tego na "W", to jest godny następca, ba powiem więcej, to jest ten kierunek postępu, na który czekałem.
Śmiało mogę napisać - polecam Magda Gesler :>

post wyedytowany przez Yaca Killer 2022-09-06 23:49:52
07.09.2022 00:25
Leo Tar
😱
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Leo Tar
63
Wyjątek Krytyczny

Nie wiedziałem, że polska firma spożywcza bierze udział w wojnie...

07.09.2022 01:42
CzarnaKreda
5
odpowiedz
CzarnaKreda
121
Generał

Ja rzadko jem majonez ale dla mnie top to wegański koreański majonez od firmy Leon.

07.09.2022 02:00
claudespeed18
6
odpowiedz
claudespeed18
208
Liberty City Finest

Premium VIP

Image

Pomorski próbowałeś? Na tym się wychowałem i nie jest to jakiś unikat ale nie wszędzie dostępny. Przy nim większość jest nijaka a wielu próbowałem ;)

Pomimo, że unikam majonezu, ostatnio to chyba na okres wielkanocny sporo nowych testowałem to odkryłem, że wegańskie potrafią być całkiem ciekawe a ten to jest akurat bardzo delikatny w smaku >>>>

07.09.2022 03:11
Persecutor
7
odpowiedz
Persecutor
44
Tosho Daimosu

Yaca Killer -> nie lepiej zrobić sobie domowy samemu?

btw Jak kupny to dla mnie tylko Winiary :)

07.09.2022 06:50
Bullzeye_NEO
📄
8
odpowiedz
22 odpowiedzi
Bullzeye_NEO
230
1977

majoneziarze to dziwni ludzie, duzo istotniejszy jest dobry ketchup

07.09.2022 09:14
mirko81
👍
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
mirko81
70
Slow Gaming
Image

Niewiele odbiega od Nestle (Winiary).
Sosy Steak House, Chili, Czosnkowy (te w szkle) też polecam

foto z google :)

post wyedytowany przez mirko81 2022-09-07 09:21:52
07.09.2022 10:45
Widzący
😁
10
odpowiedz
Widzący
242
Legend

Sieroty po majonezie, wyobraziłem sobie biedne dziatki Majoneza i Keczupa

07.09.2022 15:01
12
odpowiedz
2 odpowiedzi
Redman2
2
Generał

Tylko Helmans/Madero (to to samo, tylko z szyldem Biedronki o czym mało kto wie)

07.09.2022 17:45
Arxel
15
odpowiedz
Arxel
227
Kostka Rubika
Image

Kewpie!

07.09.2022 17:56
Bullzeye_NEO
👍
16
odpowiedz
3 odpowiedzi
Bullzeye_NEO
230
1977
Image

a jesli chodzi o musztarde to ta jest wielkim zwyciestwem, polecam wszystkim krakusom udac sie do najblizszej bacowki i sie zaopatrzyc

08.09.2022 00:02
Angry Zeus
17
odpowiedz
4 odpowiedzi
Angry Zeus
33
Generał

32 posty w temacie majonezu i musztardy? Nieźle.

08.09.2022 05:39
squrwielitek
📄
18
odpowiedz
squrwielitek
43
Pretorianin

Majonez: Winiary / Musztarda: Sarepska Roleski / Keczup: Pudliszki pikantny albo Heinz pikantny i życie staje się prostsze

08.09.2022 07:30
Szyszkłak
19
odpowiedz
2 odpowiedzi
Szyszkłak
210
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Jak majonez to Roleski / Madero / Pudliszki
Jak musztarda to SarePska Pegaza
Jak ketchup Dawtona

post wyedytowany przez Szyszkłak 2022-09-08 09:53:41
08.09.2022 07:54
20
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1341416
30
Pretorianin

Majonez: Pomorski i Pudliszki. Kielecki błeeeeeeee...... kwaśny, fuj!
Ketchup: Hmmm... Chyba Włocławek.

08.09.2022 10:20
Herr Pietrus
22
odpowiedz
2 odpowiedzi
Herr Pietrus
229
Ficyt

BTW - czy z Roleskiego albo Pegaza zdarza się wam dostać śmierdzącą, zepsutą musztradę, pomimo rzecz jasna długiego terminu przydatności i zamkniętego fabrycznie słoika?

Kiedyś jadłem lokalny produkt, ale zacząłem trafiać na takie słoiki, przerzuciłem się na czeską Kamisa - jedyna jadalna z ich oferty poza może jeszcze delikatesową - i długo wszystko było OK, aż ostatnio dostałem to samo, śmierdzący syf...

Kupiłem Kielecką sarepską, też była zwykle OK, ale jest średnia.

O co chodzi z tym smorodem musztrady? Stara gorczyca? Brak konserwantów?

Pegaza o dziwo gdzieś u mnie widziałem, Auchan albo Carrefour... Może bym sprawdził, Roleski z tego co pamiętam był ohydny, chociaż możliwe że to była krenska

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2022-09-08 10:22:00
08.09.2022 15:41
tygrysek
23
odpowiedz
tygrysek
249
porywacz zwłok

to z pegaza polecam jeszcze musztardy
piekielna jest genialna

08.09.2022 16:51
Szyszkłak
24
odpowiedz
Szyszkłak
210
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Przez tatę zostałem też pouczony że majonez Kania daje radę - chyba w lidlu można go dostać ale głowy nie dam.

23.09.2022 13:54
claudespeed18
25
odpowiedz
1 odpowiedź
claudespeed18
208
Liberty City Finest

Premium VIP

Image

Wracam do wątku bo zakodowałem sobie spróbować tegoż Pegaza i dać znać jak odczucia. Jako, że lubię próbować nowych rzeczy i odkrywać smaki to go kupiłem. W sumie kilka miesięcy nie jadłem majonezu bo to zło(choć pyszne) ale dziś spróbowałem nowego.

Całkiem przyzwoita pozycja, końcowe odczucie jest trochę zbyt octowe i tłuste(choć aksamitne) ale i tak to bardzo dobry majonez. Właściwie to przypomina mój ulubiony Pomorski. Także +1 do wątku :)

Z ciekawości wziąłem też Sarepską od Pegaza i w sumie jest ok, jak to Sarepska. Czyli bez szału ale do parówek się nada ;)

07.09.2022 00:35
👍
4
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany1373660
3
Konsul
Image

A dla mnie Heinz creamy and smooth najlepszy.

post wyedytowany przez zanonimizowany1373660 2022-09-07 00:52:49
07.09.2022 16:51
😉
13
odpowiedz
Hakim
241
Senator

Majonez Winiary do się nadaje do dekorowania jak sama nazwa wskazuje, a nie do jedzenia.
A Pegaz i owszem, dobry i pewny, bo ta firma od dekad się nie zmienia. I niech tak pozostanie.
Jednak dla mnie ich numerem 1 jest musztarda z żółtym wieczkiem.
Chociaż ostatnio to nie jem już ani majonezów, ani musztard.
A co do keczupów, to jak tylko coś ma w nazwie „keczup”, to już wiadomo, że nie ma co tego nawet tykać.

07.09.2022 17:08
neXus
14
odpowiedz
1 odpowiedź
neXus
243
Fallen Angel
Image

Ja to od dłuższego czasu tylko taki ->
Dekoracyjny był dla mnie zbyt ostry jak na majonez

Forum: Majonez czyli sieroty po tym na w (specjalnie z małej).